hm62 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 (edytowane) Panowie chciałbym wymienić łożyska w swoim multiku przed sezonem wiem jedno ,że rozmiar to 3x10x4 ale jakiej firmy?Możecie coś polecić,najlepiej sprawdzone w boju firmy,Multik głównie pracuje od 30-60 gr.PozdrawiamTomasz ps.a może ktoś ma takowe na sprzedaż Edytowane 3 Stycznia 2015 przez hm62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 (edytowane) Ja do siebie założyłem łożyska które sprzedawał kolega Bazyllos. Tylko nie pamiętam czy Boca Beatings czy Hedgehod Studio.Z ogólnodostępnych Ezo są dobre. Edytowane 3 Stycznia 2015 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Po mojemu to Ty sobie odpuść te łożyska (Boca czy hedgehod) . Przy tych gramaturach używanych przynet są niepotrzebne . Lecieć będzie tak, ze mocniej bedzisz dokręcał docisk by co rusz brody nie łapać ... nie warta skórka za wyprawkę ....ale moze sie ja sie nie znam U. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Po mojemu to Ty sobie odpuść te łożyska (Boca czy hedgehod) . Przy tych gramaturach używanych przynet są niepotrzebne . Lecieć będzie tak, ze mocniej bedzisz dokręcał docisk by co rusz brody nie łapać ... nie warta skórka za wyprawkę ....ale moze sie ja sie nie znam U.Popieram. Po co zmieniać łożycha do takich przynęt?Bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Popieram. Po co zmieniać łożycha do takich przynęt?Bez sensu.Może szumią ? Lub mają luzy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 To może ja odpowiem szumią i mnie drażnią 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fisherking Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Polecam japońskie Ezo nie są bardzo drogie a naprawdę dobre , założyłem je do Abu 3600 i jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 To może ja odpowiem szumią i mnie drażnią A to faktycznie chyba przypadłość tego multika. Mój też po miesiącu zaczął szumieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snup Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 WitamDo tej gramatury przynęt używam Citica 201E. Łożyska wymieniłem na Hedgehod ZR. Łożyska stalowe jednostronnie otwarte. Dedykowane właśnie do cięższych przynęt. http://www.hedgehog-studio.co.jp/product-list/102 Ściągane przez mefisto. Koszt w okolicach 100 zł za parę: 1030ZR (3mm x 10mm x 4mm) & 1030ZR (3mm x 10mm x 4mm). Nie wiem jak teraz będzie wyglądać bo waluty szaleją. Efekty wymiany: szpulka kreci się zdecydowanie dłużej, płynniej, szybciej... ale w domu . Nad wodą przy większych gramaturach nie widzę znaczących różnic w odległości. Natomiast przy przynętach lżejszych, tak w okolicach 15-20 gram widać zdecydowaną poprawę na korzyść nowych łożysk. Po wymianie multik stał się bardziej wszechstronny. PS. Używam ich od około 4 miesięcy. Nie wiem jak z ich żywotnością. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Polecam japońskie Ezo nie są bardzo drogie a naprawdę dobre , założyłem je do Abu 3600 i jestem zadowolony A na co zwrócić uwage przy kupnie ,chodzi mi o symbole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Musisz patrzeć przede wszystkim na wymiary aby się zgadzały . Wklep nawet na allegro powinny być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 http://www.albeco.com.pl/PL-H12/esklep.html?nazwa_symbol=on&symbol=F-623.ZZ+EZOCzy te będą ok.czy należy szukać jakiś innych symboli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 http://www.albeco.com.pl/PL-H12/esklep.html?symbol=&nazwa=&producent=-1&sr_wewn=3&sr_zewn=10&szerokosc=4&nazwa_symbol=on&precyzja=0%2C1 Lepiej nierdzewne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fisherking Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Nie znalazłem swojego rachunku za łożyska lecz wybierając weż 623H ZZ, w pełni kryte i nierdzewne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Kup zwykłe nierdzewne najlepiej EZO, ale nawet takie po 5zł dają radę(w citice montowane są plastikowe tulejki) przy takich przynętach te tuningowe są bezsensowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Wielkie dzięki Panowie za wszelkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 A to faktycznie chyba przypadłość tego multika. Mój też po miesiącu zaczął szumieć. a kto powiedzial ze lozyska ktore szumia trzeba wymieniac bo sa zuzyte?kazde lozysko jak wyplukasz ze smaru i zalejesz oliwka szumi,nawet nowe,co nie oznacza ze jest zuzyte(zepsute) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 http://www.albeco.com.pl/PL-H12/esklep.html?nazwa_symbol=on&symbol=F-623.ZZ+EZOCzy te będą ok.czy należy szukać jakiś innych symboli?F-623.ZZ,to lozysko z flansza,kolnierzem623.H.ZZ to bedzie dobre 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 a kto powiedzial ze lozyska ktore szumia trzeba wymieniac bo sa zuzyte?kazde lozysko jak wyplukasz ze smaru i zalejesz oliwka szumi,nawet nowe,co nie oznacza ze jest zuzyte(zepsute)To był oryginalny smar jak chcesz wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 To był oryginalny smar jak chcesz wiedzieć.bez znaczenia,lozyska szumia nawet nowe smarowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 A nie ma ktoś na zbyciu trochę dobrej oliwki do łożysk oczywiście nie za free Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 (edytowane) A nie ma ktoś na zbyciu trochę dobrej oliwki do łożysk oczywiście nie za free Zaczekaj, zobaczę czy jeszcze mam editMam jakąś czerwoną. Od kumpla dostałem ale nie wiem co to, muszę zapytać.Na pewno nie jest to quantum.To co pakować ? Edytowane 4 Stycznia 2015 przez fish28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snup Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Tomasz chodzi Ci o tą "oryginalna" shimanowską? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 w zaleznosci do czego potrzebujesz:-multiki (ZPI friction 0,hedgehog ul,penn tani i dobry)-stala szpula(hot sauce,w zasadzie wszystkie o gestosci medium)ogolnie rzadkie do multika ,nawet te do ciezkich zadanwyznaje zasade ze lepsza wymiana lozysk raz na 2sezonyszpula ma sie krecic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Tomasz chodzi Ci o tą "oryginalna" shimanowską?Chodzi mi o jakąś dobrą nie musi być shimano . Byle sprawdzała się w boju łożyska mam do smarowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi