Hcv Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Dziś się nałowiłem. Uwielbiam jazie . Ryby jeszcze bez wysypki. Sprzętowo Blaas XF 3,05 m. (6 lb.)Stradic FH 2500 z żyłką 0,12Ładne rybki Jaka firma żyłki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 1 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Dziś pierwsze marcowe . Dwa groszkowe jeden gumkowy, tak więc dokładam trzy do konfrontacji spinning kontra mucha . Pozdrawiam 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 A gdzie wyniki całościowe spining vs mucha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek19176 Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 No cóż moj dzisiejszy pierwszo sezonowy wypad okazal sie falstartem. Rano -2 a na miejscu silny zachodni wiatr, ryb brak. Pozytyw taki ze nowe oleixy dobrze rokuja i odczepiacz zdal egzamin. Woda w Odrze podwyzszona lecz w korycie z tendencja spadkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Dziś pierwsze marcowe . Dwa groszkowe jeden gumkowy, tak więc dokładam trzy do konfrontacji spinning kontra mucha . Pozdrawiam Skalka serdeczne gratulacje wprost czekałem na Twoje ryby . Piękne jazie. Zauważyłem, że brakuje im łusek wiec pewnie wydra też je brała. Co do konfrontacji to jest 6-5 na korzyść muszki. Przy czym tak naprawdę niezależnie od wyniku konfrontacji to Skalka jest prawdziwym jaziowym Mistrzem. To, że ja łowię je muszką jest wynikiem obserwacji jak łowi je Skalka. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1972 Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Piotrek,graty,śliczne jazie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwedkuje Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Piękne Skalka, jeśli kiedyś zmienisz kolor podbieraka, to nie poznam, że to Twoje ryby Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 1 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Piotrek Mistrzem to jesteś Ty (od głowacic po płotki) ja trzy razy bym się zaplątał zanim bym raz rzucił muchówką poprawnie. Prawda jest taka, że ta konfrontacja jest usprawiedliwienie dla jedzenia precli i cebularzy zwycięstwa . Wszystkie poprzednie podbieraki gubiłem dość szybko ten zrobił mi Jacek i chyba tak od serca bo łowię z nim już drugi sezon. Tarło w tym roku będzie wcześniej Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokkop Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 (edytowane) Witam , jazior plus 60 cm ! Poza zasiegiem rzutu splawialy sie wieksze ! Zazarl wobka J.Widla ! Pozdrawiam Edytowane 1 Marca 2015 przez krokkop 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabel Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 A mi się dziś tak zdarzyło : 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hurrican Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 krokkop,grubo ... i nie tylko z jaziem Kleń też piekny. Gtatulacje.Z jednej miejscówki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokkop Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Witam , jaz plywa nadal w rzece Lippe , klen w Renie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hurrican Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Ale wobler już spod jednej ręki:) Jeszcze raz graty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blady91 Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Ładne jany panowie Gratulacje! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Podczas poszukiwania jazia trafi się czasem taki osobnik .Później było kilka rosłych płoci aż wreszcie na pięć minut przed końcem muszkowania zameldował się on 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MALIN. Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Witam , jazior plus 60 cm ! Poza zasiegiem rzutu splawialy sie wieksze ! Zazarl wobka J.Widla ! Pozdrawiamimage.jpgNie no przed chwilą Cię chwaliłem za kleniozaura, a tu znowu 60cm mięcha Gratulacje po raz drugi !, Niezłe ryby poławiasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 6 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Piękne Piotrku te nasze jazie. Gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobHimself10 Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Hej, mam pytanko do jaziowych speców z tego wątku:) Jak jest z tarłem jaśków? Dyskutowałem dziś z kolegą - ja twierdziłem, że jaź może ruszać do tarła już po zejściu lodu, nawet w 2 połowie marca. Kolega z kolei mówi, że na jego rzeczce trą się pod najwcześniej maj, a raczej koniec maja. Dzięki za info:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 7 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Druga połowa marca jak najbardziej co do maja to jakoś późno. Wszystko zależy od temp. wody. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek19176 Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 U mnie w ubieglym sezonie w Odrze tarly sie koniec marca/poczatek kwietnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomus Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Rok temu w dużej rzece tarły się między połową marca a początkiem kwietnia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 A mi się dziś tak zdarzyło :jaź 40cm 01.03.2015r (2).JPGjaź 45cm 01.03.2015r (1).JPG Miejsce jakby znajome Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motylW1 Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Witam, dzis z rana na Krznie sporo ryb . Dużo brań . Chyba się budzą na dobre. Jak zwykle na najwiekszego zabrakło baterii w aparacie. Wszystkie na starszego LD. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Witam, dzis z rana na Krznie sporo ryb . Dużo brań . Chyba się budzą na dobre. Jak zwykle na najwiekszego zabrakło baterii w aparacie. Wszystkie na starszego LD.Ja dziś miałem jedno tylko branie dość sporego chyba klenia, spadł po chwili. Widzę, że łowiłeś bardzo wcześnie, ja wygramoliłem się dziś dopiero o 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Panowie a jak z populacją Jazia i Klenia na Krznie...bo pochodzę z niedalekich okolic tej Rzeki i myślałem żeby się wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi