Durzy Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Cześć, Mam pytanie do użytkowników tych wedek: Jaki jest realny ciężar wyrzutowy dla tych patyków, zwłaszcza w dolnym zakresie?Jakie przynęty są najlepiej prezentowane przy użyciu tych wędek, jakiej wielkości i gramaturze? A może ktoś wie, miał oba kije w ręku i może napisać jakie są zasadnicze róznice między nimi (poza c.w.) Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Pike jest na pewno kijem mocniejszym, bardziej "pałowatym". Super Fast jest delikatniejszy, 5 gram jest przesadzone, ale 7-8 spokojnie już dobrze czuć. Pike zaczyna ładnie pracować przy 15 gramach, a można i rzucić więcej niż opisywane 35 gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 2 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Rozumiem ze waga odnosi sie do gum.A wiesz moze jak to wyglada w przypadku woblerow (wielkosc)?Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba666 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 (edytowane) Napisz kolego na co chcesz konkretnie łowić? Edytowane 2 Stycznia 2015 przez seba666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 2 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Najczesciej uzywane:Gumy: glowki od 6 do 20 g + gumki od 2 do 4 cali.Woblery: dlugosc od 5 do 12 cm, raczej plytko chodzaceObrotowki: od 2 do 3.Wahadla: do 25g (najczesciej mors 3). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 To wg mnie potrzebujesz obu tych wędek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 to pod takie łowienie Milleniu Pike, SuperFast nie pociągnie gum, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 miałem Milleniuma i zależy jakie wobki kolega stosuje, pociągnie, ale najfajniej pracuje pod guma, miałem ten kijek i jeden z fajniejszych w tym budzecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 2 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 To wg mnie potrzebujesz obu tych wędek.Niestety, musi byc jedna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Bralbym Pike, najwięcej podanych przez ciebie przynęt obsłuży, tylko z tymi najmniejszymi woblerami może być problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas107 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 widziałem millenium pike o długości 270 i 290cm, ten dłuższy to typowy kołek, tego 270 cm mam na stanie i jak dla mnie to zdecydowanie dużo lepszy kij do łowienia, a w tej cenie to chyba nie znajdziesz lepszej wędki do przynęt od 10 do 40gram. Hubertus dobrze ci doradza tylko ja bym brał o długości 270cm, znacznie przyjemniejsza wędka w łowieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Dzieki za pomoc.Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Witam ponownie. Do tego zestawu przynęt to Pike będzie lepszy. Z tymże o komfortowym łowieniu np. 5 cm wobkami zapomnij. Za to wymienione cięższe wabiki (gumy czy wahadła) obsłuży na pewno bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hamerhed Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Odnosnie pike 2,9 m na poczatku rzecznej przygody robil za uniwersal od salmo tiny po gumy 4 cale na glowkach 30g. Dalo sie. Realnie jak napisali przedmowcy, komfort zaczyna sie:- od 10g +guma 3'' konczy w zaleznosci od sily nurtu na 20 - 25g + guma 4''- wahadla od algi 1 do algi 3 na stojacej, ciezej nie lowilem- wobki, powiedzmy ze gloog nike 7cm daje sie juz sensownie rzucic, 10cm lata ladnie, taki invanderek 7cm jest super, natomiast gora pociagnie tonacego dorado lake 7cm (27g), ale tu juz nalezy rzucac delikatnie. Boleniowki w stylu hermes, JAZ lataja doskonale. Z wobkami ok. 5cm komfort nie ten, chociaz jesli nie jest to nielot to tez da rade, np alaski, barylki gebskiego. Drugim nie lowilem wiec sie nie wypowiem, natomiast Pike'a mimo posiadania kilku patykow custom calkiem czesto zabieram nad wode, szczegolnie jesli celem jest szczupak/bolen "na ciezej" lub woda jest wyzsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 7 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Dziękuje wszystkim za rady i opinie.Życie jest jednak pełne niespodzianek. Trafiła się okazja, to kupiłem coś innego (mam nadzieję, że dobrze zrobiłem).Dorwałem Robinsona Diaflex Spin Set . Cena trochę inna, ale wędka też.2,7 m, do 30 gram, 3 części i dwie szczytówki - pełna i wklejka (takie tam 2 w 1). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi