Skocz do zawartości

Lipienie 2015

prze-m

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś miałem wyjątkowo udany dzień  :) Najpierw na sucharka z jednego miejsca złowiłem dwa piękne lipienie:

b7na6o.jpg

24xi3j8.jpg

A na koniec dnia nimfkę zagryzł jeszcze jeden: 

34nmts0.jpg

Porównałem z rybą złowioną niecały miesiąc temu i okazało się, że tego lipienia złowiłem już drugi raz  :)

• Like 16

Michał P, KwaQ - te wędki EGO na które łowicie - co to i jak się łowi? Szukam właśnie jakiejś delikatnej na lipasa choć EGO nie wzbudza mojego zaufania... :-/

Tu mój nimfowy z małej rzeki.

68da17e0b831f580.jpg

i jeszcze jeden pod 35cm. Sory za jakość fotki.

96cfb9f77f680bd5.jpg

Edytowane przez teethar
  • Like 6

To i ja coś wstawię z ostatniego wypadu, jeden z kilku pięknych, fioletowych "murzynów":

2m5z9g9.jpg

teethar - ta wędka to szklak, moja #3 ma 6'6 długości. Jak za te pieniądze wydaje mi się że kij jest ok. Mięciutki, o pełnym wygięciu, hol to czysta poezja. Jak na razie wyciągnąłem nim kilka fajniejszych rybek i jest ok. 

• Like 11

Mój patyk to 7'3'' #4 posiadam go od trzech miesięcy byłem kilka naście razy na rybach i póki co moje odczucia mówią mi że to jest to czego szukałem... Oczywiście można mieć szklaka innej firmy jednak za niemal dwukrotną cenę, również uważam że bardzo dobry stosunek jakość-cena. Pod moje małe rzeczy świetnie się spisuje. Jeśli masz możliwość proponuje wcześniej sobie pomachać, patyki "trochę" inaczej się zachowują ;)

pozdro

Piękne lipasy łowicie:) zapytam z ciekawości czy odwiedzał ktoś ostatnio bóbr poniżej zbiornika w Pilchowicach? zastanawia mnie czy ta piękna ryba przetrwała na tej rzece zrzuty osadu dennego z lipca:(

http://jerkbait.pl/blog/14/entry-355-plan-marszala/