godski Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 (edytowane) Podczas rozkręcania tytułowego Toro jedna podkładka mi się ostała.Kombinuję gdzie ją założyć. Schemat mam, ale te schematy Abu trochę byle jakie są.Jak przymierzałem , to może wchodzić w dwa gniazda. Tam gdzie jest pokrętło docisku pod łożysko szpulki lub w gniazdo mechanizmu wodzika.Stawiam na to pierwsze.Mógłby to ktoś sprawdzić w zbliżonym multiku ?. Sprawdzenie pod pokrętłem docisku to pewnie ze 2 minuty zajmie.I jeszcze jedno. Oporówka jest mocno brudna . Próbowałem ją wyjąć z obudowy ale nie chce wyjść. Jest sposób na to? podkładka: przymierzona w gnieżdzie docisku: przymierzona w gnieździe mechanizmu wodzika: Edytowane 3 Stycznia 2015 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 (edytowane) A pod korbka jej nie było czasem ? Moge ewentualnie sprawdzic jutro w stx'ie jak jest podobnie Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Edytowane 3 Stycznia 2015 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Nie. Na bank nie jest to ta pod korbką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Z tego co pamietam pod korbka w moim starym stx byly chyba dwie takie podkładki. Jezeli do jutra nie rozgryziesz tematu to wezme stx'a do pracy i sprawdze po 14 Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Idę Abu c3 i c4 rozkręcić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Tylko żeby znowu Ci coś nie zostało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 tak pod korba sa 2 ale to sa inne podkladeczki byly lekko wygiete i skladało sie je w ten sposob () - chyb o tych samych mówimy Ta pasuje mi wlasmie pod doscik - policz ilosc czesci ( z docisku ) na schemacie i na zywo ile masz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Abu C3 i C4 nie pomogą. Inna konstrukcja docisku. Może ktoś z Toro lub z NaCl się odezwie. Np. Tomek88... tak pod korba sa 2 ale to sa inne podkladeczki byly lekko wygiete i skladało sie je w ten sposob () - chyb o tych samych mówimy Ta pasuje mi wlasmie pod doscik - policz ilosc czesci ( z docisku ) na schemacie i na zywo ile masz.. Wygląda mi to na element 56 ale nie wiem , czy to czasem nie oring uszczelniający. REVO TORO 51hs 18 00.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brambor Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 (edytowane) A nie jest to przypadkiem podkładka nr 12 ze schematu 1144185 http://www.ereplacementparts.com/abu-garcia-revo-toro-51hs-ambassadeur-fishing-reel-parts-c-187196_194578_195145.html Edytowane 3 Stycznia 2015 przez Brambor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Tylko żeby znowu Ci coś nie zostało Zwykły pech. Nawet nie wypadła na podłogę tylko znalazłem ją przyklejoną wewnątrz korpusu. Ktoś strasznie dużo smalcu dał i wszystko się lepi. Taki towotowy trochę.Zaraz tam powędruje niebieski Penn albo czerwony Hot Sauce. Mam jeszcze morski zielony Marine Grease. Od przybytku głowa boli. Bo w zapasie jeszcze zółciutki Ardent, czerwony Mobilith, biały Molykote i glutowaty SmarMax... A ktoś coś wie na temat wyjęcia oporówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 A nie jest to przypadkiem podkładka nr 12 ze schematu 1144185 http://www.ereplacementparts.com/abu-garcia-revo-toro-51hs-ambassadeur-fishing-reel-parts-c-187196_194578_195145.htmlTo jest mój drugi typ. Pokombinuję przy składaniu. Nie bardzo widzę czemu miałaby ona tam słuzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Z tego co widzę docisk u mnie inaczej rozwiązany. Ogarnę się to pomyślę głębiej jak nic nie wskórasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snup Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 (edytowane) Hej W pierwszym linku schemat z numerem części:http://s7d5.scene7.com/is/content/purefishing/Abu%20Garcia/Schematics/REVO%20TORO%2051%20%2018%2001.pdf W drugim linku sklep z częściami z dobrymi grafikami:http://www.ereplacementparts.com/abu-garcia-revo-toro-ambassadeur-fishing-reel-parts-c-187196_194578_195137.html Przejrzałem wszystkie części z docisku szpuli i niestety żadna z nich nie przypomina tej z Twojego zdjecia. Najbliższa jest ta o numerze 12 czyli 1144185. jaka pracuje z wodzikiem: http://www.ereplacementparts.com/washer-p-1492158.html?q=1144185 pozdrawiam edyta:Skala na zdjęciu z podkładką jest 1x1 cal wiec podkładka była by zbliżona do pomiarów jakie Ty wykonałeś. Oczywiście to tylko przypuszczenia Edytowane 3 Stycznia 2015 przez snup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snup Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 (edytowane) chyba mam za dużo czasu: Edytowane 3 Stycznia 2015 przez snup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 (edytowane) chyba mam za dużo czasu:Dziękuję za poświecony czas. To na 99% to.Jeszcze gdyby ktoś z Toro sie odezwał czy aby takiej podkładki nie ma pod łożychem w docisku.Idę to montować zaraz. Edytowane 3 Stycznia 2015 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Dziękuję za poświecony czas. To na 99% to.Jeszcze gdyby ktoś z Toro sie odezwał czy aby takiej podkładki nie ma pod łożychem w docisku.Idę to montować zaraz.Nie widzę takowej. A tak by the way... revo to czołg, bez jednej blaszki machina też pójdzie w ruch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Nie może byc jako poz. 12. Powoduje zwiększone tarcie zębatki napędu wodzika. Składam bez niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 (edytowane) 56,65 może gdzieś jeszcze trudno zdalnie ocenić gdzie czego brakuje... Edytowane 3 Stycznia 2015 przez Tomek88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 (edytowane) 56,65 może gdzieś jeszcze trudno zdalnie ocenić gdzie czego brakuje...56 to oring a parę podkładek 65 mam. To musi byc 12. Ale ona mi niegdzie nie pasuje . Właściwie pasuje idealnie w gniazdo łożyska posuwu z lewej strony. Miedzy 15 a 14. Ale tam bankowo według schematu nie wchodzi.Według schematu wchodzi między korpus a zawleczkę numer 9. Tyle, że wtedy powoduje dodatkowe opory. Na poniższych zdjeciach to widać. Widzę, że w NACL wchodzi w tym samym miejscu. Pamiętaj o mnie jak będziesz smarowanko robił.A jak z tą oporówką? Demontowałeś? Edytowane 3 Stycznia 2015 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Nie demontowałem, dosmarowywałem go tylko. Grubych serwisów nie robiłem, bo aż tyle się nie napracował u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Andrzej, było łapy pchać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manonegra13 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 A czy ona nie jest pod ośką łożyskiem na którą montujesz hamulec i korbę, nie pamiętam na 100% gdzie ale była , przeglądam fotki ale nie mogę sobie przypomnieć a trzy razy go rozbierałem chyba ostatnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 (edytowane) stawiam ze na osi glownej,pod lozyskiem,tam gdzie zakladasz glowne kolo przekladni39-37 ze schematu Edytowane 3 Stycznia 2015 przez didi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snup Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Jeśli wszystko hula i została podkładka jak powinna być na wodziku, a po założeniu której coś trze to albo jest gdzieś misz-masz na podkładkach/łożyskach worm shafta (inaczej są spasowane w gniazdach w obudowie - nie wiem czy można je pomylić bo nigdy tego modelu abu nie rozbierałem) albo faktycznie nie jest z tego miejsca. Czasem na dywan nie spadła Ci podkładka z innego multika, teraz się znalazł i spędza sen z powiek? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manonegra13 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Na wodziku na pewno jest taka podkladka widać to na moim zdjęciu , może na tym nie dokładnie ale mam inne zdjęcie i tam widzę , tzn. za łożyskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi