Skocz do zawartości

Jazie 2015

skalka

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystkiego najlepszego w nowym roku. Jak co roku spotykam się z Piotrkiem Z. (Zielony) nad wodą rozgrywając zawody spinning kontra mucha w tym roku mucha w kategorii jaź wygrała :( . Ryba godna rozpoczęcia całe 46cm i szczęśliwy łowca na prośbę, którego umieszczam zdjęcie.

9020d856e88da8dfmed.jpg

Pozdrawiam 

Edytowane przez skalka
  • Like 40

Dzięki Piotrze za fotkę.Muszę też wspomnieć, że konfrontację muszka vs spinning wygrał Skalka ale to nie jest moje ostatnie słowo bo przypuszczam, że wspólnie połowimy jeszcze nie raz.

Piotrek - Skalka przyciąga jazie jak magnes. Ten z fotki wyczuł Jego obecność i tylko przez pomyłkę połknął moją muszkę. Po dzisiejszym dniu prawdopodobnie stanę się miłośnikiem łowienia jazi.

Edytowane przez Zielony

Ja swoją szansę miałem pierwszego po dwóch godzinach łowienia mam pierwsze branie zacinam piękny jasiek wychodzi do góry robi kilka młynków i tyle go widziałem. Był to jedyny kontakt z rybą przez 7 godzin łowienia. Tak więc najpierw lekcja pokory :) . Na początku tego roku kiepsko będzie z czasem (życie) ale mam nadzieję, że szybko się z tym uporam i będę ożywiał wątek. Pozdrawiam i jeszcze raz Gratuluję Piotrkowi pierwszego jazia :)

Edytowane przez skalka
  • Like 1

Dzięki Piotrze za fotkę.Muszę też wspomnieć, że konfrontację muszka vs spinning wygrał Skalka ale to nie jest moje ostatnie słowo bo przypuszczam, że wspólnie połowimy jeszcze nie raz.

Piotrek - Skalka przyciąga jazie jak magnes. Ten z fotki wyczuł Jego obecność i tylko przez pomyłkę połknął moją muszkę. Po dzisiejszym dniu prawdopodobnie stanę się miłośnikiem łowienia jazi.

Piotr,czuję że przepadniesz za jaziami :D

gratuluję

• Like 1

Piękny jasio - czapka z głowy, ukłon i GRATULACJE  :D

Ja niestety ale jak na razie siłą rzeczy zmuszony jestem pauzować - rzeka nieco zamarznięta i nie bardzo da się na dzień dzisiejszy chadzać za kleniami a watek czas najwyższy byłoby już zacząć  ^_^

W tym roku jakoś tak pod górkę. Na tygodniu namierzam ryby przygotowuję się jadę i po chwili mam branie, myślę jest pierwszy wyciągam i jakieś takie dziwne oczy ma ten jaź :rolleyes: .

2ee5dddfd3d67ac1med.jpg

Dziś po południu dostaję info od Piotrka złowił kolejną rybę na muchę.

42a03dedcaab67c4med.jpg

Później poprawia płotką

e4376f2abed0ee61med.jpg

tego już mój demon nie wytrzymuje krótki telefon do Jacka i jedziemy. Nad wodą jesteśmy ok. drugiej pada deszcz. Po godzinie łowienia mam branie zacinam i wiem, że to on krótki hol i ryba melduje się w podbieraku :) .

e912539b48441c10med.jpg

W meczu spinning kontra mucha  2:1 dla muchy ale mecz jeszcze się nie skończył ;). Pozdrawiam Serdecznie 

Edytowane przez skalka
  • Like 19

Specjalnie dla kolegi K-Pon na boku złowionego jazia położyłem nimfę na jaką go złowiłem. Szaro - miodowy kiełżyk na dwunastce bardzo się jaziom podoba.

Skalka dzięki za wstawienie fotki i za fajny wędkarski dzień. Konfrontacja spinning vs muszka trwa ale tak naprawdę nie jest istotna. Ważne, ze jazie są bardzo wdzięcznymi rybami i można je skutecznie łowić różnymi metodami

• Like 3

Dziękuję :)

Miałem uderzyć wczoraj ale ordynator zrobił mi niespodziankę i wypuścił Żonę i Córeczkę Zosię do domu. Synek Andrzej jeszcze walczy o zdrowie w szpitalu :( Może za 2 tygodnie lub miesiące dołączy do Nas.

Na razie odpuszczam wędkowanie ale kibicuję Wam całym sercem. Jazie to super rybki całoroczne.

• 2 tygodnie później...