Skocz do zawartości

Trzęsienie ziemi ? Batson i Loomis razem - wiadomość z ostatniej chwili

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ja wiem czy do przyjęcia ? ... Czasem to już się piękny kij za takie pieniądze zmontuje.

Interes nie idzie , cała filozofia.Dobrze prosperujące firmy nie łączą się z innymi jeżeli bilans jest na + a dalsze prognozy korzystne.

Edytowane przez Szymon82

Czy ja wiem czy do przyjęcia ? ... Czasem to już się piękny kij za takie pieniądze zmontuje.

Interes nie idzie , cała filozofia.Dobrze prosperujące firmy nie łączą się z innymi jeżeli bilans jest na + a dalsze prognozy korzystne.

Jak dobrych kilka czy kilkanaście lat za Anosa płacili po 2 tysie, to obecnie chyba okazja.

Jak dobrych kilka czy kilkanaście lat za Anosa płacili po 2 tysie, to obecnie chyba okazja.

Płacili pewnie i więcej i nie mogli być pewni, że blank, który zamawiali jest ten sam a przelotki nie koniecznie są prawdziwymi gold cermetami :)

Ja bym tego tak nie liczył, dzisiaj to dzisiaj - topowe konstrukcje konkurencji kilkaset zł taniej.

• Like 1

Tak jak myślałem. Ceny dowalone kosmicznie u dystrybutora w Polsce. Taniej wychodzi zamawiać od dystrybutora z francji, rosji lub niemiec.

Przykładowo ST 962-2(HM) cena w FC 1230zł, a cena w TACKLe24.de po dzisiejszym kursie 1021zł, jak by nie patrzeć to 20 procent różnicy. A przesyłka 16 euro z niemiec niezależnie od tego ile blanków. Wnioski niech każdy wyciągnie sam.

• Like 3

• 4 miesiące temu...

Mam ten kijek.. Byłem raz na wodzie, ale nic nie złowiłem bo to mała rzeczka i był extremalnie niski poziom wody a łowiłem , sorki rzucałem ze 2 godz.

Jak była gotowa Panowie z FC wołali : przyjedź po tą swoją "wierzbową witkę". Wyszła taka trochę szybka "nudle".

Nie ma tego co w Pheniksach że gnie się do pewnego momentu a potem ujawnia się "dolnik z zapasem mocy"!

Wędka uzbrojona max lekko w Torzite'y. Rzuca się fantastycznie, ale jak pod rybą ....? Po weekendzie skrobnę...  :)

Tak jak myślałem. Ceny dowalone kosmicznie u dystrybutora w Polsce. Taniej wychodzi zamawiać od dystrybutora z francji, rosji lub niemiec.

Przykładowo ST 962-2(HM) cena w FC 1230zł, a cena w TACKLe24.de po dzisiejszym kursie 1021zł, jak by nie patrzeć to 20 procent różnicy. A przesyłka 16 euro z niemiec niezależnie od tego ile blanków. Wnioski niech każdy wyciągnie sam.

Owszem przesyłka z Niemiec może i kosztuje nie 16 a 17E ale pod warunkiem, że nie jest ubezpieczona (tylko standardowe ubezpieczenie 300E ) zakładając że ma ktoś fakturę i kupuje jeden blank - jest Ok, ale z kolei przesyłka pow 120cm to dodatkowe 20E, więc kijki pow 7" jak są dobrze zapakowane będą o te 20 E droższe...

Z reklamacjami też bywa różnie :rolleyes: podobnie jak w PL  B) a jak ktoś na dodatek nie mówi po niemiecku to na oszczędności typu 130zł może sobie fajne kuku :rolleyes: zrobić.... 

Pewnie są tacy dla których oszczędność 130 zł to dużo - ale czy warto,- niech sobie każdy sam odpowie.

Edytowane przez Rheinangler
  • Like 4

Czy miał ktoś w rękach i może napisać coś o FW 901-2(IM)? według danych ze strony FC 275cm, 1,8-10g, 6lb mocy i waga niecałe 37g.

Łowiłem troszkę w sobotę tym kijkiem. żyłka 0,14 Dual Band, kołowrotek Luvias 2004, przynęta 1,5" avarunka na 1g głowce. Myślałem o okoniach na małym stawie... Okonie wymiotło gdzieś. Miłym zaskoczeniem był szczupak 61cm, ok 1,5kg... Po około 4-5 odjazdach dał się spokojnie wprowadzić do karpiowego podbieraka ... Wędka wspaniale amortyzowała odjazdy ale i hamulec kołowrotka sporo pracował.. Ja osobiście jestem bardzo zadowolony z patyka. Długo szukałem muchowego blanku żeby zrobić coś UUL ale ten blank w pełni spełnia moje oczekiwania..

Jakby jakieś pytanka jeszcze to zapraszam na PW.. Ew mogę dać machnąć w Warszawie....pod pracą :)

• Like 1

• 7 miesięcy temu...

Witam Kolegów,

nie chcę otwierać nowego wątku, więc pytanie tutaj.

Czy mieliście możliwość porównania dwóch blanków NFC - ST 903-2(HM) i ST 904-2(HM)

Wasze wrażenia i doświadczenia mile widziane.

Pzdr

Ten temat na to pytanko bylby lepszy :)

http://jerkbait.pl/topic/4968-north-fork-composites-nowe-blanki-garego-loomisa/

• 1 miesiąc temu...