Skocz do zawartości

Jazie 2015

skalka

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj wieczorem udało mi się zapiąć trzy Jaśki, najmniejszy około 32 centymetrów - kolejny z wyraźnymi i wyglądającymi na świeże śladami po ugryzieniu na ogonie. Nie wrzucam fotki bo poniżej minimum forumowego. Kolejne dwa liczyły 40 i 42 cm. Dla ciekawostki dodaję zdjęcie tego co zostało z kółeczka łącznikowego po walce większej sztuki. Nie sądziłem, że te ryby są zdolne do takiej demolki :) Jasiek miał jednak dużo szczęścia - kotwiczka spadła z kółka dopiero w podbieraku a był zapięty za dolną i górną wargę...
Tendencja jaką zauważyłem na swojej miejscówce jest taka, że w miejscach gdzie jeszcze niedawno łowiłem klenie teraz biorą mi tylko jazie. Ciekawe czy jest to spowodowane jakimiś czynnikami czy po prostu tak trafiam.

post-56372-0-16882300-1446621356_thumb.jpg

post-56372-0-81592400-1446621381_thumb.jpg

post-56372-0-91507800-1446621386_thumb.jpg

Edytowane przez coma
  • Like 7

A wobler ,którym łowiłeś uzbrojony jest w dwie kotwiczki? Jaką linkę miał na nawiniętą?

Jaśki fajne,korci w tym roku jeszcze za nimi pogonić... ;)

To była bromba z pojedynczą kotwiczką. Na przedostatnim wypadzie wyszła mi resztka Nanofila 0,091 (2,088kg), nawinąłem Berkley Fireline Crystal 0,04 (3,5 kg) kupioną kiedyś na forum, którą trzymałem w zapasie. Po jednym wypadzie to co mogę napisać - zdecydowanie mocniejsza od nanofila, ciut głośniejsza na przelotkach, w odległości rzutów nie widzę znaczącej różnicy. Zobaczymy jak będzie z trwałością na dłuższą metę.

@skalka co to za młynek?

Na moje oko Daiwa Exist 2004, ale ja mam inne pytanko. Co to za "gumiś" ? Bo o ile w przypadku jazi to ja tylko wobek i obrotówka, a na gumki jakoś mi się nie chcą nabrać cwaniaki. Może ktoś ma jakieś sprawdzone modele.

Edytowane przez pepccio

Kołowrotek to Daiwa Exist 2506, gumka to kopytko ale do końca nie wiem czyjej produkcji dostałem całą paczkę oddzielnie pakowane w trzech kolorach perła, fiolet i taki jak na zdjęciu (może to przynęta z  oferty Kongera). Najwięcej jazi złowiłem na najmniejsze twisterki Relaxa. Choć ostatnio po za tym na zdjęciu łowię na woblerki :) . Pozdrawiam 

post-49605-0-64597700-1447778683_thumb.jpg

• Like 8

• 2 tygodnie później...