Skocz do zawartości

Szczupaki 2015

Melanzyk

Rekomendowane odpowiedzi

Szczupaki jeszcze w chabaziach,na drzewach i w tatarakach - miziaja sie , albo odpoczywaja pomiedzy .

Idac tym tropem postanowilem sprawdzic tutejszy kanalik.

Zalozylem sporej wielkosci gume wlaczylem kamerke i w tany !

Pierwszy rzut,dwa obroty mlynkiem i BACH :) - na oko pod 80cm.

Woda mocno tracona bo i lalo jak djabli pierwszego i drugiego maja , ale plytko jakies 70cm do metra to i atak bylo widac :)

Pare rzutow obok - nic.

Przejscie okolo 10m...... dwa trzy rzuty i nastepny bior i ......

Naliczylem cztery mocne pewne targniecia i pare takich tam przytrzyman i cmokow.

Wracam do kamerki, pokazuje gume ,poszatkowana - a dziewicza byla :) Mysle se ........fajny filmik bedzie , moze do dzialu C&R sie nada.

Tylko jakie to zlap i wypusc bylo, jak guma ani kotwicy nie miala ani haka zadnego :)

Filmik fajosko wycialem i wkleilem w kompa ......hm ...no prawie , bo Junior ( 14mies.) kabelkami zaczal sie bawic i jakos taki ten filmik ulotny sie zrobil hihi

Wrzuc sobie jakis programik do odzyskiwania danych i pokaz filmik :-D

Sztandarowy spinningowy wątek 1-majowy juz zostal wyparty na rzecz innych ryb. 

Wiec slowa uznania Mario - Friko. Pozdrawiam przy okazji.

Wczoraj po raz pierwszy w sezonie holowałem tandem, czyli - mamuska+piecdziesiatak.

Na okoniowym zestawie. Tym razem nie czekałem na rozwoj sytuacji, tylko ja szybko ,, przepedziłem ,,.

Ostatnim razem jak zaczałem sie bawic -( czyli otwierałem kabłak oraz trzymalem ja tylko na napietej delikatnej szczytowce ),

to inna ,, cholera ,, zeżarła 50taka z przyponem..

Tutaj kadr pt,, tytułem - ,, extreme agression ,,

Połamania

Marcel

DUTVXdJ.jpg

• Like 39

Dwie 65tki może to nie metrówki kolegów ale na naszych przekłusowanych starorzeczach ciężko żeby dorosły.

Gratuluję - Niestety ryby nie spełniają minimum forumowego, proszę zapoznaj się z zasadami zamieszczania zdjęć

Edytowane przez milupa
  • Like 1

Panowie powiedzcie jaki sposób prowadzenia przynęty sprawdza wam się najlepiej? Łowie głównie na gumy ok 10cm, wahadła typu Alga 2-3 i obrotówki od roz. 4 lub Lussox 2 i 3. Pytam, bo widzę, że sporo osób ma mniejsze lub większe sukcesy, a u mnie nawet brania. Łowię na głębokim jeziorze (średnio 12m, najgłebszy punkt ok 40m), ale miejsca do których mam dobry dostęp mają zazwyczaj kilka metrów z miejscowymi spadami. Próbowałem już wielu technik, jednostajnie, z opadu, z lekkim podszarpywaniem, czekałem aż przynęta zejdzie do dna, zwijałem "w pół wody" i nic. Miejsca, w których łowię, z uwagi na ukształtowanie terenu są najbardziej nasłonecznione od 9 do 14. Będę wdzięczny za sugestie.

tomibdg, on 05 May 2015 - 22:53, said:snapback.png

Dwie 65tki może to nie metrówki kolegów ale na naszych przekłusowanych starorzeczach ciężko żeby dorosły.

65 to chyba miały w sumie, ale jeśli się mylę to musisz mieć w klatce ze 140

No nie będę Cię przekonywał bo i nie ma po co. Tyle ile miały tyle napisałem i nie za bardzo interesuje mnie jak wychodzi z proporcji do klatki, przynęty kalosza itp:) A nie są jakieś duże żebym naciągał zreszta tak jak napisałem po co ...

Panowie powiedzcie jaki sposób prowadzenia przynęty sprawdza wam się najlepiej? Łowie głównie na gumy ok 10cm, wahadła typu Alga 2-3 i obrotówki od roz. 4 lub Lussox 2 i 3. Pytam, bo widzę, że sporo osób ma mniejsze lub większe sukcesy, a u mnie nawet brania. Łowię na głębokim jeziorze (średnio 12m, najgłebszy punkt ok 40m), ale miejsca do których mam dobry dostęp mają zazwyczaj kilka metrów z miejscowymi spadami. Próbowałem już wielu technik, jednostajnie, z opadu, z lekkim podszarpywaniem, czekałem aż przynęta zejdzie do dna, zwijałem "w pół wody" i nic. Miejsca, w których łowię, z uwagi na ukształtowanie terenu są najbardziej nasłonecznione od 9 do 14. Będę wdzięczny za sugestie.

Czesc

Podobna głebokosci maja moje jeziora.

Głowne ploso to 15m. Przewaznie zasadzam sie na spadach.

Wyszukuje rownych blatów. 8-10 metrowych.

Łagodne stoki podnoszace sie ku wyspie czy brzegowi to tez swietne miejsca.

Zadne zielska mnie nie interesuja. Zreszta jest jego nie wiele.

Duze sztuki - tam gdzie lowie -  kreca sie wokoło glebokiej wody.

Jesli Twoje jezioro to nie studnia bez ryb, to moze powinienes zwiekszyc kaliber gum.

Dla mnie minimum to 15cm, choc przyznam, ze i przy ,, okoniowaniu ,, potrafi siasc gruba ryba.

Jednak stanowczo polecam np pietnastki.

Jest kilka dni w roku w ktorych aktywnosc szczupakow jest bardzo duza.

Walą w lecacą gume w toni jeden za drugim.

Sa niesamowicie ruchliwe i agresywne.

Jednakże zazwyczaj trzeba sie solidnie napracowac przynetą przy dnie.

Niema lekko...

Pozdrawiam M

• Like 4