robert67 Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 i Polska z małej litery...ciekawe jest to,że ci na emigracji się ze mną nie zgadzają :-) jak się weszło w te wrony,to się kracze jak i one. ja zamykam temat,uważam go z mojej strony za zamknięty To nie jest tak, że się z Tobą nie zgadzam . Najzwyczajniej, nie mam sił na dyskusje, które zaprowadzą temat w wiadome miejsce .Całym sercem jestem za powstrzymaniem się od wędkowania w okresach niesprzyjających...czy jest to sroga zima czy upalne lato.Nawet nie poruszam okresów "gorących" w rybiej egzystencji.Co jednak, kiedy inni mają "inne doświadczenia", "własne obserwacje" czy "prawo za plecami" .U mnie, panuje "debilny" zakaz łowienia drapieżników od stycznia do maja . W tym czasie pokazywanie się ze spinem nad wodą (2 klasy) grozi karnymi konsekwencjami. Chroni się drapieżnika . I nie ważne czy komuś to na rękę czy nie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarot Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 (edytowane) Na pewno ta strona nie jest przeznaczona do wypisywania takich komentarzy. Edytowane 15 Lutego 2015 przez mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 i Polska z małej litery...ciekawe jest to,że ci na emigracji się ze mną nie zgadzają :-) jak się weszło w te wrony,to się kracze jak i one. ja zamykam temat,uważam go z mojej strony za zamkniętyTy, ....Ci na emigracji moze nie musza poscic przez kilka miesiecy zeby polowic szczupaki (napewno metalnie przez to sa zdrowsi) a tych mimo to jest i tak duzo wiecej niz w rodzimmym kraju. Szczupaka tarlo trwa kilka tygodni, czasem tydzien lub dwa a nie kilka miesiecy. Sa na swiecie instytucje o troche szerszych horyzontach i lepiej ,zarzadzajace niz PZW. Nie namawiam do lamania regulaminu, co kraj to obyczaj, ja nie mam problemu ze zrozumieniem tego. Na koniec tylko dodam ze ja na swoich wodach moge lowic szczuple na okraglo przez caly rok (.....i juz slysze te glosy ze lada moment szczupaki w Illinois podziela los bizonow ) 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Przypominam wszystkim o tytule wątku!Widzę, że część z Was o tym zapomniała... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Holenderska mamuśka 100+ wzięła na napływie mostu na perłowego lunatica 10cm na 15g. główce. Niestety w PL nie było mi dane takiej złowić(nowe PB).Sprzęt:vegter boron 20lb+zauber 4000+P.P.-10lb. 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Piękna mamucha! Gratulacje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Piękna samica Gratulacje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Holenderska mamuśka 100+ wzięła na napływie mostu na perłowego lunatica 10cm na 15g. główce. Niestety w PL nie było mi dane takiej złowić(nowe PB).Sprzęt:vegter boron 20lb+zauber 4000+P.P.-10lb. IMG_0693 (2) (640x518).jpg Bo w Polsce to trza umieć łowić, a nie Gratuluję i leciutko zazdroszczę, ale tylko leciutko no i życzę większych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERT666 Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 To ja dodam coś do pieca. Napisz następnym razem 25 metrów od mostu bo to też złamanie regulaminu w RP. Hi hi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 To ja dodam coś do pieca. Napisz następnym razem 25 metrów od mostu bo to też złamanie regulaminu w RP. Hi hiAktualnie nie ma w PL zakazu łowienia pod mostami,jest zakaz 50m. od urządzeń hydrotechnicznych (piętrzących wodę) takich jak,jazy,tamy itp. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tabss Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 To ja dodam coś do pieca. Napisz następnym razem 25 metrów od mostu bo to też złamanie regulaminu w RP. Hi hiA ja polecam czytać ze zrozumieniem albo doszkolić geografię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Wobi a tak w ogóle to tęsknisz za podlasko-mazowieckimi wodami? Chyba po tej życiówce troszkę mniej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artnoise Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 (edytowane) [...] Niestety w PL nie było mi dane takiej złowić[...]..niestety, święta prawda Edytowane 18 Lutego 2015 przez artnoise Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Melek, na pierwszym zdjęciu wyglądasz, jak DonGuralEsko ...teraz to Gural...prawdziwy white nigga ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Holenderska mamuśka 100+ wzięła na napływie mostu na perłowego lunatica 10cm na 15g. główce. Niestety w PL nie było mi dane takiej złowić(nowe PB).Sprzęt:vegter boron 20lb+zauber 4000+P.P.-10lb. IMG_0693 (2) (640x518).jpgGratulacje Wojtek...ten uśmiech mówi wszystko... jak w MorWa ....zaczarowana od lat setka pękła jak kondon ...komu jak komu , ale Tobie juz dawno należała się taka gruba mamuśka pozdroszejset Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Wielkie graty Wojtku, masz nowe wyzwanie - 110 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Oby sypnęło jeszcze większymi. Ostatni dzwonek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Oby sypnęło jeszcze większymi. Ostatni dzwonek Krzysiek na pewno by sypnęło ,ale nie mam tu pływadła (za małe mieszkanie),a tak z brzegu to ciężko ze względu na monotonię łowisk i dostęp tylko w niektórych miejscach.... PS.dzięki Wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Wobi a tak w ogóle to tęsknisz za podlasko-mazowieckimi wodami? Chyba po tej życiówce troszkę mniej Tęsknie za moimi rzekami,bo holenderskie kanały są strasznie nudne... Chociaż rzeki: Lek,Waal,Maas maja troszeczkę urody coś a'la Odra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Piękna mamuśka Wojtek. Gratulacje :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOLEC PL Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Śliczna rybka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrado Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Gratuluję panowie szczupaki jak malowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Tęsknie za moimi rzekami,bo holenderskie kanały są strasznie nudne... Chociaż rzeki: Lek,Waal,Maas maja troszeczkę urody coś a'la Odra Tak,tak bo my mamy piękne krajobrazy ale tylko powyżej tafli wody,bo pod nią sukcesywnie z roku na roku coraz nudniej.Poza granicami PL przeważnie jest wszytko do góry nogami, nudne wszystko dookoła a woda darzy pięknymi rybami. Może następnym razem zrób fotoshopa i wklej tło znad Narwi pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 To ja dodam coś do pieca. Napisz następnym razem 25 metrów od mostu bo to też złamanie regulaminu w RP. Hi hiJak byk napisane że złowiona w Holandii! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Wojtek a po udanym połowie na coffe do..shop'a 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi