Skocz do zawartości

Łososie i Trocie 2015

Nesta

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj trafił mi sie pierwszy w tym roku laks. Hol z odjazdami, saltami, dramaturgią (zaplątana linka klinuje sie w przelotkach a na drugim koncu ryba szaleje...). To moja najwieksza ryba na muchę dotychczas, szkoda że, nie srebrna.

Sprzętowo: Shakespeare Agility Fly w 8 klasie, linka Vision Kust, przypon tonący Airflo, kołowrotek Scierra Orbit. Mucha Tubis.

post-48896-0-85540700-1426679619_thumb.jpg

• Like 12

Cały tydzień łowienia na muchę podsumowany piękną rybą dziś. Super łowienie, 50 metrów na wodę między wyspą a brzegiem stojąc w pas w wodzie przy pierwszej skarpie. Mucha tubis by @kamilos.

attachicon.gifP1610836.jpg

Dziś było trochę zimno ale daliśmy radę. Namierzone miejsce drugi tydzień darzy pięknymi rybami. Mucha Jiggy oliwka z białym.

attachicon.gifrsz_p1610848.jpg

Tak patrzę na kropki i płetwy... czy to przypadkiem nie jest ta sama ryba?

• Like 3

Dzisiejsza poranna trotka z fjordu, nie za duża (60+), ale cieszy, bo na swojaka :D . Najpierw obrzucałem miejscówkę wahadłówką, lecz bez efektu, po czym postanowiłem podejść nieco inaczej do tematu i założyłem swojego łamańca. Pierwszy rzut w to samo, może 4 obroty korbką i siedzi. Widać wobek podpasował. Później wyszło mocne słońce i doczekałem się tylko 2 wyjść nieco większych ryb, ale na tym się skończyło. 

DSCN1320_zpsbnujejyd.jpg

DSCN1322_zpsrpoy9l9u.jpg

• Like 12

• 2 tygodnie później...

Zatoka Pucka, metoda połowu trolling, pogoda słonecznie, lekki wiatr. Przynęta: blaszka "PG" Paweł Grzecznik. Sprzęt: wędka szklak od batsona, pen slamer 360, plecionka 0,14. Całe 72cm morskiego szczęścia, niezapomniana walka, udana wyprawa.

troc%2072_zps2vybfgdt.jpg

Edytowane przez @Wojti
  • Like 20

Witam.

Ostatnio pierwszy raz w życiu miałem okazję przekonać się jak "gra" podkład na przelotkach. Branie po rzucie w miejsce gdzie na wodzie pokazało się oczko nie większe niż robi mucha wpadająca do wody. Ryba poganiała mnie po płyciźnie, zanim ją wyholowałem zrobiło się prawie ciemno. Mucha Jiggy oliwkowo biała.

sw5sblcc2qkp_t.jpg

phebhjfo8rf5_t.jpg

Spinning dawno juz przestałem wozić w samochodzie, stoi i się kurzy. Na muchę to zupełnie inny świat, jak bym się narodził na nowo :)

Edytowane przez Nesta
  • Like 21

Gratulacje. Tu (link) ta sama ryba. Udało się Panu złapać ją drugi raz? Tym razem na inną przynętę :)

https://www.facebook.com/SavageGearPolska/photos/a.249657238433679.61192.141177142615023/884620638270666/?type=1&theater

ahhh ten marketing SG ...  ;)

Witam, 

tylko że taki marketing do niczego dobrego nie doprowadzi. 

Przynęty świetne ( same się bronią ) ale trochę zdrowego rozsądku wskazane, bo niedługo okaże się że najlepszą przynętą na jazie okaże się ALIEN EEL V2.

Pzdr.

Tarłoś

• Like 8

Jestem tego samego zdania. Jeśli coś jest dobre to sobie poradzi. SG ma z pewnością wiele fajnych produktów, ale takie "Chwyty marketingowe" mnie osobiście zniechęcają. Swoją drogą ciekawe do czego zdolni są ludzie promujący markę, ale to już rozważania nie w tym temacie.

i żeby nie było całkowitego off'a

@Nesta - niezła petarda! Gratulacje

Witam, 

tylko że taki marketing do niczego dobrego nie doprowadzi. 

Przynęty świetne ( same się bronią ) ale trochę zdrowego rozsądku wskazane, bo niedługo okaże się że najlepszą przynętą na jazie okaże się ALIEN EEL V2.

Pzdr.

Tarłoś

Zazdrość ludzka nie zna granic tak niestety jest kiedy siedzi się przy kompie a nie jeździ się na ryby i nie ma się wyników. Tego dnia złowiłem kilka ryb (ta największa była na PG), pozostałe były na woblery (nie mamy w modzie czegokolwiek podpinać, a jesli ktoś ma wątpliwości zawsze może zapytać u źródła na co ryby brały lub dokładnie czytac opis pod zdjeciami, nie bede wstawiał tez wszystkich ryb bo nie wszystkie sie do tego nadawały).

PS

ALIEN EEL V2 - to moja ulubiona i bardzo skuteczna przyneta ale na szczupaki

Zazdrość ludzka nie zna granic tak niestety jest kiedy siedzi się przy kompie a nie jeździ się na ryby i nie ma się wyników. Tego dnia złowiłem kilka ryb (ta największa była na PG), pozostałe były na woblery (nie mamy w modzie czegokolwiek podpinać, a jesli ktoś ma wątpliwości zawsze może zapytać u źródła na co ryby brały lub dokładnie czytac opis pod zdjeciami, nie bede wstawiał tez wszystkich ryb bo nie wszystkie sie do tego nadawały).

PS

ALIEN EEL V2 - to moja ulubiona i bardzo skuteczna przyneta ale na szczupaki

Historia zmian
  • 10406798_788462824553115_545805291226027
    Savage Gear Polska
    15 godz. temu
    Flauta, prześwietlona woda, obławiamy wodę pomiędzy 3, a 6 m. Branie na głębokości około 4 m. - przynęta oczywiście Diving Prey 9 cm w kolorze Lemon Back.

•  
  • 10406798_788462824553115_545805291226027
    Savage Gear Polska
    31 min. temu
    Flauta, prześwietlona woda, obławiamy łowisko pomiędzy 3, a 6 m. Brania na głębokości około 4 m. - polecana przynęta do takich warunków to Diving Prey 9 cm w sprawdzonym kolorze Lemon Back.

Ja już z tego nic nie rozumiem...

Edytowane przez sol321
  • Like 1