Skocz do zawartości

Jazie 2015

skalka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ,dziś rybki na Krznie znów ładnie współpracowały . Trafił się jeden większy jazik . Złowiony na woblerek od Sebastiana  .Przy okazji chciałem mu podziękować za nową dostawę, ponieważ zapasy cały czas się uszczuplają z powodu ,,szczupaczków obcinaczków".

Sprzętowo to : Savagear LRF do 10 gram. oraz kołowrotek Shimano Catana 2500 (niestety :D ).

post-53552-0-27845600-1426153280_thumb.jpg

post-53552-0-01816800-1426153308_thumb.jpg

Edytowane przez motylW1
  • Like 11

Witam ,dziś rybki na Krznie znów ładnie współpracowały . Trafił się jeden większy jazik . Złowiony na woblerek od Sebastiana  .Przy okazji chciałem mu podziękować za nową dostawę, ponieważ zapasy cały czas się uszczuplają z powodu ,,szczupaczków obcinaczków".

Sprzętowo to : Savagear LRF do 10 gram. oraz kołowrotek Shimano Catana 2500 (niestety :D ).

A ja zamiast łowić musze robić woblery.  ;)  Ale już niebawem koniec produkcjii. Ostatnio też połowiłem jaśków na te glapki, tylko niestety nie powalały wielkością. Gratki. 

• Like 1

Ja dziś tylko jednego pewnie to kara, za Exista ;)

bd899e2a91507fbamed.jpg

fotka słaba bo z telefonu ale precel zwycięstwa się należy. Pozdrawiam 

Ten jaź jest żywym dowodem na to, że moją teorię o tym, że jazie w wietrzne dni nie biorą mogę sobie wsadzić w buty. Może też być i tak, że one rzeczywiście w wietrzne dni nie biorą z wyjątkiem Skalki. Jemu biorą zawsze bo Go lubią :)

• Like 2

Ten jaź jest żywym dowodem na to, że moją teorię o tym, że jazie w wietrzne dni nie biorą mogę sobie wsadzić w buty. Może też być i tak, że one rzeczywiście w wietrzne dni nie biorą z wyjątkiem Skalki. Jemu biorą zawsze bo Go lubią :)

Jest tylko jedna zasada, Jazie nie biorą jak nie chcą a jak chcą to biorą :)

• Like 1

Problem jest bardziej złożony razem z Piotrkiem Z. doszliśmy do takich wniosków. Jazie nie biorą bo  Panowie (można zastąpić innym wyrazem) z PZW nie zarybiajo. Drugi powód wydry w tym Stefan Wydra i jego szwagier. Trzeci ryba nie bierze bo nie ma co jeść i nie wie jak brać. To tak w skrócie. Pozdrawiam 

Edytowane przez skalka
  • Like 3

Ja na jaziach specjalnie nie znam ale myślę, że są już po tarle tym bardziej, że tegoroczna zima była taka, że jej nie było . Ten ze zdjęcia nie miał żadnej wysypki ani też nie był szorstki. Więc albo nie przystępował do tarła w ogóle albo jest już po miłosnych uniesieniach :) .