Skocz do zawartości

Trzęsienie ziemi ? Batson i Loomis razem - wiadomość z ostatniej chwili

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

I na koniec produkcja do chin.

Watpie, blanki zaprojektowane przez Garego sa obecnie produkowane w Korei pod nazwa TFO (specyfikacja bardzo podobna), z Korei tez pochodza nowe serie Batsona wiec zapewne obrali ten kierunek jako nowy. 

Kilkukrotne porby z Loomisem ( nalezacym do Shimano) pokazaly jasno, ze wedkarze chca aby ich produkty byly robione w US i za to zaplaca tylko jesli beda czuli reke Garego a nie pana Changa :)

Bujo

Edytowane przez Bujo
  • Like 2

Watpie, blanki zaprojektowane przez Garego sa obecnie produkowane w Korei pod nazwa TFO (specyfikacja bardzo podobna), z Korei tez pochodza nowe serie Batsona wiec zapewne obrali ten kierunek jako nowy. 

Kilkukrotne porby z Loomisem ( nalezacym do Shimano) pokazaly jasno, ze wedkarze chca aby ich produkty byly robione w US i za to zaplaca tylko jesli beda czuli reke Garego a nie pana Changa :)

Bujo

Gdy na filmach widze siwego Pana Kuleczke - pana Loomisa - to raczej watpie by to byl czlowiek zdeterminowany i glodny zarobienia milionow (w USD) na produkcji blankow .

Wyglada na sympatycznego pasjonata...ktoremu biznes srednio wychodzi. I jak znamy historie jego dzialalnosci, to cos chyba moze byc na rzeczy.

• Like 1

Gdy na filmach widze siwego Pana Kuleczke - pana Loomisa - to raczej watpie by to byl czlowiek zdeterminowany i glodny zarobienia milionow (w USD) na produkcji blankow .

Wyglada na sympatycznego pasjonata...ktoremu biznes srednio wychodzi. I jak znamy historie jego dzialalnosci, to cos chyba moze byc na rzeczy.

Daniel,

Gary ma bardzo podobne podejscie do wedek/blankow jak ty czyli performance na pierwszym miejscu. Najlepiej jak w zyciu  robi sie to w czym jest sie dobrym, w jego przypadku to zdecydowanie projektowanie i produkcja blankow na ktore i tak jest zapotrzebowanie. Kistler robi na nich, jest Edge Rods wraz z bardzo ciekawymi elementami rekojesci z grafitu. Zamiast jezdzic po swiecie w poszukiwaniu rynkow zbytu ( byl nawet w Rosji) zostawia to innym i ja widze z tego tylko same plusy. 

Reszte zweryfikuje rynek ale wszelkie informacje plynace zewszad mowia o swietnych konstrukcjach NFC. 

Bujo

Ceny u nas, szczególnie przy obecnym kursie USD, będą z pewnością onieśmielające; w dodatku znane mi blanki NFC są mięsiste, grubościenne i pięknie się gną. Połączenie wszystkich tych niepożądanych cech sprawi, że zapewne pozostaną produktem niszowym na naszym rynku. Ważne, że w ogóle będą.

Ceny widziałem, w średnim i wysokim module tanio nie będzie. Sądząc z parametrów będzie kilka naprawdę ciekawych blanków w tym L/UL, dwuczęściowe króciaki, mocne hot-shoty, etc.

Ceny widziałem, w średnim i wysokim module tanio nie będzie. Sądząc z parametrów będzie kilka naprawdę ciekawych blanków w tym L/UL, dwuczęściowe króciaki, mocne hot-shoty, etc.

Krzysiek,

Jednoczesciowki HM ( GLX) maja kosztowac tyle co chinski feniks, drogo czy nie drogo nie mi decydowac.

Bujo

jest taki ponad polgodzinny film gdzie Loomis opowiada o blankach NFC, w pewnym nomencie mowi do rozmowcy, ze tam nie wejdziemy, bo tam sa prasy o nacisku niedostepnym obecnie dla nikogo produkujacego na swiecie...

Moze i chwyt, ale egz ktore zbroilem byly niespotykanie czule, transmisjne niemal gadajace :) Co zostalo pozniej potwierdzone przez lowiacych...

• Like 1

Moze i chwyt, ale egz ktore zbroilem byly niespotykanie czule, transmisjne niemal gadajace :) Co zostalo pozniej potwierdzone przez lowiacych...

Potwierdzam. Po ostatnich oględzinach loomisa byłem w szoku :)

Przewróciła się tym samym do góry nogami moja dotychczasowa skromna wiedza poniekąd ;)

Potwierdzam. Po ostatnich oględzinach loomisa byłem w szoku :)

Przewróciła się tym samym do góry nogami moja dotychczasowa skromna wiedza poniekąd ;)

A do tej pory to myslales,ze pan Chang cyknie ot tak sobie czulsze blanki od Loomisa?  :o

Nawet na znanym z masturbacji sprzetowych amerykanskim portalu  wszystko porownuje sie do GLX, nie bez powodu, Mi akurat takie krociaki nie sa do niczego potrzebne w moim fishingu ale sandaczowcy na pewno dostana jak to sie tu mowi elektryke czy jakos tak. 

Tak czy inaczej uwazam, ze super iz za jakis czas bedzie to mozna obejrzec w sporych ilosciach w Warszawie ( gdzie indziej pewnie tez ale mi najblizej). Jestem tez swiecie przekonany, ze znajde dla siebie jakas perelke, ktorej mi brakuje do szczescia :)

Bujo

Edytowane przez Bujo
  • Like 4

Ceny jak zwykle w Polsce będą pewnie z księżyca. Wtedy skończą się zachwyty. Już same blanki Batsona są kosmicznie drogie.

Terez NFC dowali pewnie też cenami.

A pamiętam serie SH z Batsona która była bardzo udana i przy okazji bardzo tania. Do dziś blanki są poszukiwane.

Edytowane przez Kilobear

Ceny jak zwykle w Polsce będą pewnie z księżyca. Wtedy skończą się zachwyty. Już same blanki Batsona są kosmicznie drogie.

Terez NFC dowali pewnie też cenami.

A pamiętam serie SH z Batsona która była bardzo udana i przy okazji bardzo tania. Do dziś blanki są poszukiwane.

http://tackle24.de/index.php?k=192〈=eng