rd1_68 Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Pięknie ubarwiony . Super fota i rybka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zino1978 Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 (edytowane) Kurcze - nie wiem jak wy to robicie że rybki tak ładnie pozują do zdjęć . Moje się strasznie wiercą i zrobienie pięknie pozowanej foty jest niemal niemożliwe bez dłuższego "męczenia" rybki na brzegu. A ponieważ zależy mi na tym by uwolniona rybka odpłynęła zdrowa i silna to moje trofea są dużo brzydziej udokumentowane ale cieszą tak samo. Oto jeden z ostatnio złowionych - woda niska i rybki słabo współpracują ale jest nadzieja na zmianę. Stał za zawadą w największym dołku i walnął (dosłownie) w nimfę przy pierwszym przeprowadzeniu. Doskonała kondycja - myślałem w pierwszej chwili że to kropek. Pozdrawiam. Edytowane 5 Września 2015 przez zino1978 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Dokładnie to samo chciałem napisać Zino1978 ! Zrobić fajne zdjęcie lipasowi to trudne wyzwanie. Rybki są tak żwawe, że będąc samemu nad wodą trudno o dobre ujęcie. Też ciekawi mnie jak to robią koledzy.Pozdr.mk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwaQ Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Lipasy wyjątkowo się "wiercą" to fakt, dlatego czasami warto odpuść i zrobić foto na podbieraku... zwłaszcza jak jesteśmy sami i nie ma nam kto cyknąć.pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 (edytowane) Mater Dei....jakie lipany Dawniej moja ryba nr.1 obecnie niesmialo zaczynam z powrotem sie z nimi zaprzyjazniac.Jak narazie jedynie ryby jednoreczne ale radocha jest ze sa Bladziutkie takie,bez kropek Ilosciowo jest ok.....obiecuje wieksze... Edytowane 13 Września 2015 przez Wiktor 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlikowski Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 I mi udało się coś złowić 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Lipienie z Sanu to jakis inny gatunek,nie dosc ze sa ogromne i bajecznie kolorowe to jeszcze potrafia liczyc.....ilosc nog w nimfie 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Maciek, zakładaj coś na twarzoksiażce ze swoimi fotami, ja bardzo chętnie będę oglądał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Między burzami: 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Moja rada podtrzymać rybkę w podbieraku w natlenionym miejscu i po czasie pykać fotki rybka się uspokoi i jest super pozdrowienia dla lipieniowców :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwaQ Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Dziś na lipieniach współpracy nie było jednemu poświęciłem nawet ze 20 min ze zmianą muszek olał mnie totalnie i prawie na niego wszedłem ;) pozdro 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morouk Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Niezłe zbliżenie Lipas piękny! One już tak mają ... Wybredne, jak kobiety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoen Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Dziś na lipieniach współpracy nie było jednemu poświęciłem nawet ze 20 min ze zmianą muszek olał mnie totalnie i prawie na niego wszedłem ;) pozdroMoże był stary i ślepy albo spał . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwaQ Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Jest taka szansa ze spał dodam, że uciekł dopiero jak dotknąłem dłonią wody )) miał silną psychikę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 (edytowane) Na Sanie kiedyś kolega Rózgaś dotykał żerujacego lipienia szczytówką :-) ku naszemu zdziwieniu lipasek odskakiwał na centymetry dalej nic sobie z tego nie robiąc połykał bez przerwy jak w transie, hmm mało się coś boją te Kardynały Edytowane 22 Września 2015 przez niedziel_jig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 (edytowane) Niby sie nie boja a czasem pokluc sie nie chca... Kolego @ pawlikowski - piekne zdjecia - gratki @stoen regularnie przezywam takie sytuacje jak ty i jest to piorunujaco irytujace, piekne ryby ktore ignoruja cie calkowicie, dopiero jak prawie je nadepniesz odplywaja, na krotko, i nadal zeruja... To nie jest z Ich strony fair! Edytowane 22 Września 2015 przez ictus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Nie raz widzialem jak grube kardynaly ustawialy sie w smudze jaka puscilem z pod buta. Skuteczna jest wtedy bardzo krotka nimfa prowadzona reka Niestety przez brak czujnosci te ryby sa bardzo narazone na nabicie widelcem na dlugim trzonku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Lipienie są niezwykle delikatne więc jeśli w ogóle robię im fotkę to najczęściej nawet nie wyciągam ich z wody 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwaQ Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Dziś ryby trochę łaskawsze dla mnie Pierwszy trafił się z jakimś defektem na skrzelach, ale był tak waleczny że chyba mu to w niczym nie przeszkadza.Największe jakie się trafiły. I na koniec widoczek pozdro 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Dzisiejsze lipaski z małego ciurka: 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil328 Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Bajka...Co gryzły w takie słoneczko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucekfish Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 I mi udało się coś złowić Piękny gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Bajka...Co gryzły w takie słoneczko?Leciuteńkie mikro nimfki na długiej lince 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwaQ Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Nie co dzień niedziela...pozdro 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 (edytowane) A mnie dziś szczęście dopisało lipki gryzły aż miło, wynik dwucyfrowy. Szkoda tylko że obyło się bez kabanów, kilka sztuk tylko "otarło" o 40 tkę.. Udało mi się też złowić tego samego lipienia co wczoraj stał dokładnie w tym samym miejscu i identycznie jak wczoraj powitał mnie "nastroszonym" żagielkiem o tym że to ta sama ryba przekonuje mnie właśnie to nietypowe zachowanie, miejsce w którym go złowiłem, barwy a także wcięcia w płetwie ogonowej.. Kilka fotek dzisiejszych rybek: Podobnie jak Kwaqowi mnie też trafiła się rybka z deformacją płata skrzelowego.. ktoś orientuje się, jakie czynniki wywołują takie defekty? Edytowane 2 Października 2015 przez Michał P. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi