Skocz do zawartości

Białoryb 2015

Miro 85

Rekomendowane odpowiedzi

Na takie cos dziś łowiłem,a własciwie testowałem co z tego będzie, całosc maczana w atraktorze ochotkowym, przez 2h łowiłem na zwykła gume bez brania,później na testowany "wynalazek" cos sie zaczeło dziać, 2 ogonki urwane przy okazji,tylko przy takiej wodzie jak dziś gramatura ołowiu wieksza..

post-49445-0-27261600-1420913423_thumb.jpg

• Like 5

Powiem Ci Miro, że nigdy w życiu w tym miejscu nie złapałem tylu leszczy na feedera co ty na spina. Przyłowy się zdarzały, ale świadomie ich łowienie to już inna bajka. Może jednak kiedyś odpuszcze sobie drapieżniki i wyskocze ze spinem na leszcza ale z tego co widze to nie jest takie proste. Miałem już zacząć sezon i się udać na ryby no ale ... Ewa Kopacz pokrzyżowała mi plany.

Powiem Ci Miro, że nigdy w życiu w tym miejscu nie złapałem tylu leszczy na feedera co ty na spina. Przyłowy się zdarzały, ale świadomie ich łowienie to już inna bajka. Może jednak kiedyś odpuszcze sobie drapieżniki i wyskocze ze spinem na leszcza ale z tego co widze to nie jest takie proste. Miałem już zacząć sezon i się udać na ryby no ale ... Ewa Kopacz pokrzyżowała mi plany.

szczerze powiedziawszy to ja tez, kiedyś jeszcze w sutych latach tej rzeki udało mi sie 8 szt na feedera złowić w ciagu kilku godziń. Zeby nie było tak kolorowo dziś bez brania, i chocby trącenia przynety..

Fajny wątek, dla mnie łapanie leszczy na spining to "trochę wyższa technika", szczególnie jak łowi się je z premedytacją a nie jako przyłów.

Jak myślę o leszczach to od razu przychodzi mi do głowy, gruntówka, spławik i zanęta. Czy myślałeś kiedykolwiek o dodatkowym nęceniu leszczy przed połowem na spining? 

Fajny wątek, dla mnie łapanie leszczy na spining to "trochę wyższa technika", szczególnie jak łowi się je z premedytacją a nie jako przyłów.

Jak myślę o leszczach to od razu przychodzi mi do głowy, gruntówka, spławik i zanęta. Czy myślałeś kiedykolwiek o dodatkowym nęceniu leszczy przed połowem na spining? 

Jakoś już mi srednio pasi maczanie gum w atraktorach, a co dopiero nęcenie.. to już chyba faktycznie lepiej by było z gruntówka siaść

Witam i gratuluje - ja miałem w zeszłym roku jednego leszcza na igiełkę od widła i był to przyłów ale za to może z 3 lata temu miałem pierwsze karasie na spining tez jako przyłów, a od 2 lat udaje mi się je łowić z tym że to troszkę inna bajka i tak do końca ich jeszcze nie rozpracowałem , ale pracuje nad tym intensywnie i mniej więcej wiem co je zwilża :).