Skocz do zawartości

Jazie 2015

skalka

Rekomendowane odpowiedzi

Gratuluję Panowie "Waszych" jaśków ;)

"Moje" niestety z poprzedniej sprawdzonej miejscówki się gdzieś przeniosły :(

Na innym odcinku bardzo wolno płynącej wody je widać ale trudno namówić do współpracy :huh:

No ale cóż...żeby mieć wyniki trzeba eksperymentować...w końcu to dopiero początki :P

• Like 1

Ostatnio mniej czasu poświęcałem jaziom a jak już je odwiedzałem to nie brały albo spadały w czasie holu. Dzisiaj pojechałem w moje miejsce i przypomniałem sobie woblery "Groszki" Jakuba Podleśnego, które pokazywał mi Skalka. Założyłem więc zieloną błyszczącą nimfę hydropsyche i chwilę później złowiłem ładnego jazia 26a0773ecb26ded3med.jpg Nie wiem czy to reguła ale mam wrażenie, że jazie lubią zielone ;) . Ryby są chyba jakiś czas po tarle bo na bokach obtartych ze śluzu przywarł jakiś brudek. Myślę, że dochodzą do siebie po wysiłku godów. Był oczywiście zasłużony precel zwycięstwa :)

• Like 11

Mimo przeziebienia i zimnego wiatru ale uderzyłem nad wodę. Wszyscy łowia piekne jazie a mnie one olewaja. Pukaja odprowadzaja i to tyle z ich strony. Byly okonie i olenie w wersji mikro. Ale to nie byl moj cel:/ (mam filmik na telefonie ale nie wiem jak go dodac. Bede wdzieczny za pomoc)

Edytowane przez bartek19176

Dzisiejsze 45 cm i jeden forumowy stykacz. Złowiłem jeszcze klenia w okolicach 35 cm i miałem jeszcze dwa niezacięte brania. A na koniec łowienia, jak już zrobiło się naprawdę zimno, pod nogami przepłynęła mi duża wydra. Też pewnie franca przypłynęła na jazie :angry:.

post-47737-0-36051600-1429295131_thumb.jpg

post-47737-0-05154700-1429295149_thumb.jpg

• Like 6

Nie było mnie przez jakiś czas na forum, i widze ze wątek sie pieknie rozwija, gratulacje dla wszystkich lowców.

od zeszłego tygodnia odwiedziłem swoje jaziowe miejscówki i tez coś połowiłem, na poczatku maluchy do 40cm ale i wieksze ryby sie tez pokazały.

Poźny wieczór już był i zdjecia troche słabe.. wszystkie rybki złowione na swojaka 2cm  białego w złote paski.

post-49445-0-92836300-1429445880_thumb.jpg

post-49445-0-24252000-1429445925_thumb.jpg

• Like 23