Skocz do zawartości

Łososie i Trocie 2015

Nesta

Rekomendowane odpowiedzi

Tego dnia złowiłem kilka ryb (ta największa była na PG), pozostałe były na woblery (nie mamy w modzie czegokolwiek podpinać, a jesli ktoś ma wątpliwości zawsze może zapytać u źródła na co ryby brały lub dokładnie czytac opis pod zdjeciami, nie bede wstawiał tez wszystkich ryb bo nie wszystkie sie do tego nadawały).

Nie chciałbym się wtrącać ale ryba pokazana tutaj wygląda tak samo jak ryba pod wklejonym linkiem (charakterystyczne rany na ciele). Tuta jest napisane, że została złapana na blaszke PG a w linku niby na woblera SG. Więc chyba jednak cos jest nie tak?

Tego dnia złowiłem kilka ryb (ta największa była na PG), pozostałe były na woblery (nie mamy w modzie czegokolwiek podpinać, a jesli ktoś ma wątpliwości zawsze może zapytać u źródła na co ryby brały lub dokładnie czytac opis pod zdjeciami, nie bede wstawiał tez wszystkich ryb bo nie wszystkie sie do tego nadawały).

Nie chciałbym się wtrącać ale ryba pokazana tutaj wygląda tak samo jak ryba pod wklejonym linkiem (charakterystyczne rany na ciele). Tuta jest napisane, że została złapana na blaszke PG a w linku niby na woblera SG. Więc chyba jednak cos jest nie tak?

Oj tam Oj tam - czepiasz się kolego @Kozi. :ph34r:  :ph34r:  :P    

Edytowane przez Rajfel

Zazdrość ludzka nie zna granic tak niestety jest kiedy siedzi się przy kompie a nie jeździ się na ryby i nie ma się wyników. Tego dnia złowiłem kilka ryb (ta największa była na PG), pozostałe były na woblery (nie mamy w modzie czegokolwiek podpinać, a jesli ktoś ma wątpliwości zawsze może zapytać u źródła na co ryby brały lub dokładnie czytac opis pod zdjeciami, nie bede wstawiał tez wszystkich ryb bo nie wszystkie sie do tego nadawały).

PS

ALIEN EEL V2 - to moja ulubiona i bardzo skuteczna przyneta ale na szczupaki

Oczywiście że zazdroszczę  ;) , nie mam możliwości łowić z łodzi, a z brzegu wspomniany wobler za blisko lata  :lol:  :lol:  :lol: 

Wyniki z brzegu słabsze no ale cóż nie poddaje się -  walczę ale zdecydowanie wolę "psycho sprat-a" w kolorze sandel i to właśnie tą przynęta powinna się znaleźć na Facebook-u. 

Bez "napinki" Panie Wojciechu nawet najlepszym się zdarza ZONK.

Z pozdrowieniami 

Tarłoś

Rzadko się wypowiadam na tym forum, ale przeglądam często, mimo to sytuacja która tu została naświetlona wydaje mi się po prostu żenująca , jest to perfidne oszukiwanie nas wędkarzy reklamując przynęty jako ,,te,, łowne,killery  i niech nikt nie tłumaczy tu kolegi łowcy ani on sam niech nie nie wrzuca wstawek typu ,, Zazdrość ludzka nie zna granic.... ,, dla mnie wstyd i żenada takie zachowanie,znam takich co dla fajnej foty i przynęty odpowiedniej w pysku kupowali ryby od rybaków hehe.....do czego to doszło,pozdrawiam prawdziwych uczciwych i etycznych wedkarzy

• Like 2

Rzadko się wypowiadam na tym forum, ale przeglądam często, mimo to sytuacja która tu została naświetlona wydaje mi się po prostu żenująca , jest to perfidne oszukiwanie nas wędkarzy reklamując przynęty jako ,,te,, łowne,killery  i niech nikt nie tłumaczy tu kolegi łowcy ani on sam niech nie nie wrzuca wstawek typu ,, Zazdrość ludzka nie zna granic.... ,, dla mnie wstyd i żenada takie zachowanie,znam takich co dla fajnej foty i przynęty odpowiedniej w pysku kupowali ryby od rybaków hehe.....do czego to doszło,pozdrawiam prawdziwych uczciwych i etycznych wedkarzy

Sprawa jest banalnie prosta: największa ryba złowiona była na blaszkę PG, na FB SG wkradł się błąd, który internetowe mole szybko wychwyciły, były inne złowione ryby na Prey bo stały wyjątkowo głęboko, dodam tylko, że nie mam dostępu do administrowania strony na FB i nie ja to zamieściłem tam, trzeba szukać odpowiedzi u Rafała a prowadzić dochodzenie na www.j.pl bo tu została zamieszczona rzetelna prawda, takie sytuacje przekonują mnie do tego abym dzielił się pewnymi wiadomościami tylko prywatnie bo niektórzy nie potrafią tego docenić i szybko obracają kota ogonem, Prawda Panie Tomaszu?

• Like 1

Wielokrotnie na forum zdarzały się takie i podobne postacie którym, "naświetlanie"  jest pierwszym zajęciem ;) .

Panie Wojtku, żeby była jasność, bo poczułem się wywołany do tablicy. Nie jestem "Internetowym molem" trollem czy czym tam jeszcze, a jak mam tylko okazje to bardzo chętnie jadę nad wodę łowić ryby, a nie siedzę przed komputerem 24 godz na dobę. Bardzo się cieszę, że Pan, jak i inni koledzy wstawiają zdjęcia na forum i opisują metodę połowu, użyty sprzęt, przynętę czy inne wskazówki, bo raz, że miło nacieszyć oko, a dwa zawsze można czegoś się dowiedzieć.

Nie zarzucam Panu, że na profilu SG celowo podał Pan błędną wiadomość. Zdaję sobie sprawę, że ktoś inny wprowadza tam aktualności. Po prostu zwróciłem uwagę, że to nie jest ok i tyle. Nie chcę wywoływać żadnych awantur i kłótni. Po prostu jestem uczulony na działania marketingowe ;), a jak już pisałem jak coś jest dobre (A SG ma wiele fajnego i dobrego sprzętu) to się obroni. 

Pozdrawiam!

• Like 1

• 1 miesiąc temu...

Po wielu dniach walki, setkach rzutów, dziesiątkach urwanych przynęt, straconej zacnej rybie dziś w końcu miałem swój dzień. Drugi, większy pokazał się przy powierzchni, 40 minut obławiania wszystkim co miałem bez efektu. Przesunąłem się parę metrów niżej (rzucam pod prąd) aby zmienić tor prowadzenia przynęty i branie w drugim rzucie. Przynęta standard - mepps 5 miedziany.

post-48896-0-58353400-1433539430_thumb.jpg

post-48896-0-88917100-1433539477_thumb.jpg

Pozdrawiam.

• Like 40

Dzięki Panowie.

Żeby ktoś sobie nie pomyślał że, to tak prosto bo to Norwegia. Sezon rozpoczął sie 15 maja. Do dzisiaj zgłoszono 14 łososi, w tym dzisiejszy 9,2 kg. Licencje na rzeczkę ma 100 osób. Ja chodziłem 13 dni bez brania. Niedługo powinny wejść trocie to zacznie się zabawa ale, to w większości ryby po 1-1,5kg. Dziś cały dzień nad rzeką na zero, idę jeszcze obłowić 2 zakręty pod domem, potem przespać się trochę i startujemy od nowa... :)

• Like 3

• 3 tygodnie później...