Skocz do zawartości

Jazie 2015

skalka

Rekomendowane odpowiedzi

No cóż moj dzisiejszy pierwszo sezonowy wypad okazal sie falstartem. Rano -2 a na miejscu silny zachodni wiatr, ryb brak. Pozytyw taki ze nowe oleixy dobrze rokuja i odczepiacz zdal egzamin. Woda w Odrze podwyzszona lecz w korycie z tendencja spadkowa.

Dziś pierwsze marcowe ;)

8ab8bf1956bb764bmed.jpg

8eac908db66d22e2med.jpg

Dwa groszkowe jeden gumkowy, tak więc dokładam trzy do konfrontacji spinning kontra mucha :) . Pozdrawiam 

Skalka serdeczne gratulacje wprost czekałem na Twoje ryby :) . Piękne jazie. Zauważyłem, że brakuje im łusek wiec pewnie wydra też je brała. Co do konfrontacji to jest 6-5 na korzyść muszki. Przy czym tak naprawdę niezależnie od wyniku konfrontacji to Skalka jest prawdziwym jaziowym Mistrzem. To, że ja łowię je muszką jest wynikiem obserwacji jak łowi je Skalka.

• Like 3

Piotrek Mistrzem to jesteś Ty (od głowacic po płotki) ja trzy razy bym się zaplątał zanim bym raz rzucił muchówką poprawnie. Prawda jest taka, że ta konfrontacja jest usprawiedliwienie dla jedzenia precli i cebularzy zwycięstwa ;). Wszystkie poprzednie podbieraki gubiłem dość szybko ten zrobił mi Jacek i chyba tak od serca :) bo łowię z nim już drugi sezon. Tarło w tym roku będzie wcześniej Pozdrawiam

• Like 1

Hej, mam pytanko do jaziowych speców z tego wątku:) Jak jest z tarłem jaśków? Dyskutowałem dziś z kolegą - ja twierdziłem, że jaź może ruszać do tarła już po zejściu lodu, nawet w 2 połowie marca. Kolega z kolei mówi, że na jego rzeczce trą się pod najwcześniej maj, a raczej koniec maja. Dzięki za info:)

Witam, dzis z rana na Krznie sporo ryb . Dużo brań . Chyba się budzą na dobre. Jak zwykle na najwiekszego zabrakło baterii w aparacie. :) Wszystkie na  starszego LD.

Ja dziś miałem jedno tylko branie dość sporego chyba klenia, spadł po chwili. Widzę, że łowiłeś bardzo wcześnie, ja wygramoliłem się dziś dopiero o 10.