motylW1 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Witam ,dzisiejszy dzień nie obfitował w brania , mimo wszystko wczesnym rankiem udało mi się jednego oszukać .Sprzętowo jak poprzednio , warunki bardzo podobne ,tylko pora zupełnie inna . 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Wieści z frontu. Woda stojąca wymagająca jest. Fajnie obdarzyć potrafi gdy się człowiek wczuje a i dwucyfrówka wpadła. Sprzętowo: Blaas XF 3.05 m. 6 lb.Stradic 2500 FH + żyłka 0,12 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Wieści z frontu. Woda stojąca wymagająca jest. Fajnie obdarzyć potrafi gdy się człowiek wczuje a i dwucyfrówka wpadła. Sprzętowo: Blaas XF 3.05 m. 6 lb.Stradic 2500 FH + żyłka 0,12Na drugiej fotce fajnie wyszła płetwa brzuszna:) Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Wczorajszy jasiek. Było jeszcze kilka sztuk, niestety nic nie przekroczyło 50cm , gryzły same maluszki. Sprzętowo bez zmian.Przynęta: wolno prowadzony biały paproszek na 4 gramowym ołowiu. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Wczorajszy jasiek. Było jeszcze kilka sztuk, niestety nic nie przekroczyło 50cm , gryzły same maluszki. Sprzętowo bez zmian.Przynęta: wolno prowadzony biały paproszek na 4 gramowym ołowiu. Oooo widzę moje rejony. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Gratuluję Panowie "Waszych" jaśków "Moje" niestety z poprzedniej sprawdzonej miejscówki się gdzieś przeniosły Na innym odcinku bardzo wolno płynącej wody je widać ale trudno namówić do współpracy No ale cóż...żeby mieć wyniki trzeba eksperymentować...w końcu to dopiero początki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Ostatnio mniej czasu poświęcałem jaziom a jak już je odwiedzałem to nie brały albo spadały w czasie holu. Dzisiaj pojechałem w moje miejsce i przypomniałem sobie woblery "Groszki" Jakuba Podleśnego, które pokazywał mi Skalka. Założyłem więc zieloną błyszczącą nimfę hydropsyche i chwilę później złowiłem ładnego jazia Nie wiem czy to reguła ale mam wrażenie, że jazie lubią zielone . Ryby są chyba jakiś czas po tarle bo na bokach obtartych ze śluzu przywarł jakiś brudek. Myślę, że dochodzą do siebie po wysiłku godów. Był oczywiście zasłużony precel zwycięstwa 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1972 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Piotrek,śliczny jozin gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 No @Zielony widzę przepadłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 No @Zielony widzę przepadłeś Faktycznie pochłonęły mnie te jazie bez reszty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 @Zielony jest jeszcze jeden równie dobry jak nie lepszy kolor na owe rybki tylko kontrast musi być odpowiedni. Piotr Skałka z pewnością też wie o jaki chodzi. Mi się ostatnio kolejny raz sprawdził lepiej niż zieleń. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Ostatnio sporo rybek z takim brudkiem się łowi myślę, że to pozostałość po tarle (mam nadzieję, że tak udanym jak u Jakuba) a to miał być mój wreszcie złapany króliczek 50 cm no i prawie był Nic to będę gonił dalej. Pozdrawiam 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomus Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Dziś jaziki super współpracowały 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Nie to żeby coś.. Ale mocne gratulacje za sukcesy i jaziowe, i pstrągowe. Zamiatasz w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Tomuś ja też chcę na tym Twoim stawie połowić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnietek Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Dzisiejsze 36 i 38, pod wieczór uspokoił się wiatr i coś zaczęło skubać. Brania na woblerka czarnego w żółte kropki, sporo spławów przy zalanych trawach. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek19176 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 (edytowane) Mimo przeziebienia i zimnego wiatru ale uderzyłem nad wodę. Wszyscy łowia piekne jazie a mnie one olewaja. Pukaja odprowadzaja i to tyle z ich strony. Byly okonie i olenie w wersji mikro. Ale to nie byl moj cel:/ (mam filmik na telefonie ale nie wiem jak go dodac. Bede wdzieczny za pomoc) Edytowane 17 Kwietnia 2015 przez bartek19176 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Ja to mogę Wam teraz tylko pozazdrościć i Wasze zdjęcia oglądać:-(Łapa pocięta wzdłuż i wszerz i pewnie trochę się goić będzie:-)Tak czy siak połamania życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnietek Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Dzisiejsze 45 cm i jeden forumowy stykacz. Złowiłem jeszcze klenia w okolicach 35 cm i miałem jeszcze dwa niezacięte brania. A na koniec łowienia, jak już zrobiło się naprawdę zimno, pod nogami przepłynęła mi duża wydra. Też pewnie franca przypłynęła na jazie . 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Ona po prostu na obiad przypłynęła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Przyjemnie spędzone popołudnie nad wodą mimo niezbyt przyjemnej pogody. Był jeszcze jeden ale ledwie się mieścił do minimum forumowego, więc nie ma co pokazywać 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnietek Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Poranne 38 cm, drugi nie spełniał forumowych wymiarów, dodatkowo 3 brania niezacięte. Mimo zimna i niesprzyjającej aury coś się działo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Nie było mnie przez jakiś czas na forum, i widze ze wątek sie pieknie rozwija, gratulacje dla wszystkich lowców. od zeszłego tygodnia odwiedziłem swoje jaziowe miejscówki i tez coś połowiłem, na poczatku maluchy do 40cm ale i wieksze ryby sie tez pokazały. Poźny wieczór już był i zdjecia troche słabe.. wszystkie rybki złowione na swojaka 2cm białego w złote paski. 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zdjęcia słabe ale rybki za to zacne , gratulacje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 (edytowane) I ja dołożę do wątku cegiełkę, prawie 40 w tej pogodzie w kratkę. Chwilę poświeciło słońce i się zdecydował. łyknął tak, że tylko agrafkę było widać Edytowane 24 Kwietnia 2015 przez Jacek_bp 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi