Janusz Wideł Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Tomus-panu już dziękujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Śliczne rybki Tomku wymiatasz gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Tomasz graty ,chyba własnie teraz nadszedł czas powaznych 'Kabanów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Dziś kontrolnie pojechałem sprawdzić co u moich bagiennych jaśków słychać. Rybki po tarle zabidzone lecz czujne i ostrożne. Kilka udało się oszukać lecz żaden nie był większy od owego ze zdjęcia. Sprzętowo: Stradic FH 2500 + żyłeczka 0,12Blass XF 3.05 m. 6 lb 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Taki jeden ,nie za duzy...sądząc po stanie łuski chyba udało sie mu uciec sporemu drapieżnikowi z paszczy... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczypek Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 A mi trafił się taki o 48 cm Szybkie zdjęcie i rybka w świetnej kondycji wróciła do wody 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlikowski Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Mamusia szybko się uwolniła, ale dobre i to 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Fajna fotka:-)Gratuluję jaśków! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastowany kaban Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 (edytowane) Dzisiejsza deszczowa aura nie zniechęciła mnie do wypadu nad rzekę po pracy. Wręcz przeciwnie, padający deszcz marszczący wodę dał nadzieję na łatwiejsze podejście do stanowisk ryb. Moim celem było odwiedzenie ok. 60cm "kleniozaura", który wcześniej pokazał mi się już kilka razy. W połowie drogi do jego miejscówki postanowiłem wykonać kontrolny rzut w szybki nurt płytkiej w tym miejscu rzeki. Podprowadzam woblerka w poprzek nurtu pod swój brzeg i nagle czuję szarpnięcie. Bam! Siedzi! Chlast płetwą w powierzchnię wody i już wiem, że mam ładnego jazia. Ryba po chwili ląduje na brzegu. Szybki pomiar. Jest 5-tka z przodu! Równe 50cm . Mój największy jak do tej pory. Szybka fotka, buziak na pożegnanie i jaź wraca do swojego środowiska. Podchodzę do miejscówki "kleniozaura", rzucam woblerka pod drugi brzeg. Sprowadzam w poprzek nurtu i widzę jak klucha odprowadza mi go pod nogi, po czym spokojnie odpływa w nurt. Standardowo. Wiem, że już dzisiaj więcej mi się nie pokaże, zaliczony jedynie kontakt wzrokowy. W drodze powrotnej widzę jak ok. 40 cm kleń intensywnie zbiera chruściki z powierzchni. Zakładam smużaka "biedronkę" i próbuję go skusić ale nie reaguje. Rzucam nieco dalej i widzę, jak spora ryba próbuję zagryźć "biedronkę". Raz nie trafia, po chwili poprawia i siedzi! Chlast płetwą w powierzchnię wody i znowu wiem, że mam ładnego jazia. Po chwili ryba ląduje na brzegu. Szybka fotka, pomiar i ryba wraca do wody. Jaź mierzy 49cm. Miałem jeszcze jednego ładnego jazia na kiju,prawie pod domem , ale po chwili spina się ze smużaka. Dwie godziny spędzone nad wodą a emocji co nie miara Edytowane 5 Maja 2015 przez pastowany kaban 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo575 Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 (edytowane) Widze Krzyśku że woblery posmakowały Twoim rybką ,super Gratauluje piękny jazik . Edytowane 5 Maja 2015 przez kolo575 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastowany kaban Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 (edytowane) Oj posmakowały . Dzięki nim odkrywam rzekę na nowo. Jak zostały Tobie jeszcze jakieś żuczki-smużaki w ciemnych kolorach, to chętnie bym przygarnął jeszcze parę sztuk. Niestety mojego (i ryb) ulubionego brązowego smużącego żuczka zjadł szczupak . Edytowane 6 Maja 2015 przez pastowany kaban Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo575 Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Wszytko poszło w świat , ale może coś tam strugnę za jakiś czas to się odezwę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 9 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Wątek spada jazie idą w odstawkę, a to takie ładne rybki . Każda złowiona ryba ma buzię pełną jakiegoś robactwa i gruby brzuszek . 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 W tamtym roku tez łowiłem z pełnymi brzuszkami i czarnymi drobnymi robaczkami w pyszczkach. Mimo, że były tak najedzone nadal atakowały woblerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastowany kaban Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 U mnie też jazie i klenie zbierają z powierzchni chruściki i inne latawce. Być może dziś wieczorem wybiorę się z muchówką i spróbuję podejść rybki z suchą muchą. Przedwczoraj próbowaem ze smużakami. Na smużące żuczki nie reagowały, ale miałem dwie "zbiórki" spławionych z prądem żuczków, czułem opór przy zacinaniu, ale rybki nie zapinały się. Udało się za to złowić na tonącego woblerka okonia 34,5cm. Jak coś skuszę na suchą muchę do dam znać w jaziowym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 @skalka wcale nie idą w odstawkę ....a to że grubiutkie to przyznaję, dzisiejsze kwadratowe 43 z Warszawskiej opaski...złowiony na "upatrzonego"... Sprzętowo: HM80 Ghost BusterDaiwa Certate 2500żyłka 0,16 Berkley + Czarna pokrywka(BT) od Pietrusa na agrafce. Pozdrawiam, malcz 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hornet Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Piekne rybki. Złowienie ich w czasie rójki różnorodnych latawców to już należą się brawa. Niestety u mnie podobnie jak u kolegi pastowany kaban, nie reagują na różne wabiki, miałem jedynie wyjście na mała cykadkę. Nie poddam się i nie wyjmę muchówki z tuby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kksm Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 (edytowane) Gratulacje Faktycznie pełno tej rójki nad wodą. Wczoraj udało się skusić 3 sztuki. Edytowane 9 Maja 2015 przez mefik 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnietek Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Mi dziś się udało złowić takiego w okolicach czterdziestu centymetrów, zdjęcia niestety nie pokażę, bo jest w telefonie (nie smartfon tylko jakiś samsung solid) z którego nie potrafię go przerzucić na komputer. Złowiony na cztero i pół centymetrowego woblera podczas dobierania sterów, więc taki przypadkowy trochę. Ryba tak jak pisał Skalka, miała w pysku sporo pasożytów, tj. małych pijawek, zastanawiam się czy one przypadkiem nie żerują na tych pijawkach. Za kilka dni otworzę swój wątek w dziale lurebuilding, tam pokażę zdjęcie woblera. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Dzisiaj udało mi się połowić jazików na suchą gryzły goddarda aż miło, kilkanaście jak nie kilkadziesiąt sztuk wszystkie powyżej 30 cm, straciłem rachubę na koniec klenio na 46 centów i jasiek sporo ponad 4 dychy, ale zahaczony za skórkę zdołał umknąć przy podbieraniu 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Tragicznie cyknac dobra fotke samemu majac mokre łapy i dotykowy telefon.... Huknał w smużaka Skarab, na pół metrowej wodzie tuż przy brzegu. SG Parabellum 2-12g 279cm i żyłka 0,14. i do domku... 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Podobnie jak dołożyłem w wątku z kleniami, tak i tu dołożę wieczorowego amatora dużego chrusta 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo72 Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Piękne rybki Gratulacje Panowie, a u mnie huknął tuż przy brzegu na Storka....waleczny i w bardzo dobrej kondycji. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Michał P.fajne foto, czym robisz zdjęcia? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Sony DSC-H7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi