Skocz do zawartości

Jazie 2015

skalka

Rekomendowane odpowiedzi

Pamietaj, mieszaj delikatnie najlepiej jakimś piórem :)

Bajki o mieszaniu piórem można sobie za przeproszeniem w tyłek wsadzić. To gadki uczelniane na ilościach śladowych. Gdy robisz parę milionów ziaren ikry liczy się tylko czas i zgranie z rybami po stymulacji hormonalnej jak również dobranie ekipy.

• Like 1

ładnie wybarwiony jasiek, ja ze względu na śnieg dzis zrezygnowałem, ale w lany poniedziałek nie daruje :)

Ja też patrzyłem przez okno i myślałem czy aby mam wszystko w porządku pod czaszką, ale i tak pojechałem :). Był jeszcze mniejszy ale chyba by się nie załapał. Dziwne bo był szorstki, jakby dopiero szykował się do tarła, a one chyba już chyba powinne być po tarle o tej porze.

Dziwne bo był szorstki, jakby dopiero szykował się do tarła, a one chyba już chyba powinne być po tarle o tej porze.

Nic w tym dziwnego Kolego.

U mnie wczoraj pierwsze cztery sztuki w tym roku.

Wszystkie nabite i szorstkie jak diabli.

Rozmiarowo 35-45cm. Z racji zaawansowanej ciąży w/w osobników obyło się bez fotek.

Ogólnie widać że cały czas idą w górę wody.

Dziś dla odmiany nawet dotknięcia.

Widać zajęte były bardziej atrakcyjnymi czynnościami.

P.s.

Dobrze że choć rezerwowe pstrągi nie zawiodły :)

Ta piękna rybka przyniosła ogrom szczęścia pomijając ze jest to mój debiut na jerkbaici, jest to mój jaziowy rekord 44 cm złapane na red taga, dodatkowo jest to pierwsza wymiarowa ryba złapaną na nowego rosa w 3 klasie :) co przyniosło ogromne możliwości przetestowania tej delikatnej wędeczki.

post-59900-0-88975600-1428438626_thumb.jpg

• Like 8

Ta piękna rybka przyniosła ogrom szczęścia pomijając ze jest to mój debiut na jerkbaici, jest to mój jaziowy rekord 44 cm złapane na red taga, dodatkowo jest to pierwsza wymiarowa ryba złapaną na nowego rosa w 3 klasie :) co przyniosło ogromne możliwości przetestowania tej delikatnej wędeczki.

Gratulacje. Muszkowy jaź liczy się podwójnie :) . Oby więcej takich.