czocho Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Aż się boję zapytać..... Niech tam..... Ten rekord rzeki to ile????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 O q...a...piekna !! Gratulacje!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Aż się boję zapytać..... Niech tam..... Ten rekord rzeki to ile?????????No Waldek weź się ogarnij.....100 gramów mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Wiktor, chyba 100 gramów więcej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Wiktor, chyba 100 gramów więcej aleś mnie dopadł.....no jasne!! 100 gramów więcej!! Dobrze że Archanioł czuwa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nesta Opublikowano 25 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Łowiłem sam, jak prawie zawsze. Musiałem wejść za skarpy do rzeki, stałem metr od brzegu po pas w wodze, dalej był dół. Łososia podebrałem za ogon, potem nałożyłem mu podbierak na łeb. Ryby nie mierzyłem.Rekord rzeki z tego co wiem to 10,6kg czyli generalnie nie dużo. Taka rzeka.Wieczorem byłem drugi raz, w tym samym miejscu spławił się łosoś, ale mniejszy. To potwierdza teorie że łososie stoją po kilka . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Łowiłem sam, jak prawie zawsze. Musiałem wejść za skarpy do rzeki, stałem metr od brzegu po pas w wodze, dalej był dół. Łososia podebrałem za ogon, potem nałożyłem mu podbierak na łeb. Ryby nie mierzyłem.Rekord rzeki z tego co wiem to 10,6kg czyli generalnie nie dużo. Taka rzeka.Wieczorem byłem drugi raz, w tym samym miejscu spławił się łosoś, ale mniejszy. To potwierdza teorie że łososie stoją po kilka .Tak jak napisałeś, kiedyś straciłem wielkiego laxa bo Kolega za ogon chciał go złapać/2 razy miał go w łapie/i poszedł,niestety.Ale jeszcze raz Gratulki bo adrenalina na maxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Super ''Nesta'' łowisz gratulacje za wytrwałość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Moja pierwsza letnia, 19 w tym sezonie. Z tym że ta, jest jak narazie największa 78cm. Miała siłę. Co podciągałem ją pod nogi, w dwie sekundy była już pod drugim brzegiem. I trochę to trwało;) www.facebook.com/primanki 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Dzięki Panowie.Żeby ktoś sobie nie pomyślał że, to tak prosto bo to Norwegia. Sezon rozpoczął sie 15 maja. Do dzisiaj zgłoszono 14 łososi, w tym dzisiejszy 9,2 kg. Licencje na rzeczkę ma 100 osób. Ja chodziłem 13 dni bez brania. Niedługo powinny wejść trocie to zacznie się zabawa ale, to w większości ryby po 1-1,5kg. Dziś cały dzień nad rzeką na zero, idę jeszcze obłowić 2 zakręty pod domem, potem przespać się trochę i startujemy od nowa... Ostatnie ryba szacun - tym bardziej że to co wcześniej napisałeś to jakiś szok - 13 dni bez brania? Oby tak w Polsce sie nie porobiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 (edytowane) Moja pierwsza letnia, 19 w tym sezonie. Z tym że ta, jest jak narazie największa 78cm. Miała siłę. Co podciągałem ją pod nogi, w dwie sekundy była już pod drugim brzegiem. I trochę to trwało;) a niech Cie prąd kopnie jak z tego wysokiego napięcia he hee GRATULUJE !!! nawiasem:podobno nie było keltów w rzece Edytowane 26 Czerwca 2015 przez salmon1977 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nesta Opublikowano 26 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 (edytowane) pawlik832 gratuluje!!!Ja dziś poprawiłem trochę mniejszym niż wczoraj. Nie ma zdjęcia bo mnie mogę go zgrać, a trzeba isc się chwile przespać.Ryba namierzona, taktyka obrana (10 rzutów/5 minut pauzy), konsekwencja, po godzinie branie i mega hol. Edytowane 26 Czerwca 2015 przez Nesta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teethar Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 (edytowane) Ja się cieszę z pstrągów lżejszych niż płetwa tłuszczowa tego laxora... :/ polskanieelegancjafrancja GRATULUJE Edytowane 26 Czerwca 2015 przez teethar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nesta Opublikowano 27 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Veni, vidi, vici. Trzeci dzień i trzeci laks.Namierzony rano, przywalił wieczorem po dwóch godzinach obławiania przy trzecim podejściu do miejscówki. Szkoda ze ciemne zdjecie wyszło.Pozdrawiam. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Piękne ryby..Gratuluję!!Mały plik z kiepską jakością , nic więcej nie mogłem wyciągnąć... 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teethar Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Jak macie możliwość zawsze róbcie foty w RAW - można spokojnie takie ciemnice wyciągnąć do dobrej fotki. pozdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 RAW to podstawa... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nesta Opublikowano 10 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Witam.Popadało to i w rzece pojawiły sie świeże ryby. Najpierw przywalił w blachę w pierwszym rzucie ale się nie zapiął. Pół godziny obławiania miejscówki nie dało efektu. Wróciłem w to miejsce po 2 godzinach. 15 minut - cisza. Przesunąłem się dosłownie 2 metry w dół przez co przynęta szła troszkę inaczej i przywalił w 2 rzucie.Pozdrawiam. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 11 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 Nesta ryby marzenie ! Szczere gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kowalek87 Opublikowano 12 Lipca 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Wreszcie i ja mogę się pochwalić piękną rybą. W sobotę układałem już plan na jezioro, jednak w pewnym momencie coś mnie tknęło i pomyślałem czy nie opłacić czasem rzek łososiowych i wykupić pierwszą w życiu dniówkę. Szybki telefon do Michała jak to wszystko ogarnąć i już za chwilę drukuję pozwolenie. Ekspresowe pakowanie, uzbrajanie blach, żyłka 0,30 na kołowrotek i mogę jechać. O 15. jestem u Michała, zaraz idziemy na pierwsza miejscówkę, lecz bez efektu. Decyzja pada, żeby podjechać w miejsce złowienia ostatniego łososia z dwóch postów wyżej. Po może 15 minutach solidnego obławiania miejscówki, nagle na powierzchni pokazała się niezła ryba. Minuty mijają, kolejne nowe przynęty w wodzie, aż w pewnym momencie, gdy moja obrotówka za chwilę miała już wychodzić z dołka na płyciznę, następuje niezbyt mocne uderzenie, a ja czuję miły pulsujący ciężar. Spokój jednak trwał tylko chwilę, po chwili łosoś ruszył z impetem w dół robiąc piękną świecę, po czym odwrócił się i pognał w górę rzeki. Mimo jego olbrzymiej siły dość szybko znalazł się w podbieraku. Udało mi się wykorzystać chwilę jego zawahania, bo siły miał na pewno jeszcze dużo. Ręce się trzęsą, radość jest ogromna, Michał zrobił kilka fotek i król tej rzeki powrócił do swojego dołka. Piękny dzień dobiegł powoli końca, zanotowałem jeszcze nie dużą troć może pod 50 cm.Nesta jeszcze raz dzięki!!! 55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Rewelacja !serdecznie gratuluję i zazdraszczam Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Nesta....kowalek...gratulacje!!!! Piekne ryby ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nesta Opublikowano 12 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 @kowalek87 nie ma za co. Jeszcze raz gratuluje. Fajnie, że miałeś okazje zobaczyć co robi taka ryba w takiej rzece . Pamiętaj, że ostrzegałem - to uzależnia. Sprawdzanie prognozy pogody, stanu wody, zgłoszeń ryb po 10 razy dziennie. Wyczekiwanie na deszcz jak na zbawienie. To objawy .Moja największa troć z rzeki dotychczas i jak narazie największa zgłoszona w sezonie . Złowiona pod domem późnym wieczorem na meppsa. Ryba kwadratowa, strasznie szybka i waleczna.Pozdrawiam. 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Nasza Polska rybcia. Przynęta wahadło R.M. Reszta jak to na trociach 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi