Roch Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2009 W tym artykule, żeby być ścisłym: Jak chronimy drapieżniki popełnionym przez red. Andrzeja Zielińskiego i opublikowanym na łamach WW. Czytajcie, komentujcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Flls Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2009 ...Drapieżniki są podobno naszym oczkiem w głowie. Zatem chrońmy je, zarybiajmy nasze wody, walczmy z kłusownikami i trucicielami wód, ale nie ograniczajmy sami sobie przyjemności z wędkowania... No właśnie, nie ograniczajmy sobie robienia przyjemności, zróbmy sobie dobrze, zabijając jakąś ładną rybkę, po to one w końcu są ! O Boleniu też srogo napisane, ogółem artykuł żenujący lekko, po tym już nigdy nie kupię WW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerzy Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Kiedys dawno temu czytalem na internetowej stronie WW opis Pana Zielinskiego ktory chwalil sie trolingowaniem na jeziorze Wigry. Tam troling jest zabroniony i wszyscy, ktorzy wykupili chocby jedna dniowke na tym akwenie musza to wiedziec. Info jest zalaczone do licencji!! Ponadto uwarzam, ze tego typu artykuly nie sa skierowane bezposrednio do pokolenia internetowo- komorkowego. Bo to nie internauci funkcjonuja w obszarze mediow tradycyjnych. Mysle, ze jest to przytyk do promowanej mocno od dluzszego czasu zasady zlow i wypusc na lamach bezposredniej konkurencji czyli Wedkarskiego Swiata. Jesli Pan Zielinski ma recepte na poprawienie sytuacji w wodach PZW to niech sie wezmie do roboty. Bo WW sobie z zycie sobie <_< JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 majster Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Mimo kilku bzdurnych uwag autor zwrócił uwagę na dość istotny problem okresów ochronnych. O ile w przypadku troci zmiana okresu ochronnego proponowana przez Zielińskiego jest kuriozalna (osobiście uważam, że trzeba zrobić dokładnie odwrotnie i łowić ryby jak najdłużej przed tarłem, październik?, a odpuścić keltom), o tyle skrócenie np. o czerwiec okresu ochronnego suma byłoby rozsądnym posunięciem. Poza tym łowienie wertykalne, hm, skąd ten zakaz i po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Z tego, co widac jest tam strona internetowa i forum. Mysle, ze dobrze by bylo, gdyby komentarze pojawily sie tam wlasnie. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Głupawa jest niewątpliwie interpretacja zjawiska no kill , dokonana przez tuza WW , red Zielińskiego , i powinien sobie adidasy nią wyścielić . Ale redaktory tak mają , nie tylko wędkarscy . Albo od kadzidła , albo od nadmiernego poczucia władzy we łbie się lasuje . Jeśli coś nie jest ich faworytem , to go do wora ..Jednak wiele z innych poruszonych tematów , może być polem do zażartej i ciekawej dyskusji , której naturalnie nie będzie .Co innego mnie męczy . Nas ogółu wędkrzy , nie ma jako siły sprawczej PZW . Występujemy zazwyczaj w postaci martwych dusz tej organizacji . Kibicujemy tylko jako bezwolny i bezradny tłum , poczynaniom pośredników , medialnych kreatorów i oberredaktorów . Tylko jak statyści , kibole i komiczni komentatorzy czyichś poczynań . To i Zielińscy nas pouczają i formatują według swojej woli . A przecież PZW to my , i tylko my możemy je według naszej woli zmienić . Albo zamknąć gębę i obserwować jak przysłowiowy wół , co obora wyprawia ..A jutro jadę nad wodę , i będę uprawiał vertical jig , drop shot i szarpak alias jerking jako jako przekonany a niepozbawiony rozumu nosiciel legitymacji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tofik Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2009 @Sławek OB nie wiem co napisać............. ale co ja/my jako szeregowy-i członkowie wiadomo jakiego związku możemy zrobić.........mam przestać łowić w ukochanej rzece bo przecież nikt inny oprócz PZW tego odcinka rzeki nie wydzierżawi ......podczas połowu opadem oskarżany byłem o szarpaka a łowiący na dorszówkę do 500g cw kijami i wątrobe mięsiarze uchodzą za łowcę kleni w czerwcu.............pięknie Sławku piszesz ale co zrobić żeby obalić ten beton żeby nie napisać GÓWNO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Generalnie Tofiku ,jest to temat rzeka i niekończący się nigdy . Tak jak nieznośna i niekończąca się nasza , polska niemożność . Wybieramy ludzi których się nam podtyka , tak polityków jak i władze związkowe , cedując na nich losy naszego szczęścią i pomyslności . Wszyscy chcielibyśmy mieć piękne , rybne i czyste rzeki . Pod warunkiem że sami nic nie zrobimy ..Ja nikogo nie obarczam wygodną ksywą - beton , nawet obecnego generała . Bo kto się skusi póżniej na ten stołek , kiedy go tak ładnie obesramy ..Wpadłem tylko po po agrafki , a znów mnie cholera podkusiła zajrzeć .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marszal Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 No cóż, każdy mierzy świat swoją miarą. Pan red. Zieliński swoją miarkę pokazał. Przyklasną mu dziadkowei odbijający sobie kartę zabieranymi rybami. Natomiast mnie obraził, nazywając dzieckieminternetowo-komórkowym. Mam wypasioną komórkę, bo mam na to ochotę, mam internet i w nim jestem, bo mam taką ochotę i ryby dalej będę wypuszczał, bo na to też mam ochotę. Nie życzę sobie wyzywania mojej osoby, ponieważ nic sprzecznego z regulaminem nie robię. A jeśli pan Zieliński chce zabłysnąć, niech pokaże ile pracy włożył jako redaktor w poprawę jakości naszych wód. Niestety czytając WW jego pracy nie widać. Taki mamy świat, w którym są Ci, którzy coś wartościowego robią i milczą i są ci, którzy jedynie :kłapać piórem potrafią. Tylko czemy za nasze pieniądze. Chyba przestanę to coś czytać jeżeli takie obelgi będą w nim drukowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kryst Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 @Marszal, Zgadzam się z Tobą w 100%, lecz proszę, tak jak @Gumofilc kilka postów wyżej, zaloguj się na stronie WW i skopiuj swój post tam.Ja to spróbuję zrobić ze swoim postem. Przeczytałem dwa artykuły w WW, napisane przez p. Zielińskiego (super słownictwo - rodem z zebrania partyjnego jedynie słusznej partii - prawdziwy bełkot <_< ), a także artykuł podpisany PO (wiem, wiem kto się tak podpisuje) i ..... szczerze powiem, że nie wiem o co autorom chodzi. No cóż, może nie obejmuję tego swoim małym rozumkiem. Więcej nie będę pisał na ten temat, bo myślę, że chodzi tylko o zbliżające się jakieś wybory w PZW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marszal Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 @kryst.Tak właśnie zrobiłem, wpisując się ze swoim komentarzem pod artykułem. Ale jak do tej pory jestem samotnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kryst Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Miałem kłopoty z kompem. Próbuję to naprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Roch
W tym artykule, żeby być ścisłym: Jak chronimy drapieżniki popełnionym przez red. Andrzeja Zielińskiego i opublikowanym na łamach WW. Czytajcie, komentujcie.
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi