Skocz do zawartości

Łososie i Trocie 2015

Nesta

Rekomendowane odpowiedzi

Łowiłem sam, jak prawie zawsze. Musiałem wejść za skarpy do rzeki, stałem metr od brzegu po pas w wodze, dalej był dół. Łososia podebrałem za ogon, potem nałożyłem mu podbierak na łeb. Ryby nie mierzyłem.

Rekord rzeki z tego co wiem to 10,6kg czyli generalnie nie dużo. Taka rzeka.

Wieczorem byłem drugi raz, w tym samym miejscu spławił się łosoś, ale mniejszy. To potwierdza teorie że łososie stoją po kilka :).

• Like 1

Łowiłem sam, jak prawie zawsze. Musiałem wejść za skarpy do rzeki, stałem metr od brzegu po pas w wodze, dalej był dół. Łososia podebrałem za ogon, potem nałożyłem mu podbierak na łeb. Ryby nie mierzyłem.

Rekord rzeki z tego co wiem to 10,6kg czyli generalnie nie dużo. Taka rzeka.

Wieczorem byłem drugi raz, w tym samym miejscu spławił się łosoś, ale mniejszy. To potwierdza teorie że łososie stoją po kilka :).

Tak jak napisałeś, kiedyś straciłem wielkiego laxa bo Kolega za ogon chciał go złapać/2 razy miał go w łapie/i poszedł,niestety.

Ale jeszcze raz Gratulki bo adrenalina na maxa :)

Dzięki Panowie.

Żeby ktoś sobie nie pomyślał że, to tak prosto bo to Norwegia. Sezon rozpoczął sie 15 maja. Do dzisiaj zgłoszono 14 łososi, w tym dzisiejszy 9,2 kg. Licencje na rzeczkę ma 100 osób. Ja chodziłem 13 dni bez brania. Niedługo powinny wejść trocie to zacznie się zabawa ale, to w większości ryby po 1-1,5kg. Dziś cały dzień nad rzeką na zero, idę jeszcze obłowić 2 zakręty pod domem, potem przespać się trochę i startujemy od nowa... :)

Ostatnie ryba szacun - tym bardziej że to co wcześniej napisałeś to jakiś szok - 13 dni bez brania? Oby tak w Polsce sie nie porobiło ;)

Moja pierwsza letnia, 19 w tym sezonie. Z tym że ta, jest jak narazie największa 78cm. Miała siłę. Co podciągałem ją pod nogi, w dwie sekundy była już pod drugim brzegiem. I trochę to trwało;)

a niech Cie prąd kopnie  :P jak z tego wysokiego napięcia he hee GRATULUJE !!!

nawiasem:

podobno nie było keltów w rzece  B)

Edytowane przez salmon1977
  • Like 1

pawlik832 gratuluje!!!

Ja dziś poprawiłem trochę mniejszym niż wczoraj. Nie ma zdjęcia bo mnie mogę go zgrać, a trzeba isc się chwile przespać.

Ryba namierzona, taktyka obrana (10 rzutów/5 minut pauzy), konsekwencja, po godzinie branie i mega hol.

Edytowane przez Nesta
  • Like 1

• 2 tygodnie później...

Witam.

Popadało to i w rzece pojawiły sie świeże ryby. Najpierw przywalił w blachę w pierwszym rzucie ale się nie zapiął. Pół godziny obławiania miejscówki nie dało efektu. Wróciłem w to miejsce po 2 godzinach. 15 minut - cisza. Przesunąłem się  dosłownie 2 metry w dół przez co przynęta szła troszkę inaczej i przywalił w 2 rzucie.

post-48896-0-17666000-1436559779_thumb.jpg

Pozdrawiam.

• Like 15

@kowalek87 nie ma za co. Jeszcze raz gratuluje. Fajnie, że miałeś okazje zobaczyć co robi taka ryba w takiej rzece :). Pamiętaj, że ostrzegałem - to uzależnia. Sprawdzanie prognozy pogody, stanu wody, zgłoszeń ryb po 10 razy dziennie. Wyczekiwanie na deszcz jak na zbawienie. To objawy :).

Moja największa troć z rzeki dotychczas i jak narazie największa zgłoszona w sezonie ;). Złowiona pod domem późnym wieczorem na meppsa. Ryba kwadratowa, strasznie szybka i waleczna.

post-48896-0-17898400-1436733485_thumb.jpg

Pozdrawiam.

• Like 22