Skocz do zawartości

Łososie i Trocie 2015

Nesta

Rekomendowane odpowiedzi

To może ja coś konkretnego napiszę, własnie wróciłem z nad wody. Dziś próbowaliśmy szczęścia w okolicach Poczernina, sporo ludzi nad wodą, słyszeliśmy o jednej złowione rybie, woda wysoka w wielu miejscach wylewa się poza koryto odcinając dostęp do wielu miejscówek, wiatr taki, że łeb urywa, ale i tak było fajnie. Jak ktoś się wybiera w tygodniu nad Parsętę to niech zabierze ze sobą wodery. Ogólnie od początku sezonu byliśmy szósty raz na trociach, jak narazie ja na zero, ale 6 stycznia moja Pani złowiła swoją pierwszą troć - 65cm samiec, kelt skusił się na wobler. Rybka po krótkiej sesji fotograficznej wróciła do wody :)

post-53071-0-20641300-1420986544_thumb.jpg

Edytowane przez pastowany kaban
  • Like 14

To może ja coś konkretnego napiszę, własnie wróciłem z nad wody. Dziś próbowaliśmy szczęścia w okolicach Poczernina, sporo ludzi nad wodą, słyszeliśmy o jednej złowione rybie, woda wysoka w wielu miejscach wylewa się poza koryto odcinając dostęp do wielu miejscówek, wiatr taki, że łeb urywa, ale i tak było fajnie. Jak ktoś się wybiera w tygodniu nad Parsętę to niech zabierze ze sobą wodery. Ogólnie od początku sezonu byliśmy szósty raz na trociach, jak narazie ja na zero, ale 6 stycznia moja Pani złowiła swoją pierwszą troć - 65cm samiec, kelt skusił się na wobler. Rybka po krótkiej sesji fotograficznej wróciła do wody :)

attachicon.gif100_2641.JPG

Rewelacja :) Gratulacje!

Wielka stopa to gość postury niedźwiedzia grizzly, kręcący kołowrotkiem do góry...przedeptał większość rzek...chciałbym mieć tyle wigoru w wieku 65lat :)...srednio kilka razy w tygodniu na rybach zamiast z pilotem i ciepłymi papciami w fotelu :)

Pozdrowienia dla Staszka G.

• Like 6

Daniel, ot nasz krajowy standard..niestety..ale mnie każda, wychodzona ryba w naszych marnych wodach cieszy..szczególnie łososiowata..

Janusz,kolega robił za statyw ;)

Wiem Patryku, smutne to niestety. Gdyby były prawdziwe łowiska i prawdziwe ryby, to nikt by się keltami nie chwalił. Jednak mamy wody jakie mamy , więc nawet chudy kelt cieszy. 

Poza tym zimowy klimat ma mega urok i sam bardzo lubię poszlajać się po pstrągowych rzekach.

Dobrze że chociaż jeszcze takie trotki zostały, ale tendencja jest bardzo zła. Nawet w Drwęcy łowi się głównie ryby małe.

• Like 2

Wiem Patryku, smutne to niestety. Gdyby były prawdziwe łowiska i prawdziwe ryby, to nikt by się keltami nie chwalił. Jednak mamy wody jakie mamy , więc nawet chudy kelt cieszy. 

Poza tym zimowy klimat ma mega urok i sam bardzo lubię poszlajać się po pstrągowych rzekach.

Dobrze że chociaż jeszcze takie trotki zostały, ale tendencja jest bardzo zła. Nawet w Drwęcy łowi się głównie ryby małe.

..mnie w tych posranych czasach cieszy każda chwila nad wodą, jeszcze bardziej jak "coś"  uwiesi się na końcu zestawu..

Lubie ponabijać kilosów nad rzeką, i jeszcze fajniej robić to w doborowym i zaufanym towarzystwie...

P.S. jaki jest jej stan wód wszyscy wiemy...bardziej cieszyłbym się z regularnego połowu srebrniaków, ale...niestety

• Like 1