Skocz do zawartości

Szczupaki 2015

Melanzyk

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś rano otworzyłem sezon 2015. Wybraliśmy się na jezioro, było kilka brań, jedna duża ryba spadła w kilka sekund po ataku. Ogólnie dzień był bardzo fajny. Na dodatek większość akcji działo się na wędce z moją piranią w kolorze rainbow trout i Water Wolfem co dodatkowo podkręcało atmosferę. W południe wiatr zanikł całkowicie i zimowy żar lal się z nieba nieba. Nie wróży to dobrego szczupakowania więc i tak było zajefajnie.

Cały dzień z podnieceniem rozmawialiśmy o tym jakie wypasione ujęcia brań i odporwadzeń naszych przynęt będziemy mieć i jak fajnie będzie zobaczyć ile ryb je olało,itp...itd...Jak wracaliśmy, przez 2h w samochodzie o niczym innym nie gadlismy i myśleliśmy.

Przychodzę do domu. Pierwsze co łapie za WW i lece do kompa i...

.

.

.

odkrywam, że NIE MA KUŹWA KARTY PAMIĘCI w środku :(

Katastrofa :(

post-49629-0-59061100-1420324567.jpg

Pozdrawiam

Melek

• Like 46

Dziękuję za gratulacje. Przespałem się z tym i już mi lepiej. Wczoraj mi się wszystkiego odechciało... Mam filmik z GoPro ale byliśmy tak najarani na video z  Water Wolfa, że płakać mi się chciało jak zaczaiłem co się stało :wacko:  :blink: 

Jaką metoda łowiliście z Water Wolf?

Świetnie, że wątek rozpoczął się kapitalna rybą i zdjęciem.

@Wojti metodą był trolling. WW tylko do tego się nadaje. Jakiekolwiek podszarpywanie, jerkowanie z ta kamerką nie ma sensu. No i kolejna sprawa ile uderzeń o wodę wytrzyma elektornika? Tak więc trolling jest jedyną słuszną metodą nagrywania. No chyba, że Cie stać na kupowanie kamerki co 2 miechy :rolleyes: Przynęta to pirania w kolorze rainbow trout mojej produkcji ze zdjęcia poniżej, głębokość 2,4m, temp wody 6,6st.

post-49629-0-60559100-1420379367_thumb.jpg

Haha....pamiętam jak się kiedyś 3 razy ustawiałem do "samojebki" z fajnym bolkiem.........skończyło sie na fotce z telefonu bo bateria w "małpce' klękła.........hahhaha.Fajna ryba na rozpoczęcie roku :good:

tofik myślę, że jednak to nie to samo. Zdjęć z rybami mam pewnie tysiące. Był to pierwszy poważny wypad z kamerką, krystalicznie czysta woda i dodatkowo co się nie zdarza za często w Irlandii dużo słońca, czyli idealne warunki do nagrywania (mniej idealne na szczupaki). W pochmurny dzień video nie będzie już takie same. No i ta stracona ryba, którą miałem zobaczyć w domu :angry: :angry:

Pozdrawiam

Melek

• Like 2