Skocz do zawartości

Szczupaki 2015

Melanzyk

Rekomendowane odpowiedzi

i Polska z małej litery...

ciekawe jest to,że ci na emigracji się ze mną nie zgadzają :-) jak się weszło w te wrony,to się kracze jak i one.

ja zamykam temat,uważam go z mojej strony za zamknięty

To nie jest tak, że się z Tobą nie zgadzam ;) . Najzwyczajniej, nie mam sił na dyskusje, które zaprowadzą temat w wiadome miejsce  ;) .

Całym sercem jestem za powstrzymaniem się od wędkowania w okresach niesprzyjających...czy jest to sroga zima czy upalne lato.

Nawet nie poruszam okresów "gorących" w rybiej egzystencji.

Co jednak, kiedy inni mają "inne doświadczenia", "własne obserwacje" czy "prawo za plecami" :) .

U mnie, panuje "debilny" zakaz łowienia drapieżników od stycznia do maja  ;) . W tym czasie pokazywanie się ze spinem nad wodą (2 klasy) grozi karnymi konsekwencjami. Chroni się drapieżnika  :) . I nie ważne czy komuś to na rękę czy nie  ;) .

i Polska z małej litery...

ciekawe jest to,że ci na emigracji się ze mną nie zgadzają :-) jak się weszło w te wrony,to się kracze jak i one.

ja zamykam temat,uważam go z mojej strony za zamknięty

Ty, ....Ci na emigracji moze nie musza poscic przez kilka miesiecy zeby polowic szczupaki (napewno metalnie przez to sa zdrowsi) a tych mimo to jest i tak duzo wiecej niz w rodzimmym kraju. Szczupaka tarlo trwa kilka tygodni, czasem tydzien lub dwa a nie kilka miesiecy. Sa na swiecie instytucje o troche szerszych horyzontach i lepiej ,zarzadzajace niz PZW. 

Nie namawiam do lamania regulaminu, co kraj to obyczaj, ja nie mam problemu ze zrozumieniem tego. Na koniec tylko dodam ze ja na swoich wodach moge lowic szczuple na okraglo przez caly rok  :o  :) (.....i juz slysze te glosy ze lada moment szczupaki w Illinois podziela los bizonow :)

• Like 12

Holenderska mamuśka 100+ wzięła na napływie mostu na perłowego lunatica 10cm na 15g. główce. Niestety w PL nie było mi dane takiej złowić(nowe PB).

Sprzęt:vegter boron 20lb+zauber 4000+P.P.-10lb.

attachicon.gifIMG_0693 (2) (640x518).jpg

Bo w Polsce to trza umieć łowić, a nie ;)

Gratuluję i leciutko zazdroszczę, ale tylko leciutko :) no i życzę większych. 

Holenderska mamuśka 100+ wzięła na napływie mostu na perłowego lunatica 10cm na 15g. główce. Niestety w PL nie było mi dane takiej złowić(nowe PB).

Sprzęt:vegter boron 20lb+zauber 4000+P.P.-10lb.

attachicon.gifIMG_0693 (2) (640x518).jpg

Gratulacje Wojtek...ten uśmiech mówi wszystko... jak w MorWa   ;)

....zaczarowana od lat setka pękła jak kondon ;)  :) ...komu jak komu , ale Tobie juz dawno należała się taka gruba mamuśka :D pozdroszejset

Tęsknie za moimi rzekami,bo holenderskie kanały są strasznie nudne... Chociaż rzeki: Lek,Waal,Maas maja troszeczkę urody coś a'la Odra

Tak,tak  bo my mamy piękne krajobrazy ale tylko powyżej tafli wody,bo pod nią sukcesywnie z roku na roku coraz nudniej.Poza granicami PL przeważnie jest wszytko do góry nogami, nudne wszystko dookoła a woda darzy pięknymi rybami. Może następnym razem zrób fotoshopa i wklej tło znad Narwi :D pzdr