coma Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Dzisiaj tylko taki oto jaź ~39 cm. Porządnie trachnięty w ogon, coś większego musi tam pływać 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 (edytowane) Wczoraj wieczorem udało mi się zapiąć trzy Jaśki, najmniejszy około 32 centymetrów - kolejny z wyraźnymi i wyglądającymi na świeże śladami po ugryzieniu na ogonie. Nie wrzucam fotki bo poniżej minimum forumowego. Kolejne dwa liczyły 40 i 42 cm. Dla ciekawostki dodaję zdjęcie tego co zostało z kółeczka łącznikowego po walce większej sztuki. Nie sądziłem, że te ryby są zdolne do takiej demolki Jasiek miał jednak dużo szczęścia - kotwiczka spadła z kółka dopiero w podbieraku a był zapięty za dolną i górną wargę...Tendencja jaką zauważyłem na swojej miejscówce jest taka, że w miejscach gdzie jeszcze niedawno łowiłem klenie teraz biorą mi tylko jazie. Ciekawe czy jest to spowodowane jakimiś czynnikami czy po prostu tak trafiam. Edytowane 4 Listopada 2015 przez coma 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluzer Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 A wobler ,którym łowiłeś uzbrojony jest w dwie kotwiczki? Jaką linkę miał na nawiniętą?Jaśki fajne,korci w tym roku jeszcze za nimi pogonić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 A wobler ,którym łowiłeś uzbrojony jest w dwie kotwiczki? Jaką linkę miał na nawiniętą?Jaśki fajne,korci w tym roku jeszcze za nimi pogonić... To była bromba z pojedynczą kotwiczką. Na przedostatnim wypadzie wyszła mi resztka Nanofila 0,091 (2,088kg), nawinąłem Berkley Fireline Crystal 0,04 (3,5 kg) kupioną kiedyś na forum, którą trzymałem w zapasie. Po jednym wypadzie to co mogę napisać - zdecydowanie mocniejsza od nanofila, ciut głośniejsza na przelotkach, w odległości rzutów nie widzę znaczącej różnicy. Zobaczymy jak będzie z trwałością na dłuższą metę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orzeszek Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Uganiam sie za nimi i nic !!! Jak ja wam zazdroszcze!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 7 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 (edytowane) Jaź gumojad . Pozdrawiam Edytowane 7 Listopada 2015 przez skalka 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo575 Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 I u mnie gumy im posmakowały Jeden z dzisiejszych . 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Dzisiaj pół metra Jaśka zawitało na kiju 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 @skalka co to za młynek? Gratuluje wszystkim tych jaziorów. Ja jeszcze muszę się trochę podszkolić żeby o tej porze roku ukłuć jazia czy klenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepccio Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 (edytowane) @skalka co to za młynek? Na moje oko Daiwa Exist 2004, ale ja mam inne pytanko. Co to za "gumiś" ? Bo o ile w przypadku jazi to ja tylko wobek i obrotówka, a na gumki jakoś mi się nie chcą nabrać cwaniaki. Może ktoś ma jakieś sprawdzone modele. Edytowane 17 Listopada 2015 przez pepccio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 17 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Kołowrotek to Daiwa Exist 2506, gumka to kopytko ale do końca nie wiem czyjej produkcji dostałem całą paczkę oddzielnie pakowane w trzech kolorach perła, fiolet i taki jak na zdjęciu (może to przynęta z oferty Kongera). Najwięcej jazi złowiłem na najmniejsze twisterki Relaxa. Choć ostatnio po za tym na zdjęciu łowię na woblerki . Pozdrawiam 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzichurybak Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 u mnie z gumek tylko malutkie twisterki i to na wysokiej wodzie. rzuty bliziutko brzegu gdzie jaśki coś tam sobie dłubały ..przy tegorocznych niżówkach wobler i daaalekie rzuty 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrek115 Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 (edytowane) Jesie... Może nie rekordy,ale juz fotkowe po 46 cm Edytowane 18 Listopada 2015 przez jedrek115 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 skalka i zdzichurybak napiszcie coś więcej o Waszym lowieniu jazi na twisterki. Najmniejsze twisterki tzn te ok. 1 cm ? na troku czy główce ? Próbowalicie na wieksze ? i jak z prowadzeniem tych gumek ? Będę wdzieczny ;-) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 18 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Ja łowię na główce, twisterki najmniejsze Relaxa ale nie plemniki prowadzę pod prąd jednym tempem. Sporo informacji jest w wątkach z poprzednich lat . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Piotrze specjalnie dla Ciebie. Amatorzy "groszków" choć wcześniej mniejszych połowiłem na gumki. 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 29 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Pięknie dziękuję i gratuluję . Pozdrawiam Serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Szczodry jaź. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwedkuje Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Super janek. Klimat foty kozak. Mi jak na złość, same liptony na woby siadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fefko Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Piekne Jaziory Janek! Zazdraszczam takiej klimatycznej wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Gratuluję Jaśka Forecast napiszesz coś więcej o połowie? Interesuje mnie głównie przynęta i charakter łowiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 @Coma woda to wolna nizinna rzeka. Co do reszty informacji to nie chcę powielać w kółko tego samego więc przesłałem Ci link do mych dawnych artów. Powinno to pomóc. Wietrzne jazie. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budzikbdg991 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Wisła, Bydgoszcz, jaź 51 cm z wakacji 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwedkuje Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 W końcu się uspokoiło, chwycił mrozik.Brakuje tylko śniegu. Woblerek mojej produkcji 2 cm, brązka a'la kiełż. 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwedkuje Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Dziś wyprawa na okonie... Zero okoni. Białoryb szalał. Dwa mniejsze i jeden 48 cm, opasły prosiaczek Zestaw boczny trok. Zgniłozielony twisterek. Brania tuż przed zmrokiem. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi