Skocz do zawartości

Curado 201 e7

hm62

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie  chciałbym wymienić łożyska w swoim multiku przed sezonem wiem jedno ,że rozmiar to 3x10x4 ale jakiej firmy?Możecie coś polecić,najlepiej sprawdzone w boju firmy,Multik głównie pracuje od 30-60 gr.

Pozdrawiam

Tomasz

ps.a może ktoś ma takowe na sprzedaż

Edytowane przez hm62

Po mojemu to Ty sobie odpuść te łożyska (Boca czy hedgehod) :)  . Przy tych gramaturach używanych przynet są niepotrzebne :P . Lecieć będzie tak, ze mocniej bedzisz dokręcał docisk by co rusz brody nie łapać ... nie warta skórka za wyprawkę :o ....ale moze sie ja sie nie znam :huh:

U.

• Like 1

Po mojemu to Ty sobie odpuść te łożyska (Boca czy hedgehod) :)  . Przy tych gramaturach używanych przynet są niepotrzebne :P . Lecieć będzie tak, ze mocniej bedzisz dokręcał docisk by co rusz brody nie łapać ... nie warta skórka za wyprawkę :o ....ale moze sie ja sie nie znam :huh:

U.

Popieram. Po co zmieniać łożycha do takich przynęt?

Bez sensu.

Witam

Do tej gramatury przynęt używam Citica 201E. Łożyska wymieniłem na Hedgehod ZR. Łożyska stalowe jednostronnie otwarte. Dedykowane właśnie do cięższych przynęt.

http://www.hedgehog-studio.co.jp/product-list/102

Ściągane przez mefisto. Koszt w okolicach 100 zł za parę: 1030ZR (3mm x 10mm x 4mm) & 1030ZR (3mm x 10mm x 4mm). Nie wiem jak teraz będzie wyglądać bo waluty szaleją.

Efekty wymiany: szpulka kreci się zdecydowanie dłużej, płynniej, szybciej... ale w domu :). Nad wodą przy większych gramaturach nie widzę znaczących różnic w odległości. Natomiast przy przynętach lżejszych, tak w okolicach 15-20 gram widać zdecydowaną poprawę na korzyść nowych łożysk. Po wymianie multik stał się bardziej wszechstronny.

PS. Używam ich od około 4 miesięcy. Nie wiem jak z ich żywotnością.

pozdrawiam

A to faktycznie chyba przypadłość tego multika. Mój też po miesiącu zaczął szumieć. 

a kto powiedzial ze lozyska ktore szumia trzeba wymieniac bo sa zuzyte?

kazde lozysko jak wyplukasz ze smaru i zalejesz oliwka szumi,nawet nowe,co nie oznacza ze jest zuzyte(zepsute)

A nie ma ktoś na zbyciu trochę dobrej oliwki do łożysk :D oczywiście nie za free :D

Zaczekaj, zobaczę czy jeszcze mam

edit

Mam jakąś czerwoną. Od kumpla dostałem ale nie wiem co to, muszę zapytać.

Na pewno nie jest to quantum.

To co pakować ? :)

Edytowane przez fish28

w zaleznosci do czego potrzebujesz:

-multiki (ZPI friction 0,hedgehog ul,penn tani i dobry)

-stala szpula(hot sauce,w zasadzie wszystkie o gestosci medium)

ogolnie rzadkie do multika ,nawet te do ciezkich zadan

wyznaje zasade ze lepsza wymiana lozysk raz na 2sezony

szpula ma sie krecic :D