radekc1991 Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Szczupaki jeszcze w chabaziach,na drzewach i w tatarakach - miziaja sie , albo odpoczywaja pomiedzy .Idac tym tropem postanowilem sprawdzic tutejszy kanalik.Zalozylem sporej wielkosci gume wlaczylem kamerke i w tany ! Pierwszy rzut,dwa obroty mlynkiem i BACH - na oko pod 80cm.Woda mocno tracona bo i lalo jak djabli pierwszego i drugiego maja , ale plytko jakies 70cm do metra to i atak bylo widac Pare rzutow obok - nic.Przejscie okolo 10m...... dwa trzy rzuty i nastepny bior i ......Naliczylem cztery mocne pewne targniecia i pare takich tam przytrzyman i cmokow.Wracam do kamerki, pokazuje gume ,poszatkowana - a dziewicza byla Mysle se ........fajny filmik bedzie , moze do dzialu C&R sie nada.Tylko jakie to zlap i wypusc bylo, jak guma ani kotwicy nie miala ani haka zadnego Filmik fajosko wycialem i wkleilem w kompa ......hm ...no prawie , bo Junior ( 14mies.) kabelkami zaczal sie bawic i jakos taki ten filmik ulotny sie zrobil hihiWrzuc sobie jakis programik do odzyskiwania danych i pokaz filmik :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Sztandarowy spinningowy wątek 1-majowy juz zostal wyparty na rzecz innych ryb. Wiec slowa uznania Mario - Friko. Pozdrawiam przy okazji.Wczoraj po raz pierwszy w sezonie holowałem tandem, czyli - mamuska+piecdziesiatak.Na okoniowym zestawie. Tym razem nie czekałem na rozwoj sytuacji, tylko ja szybko ,, przepedziłem ,,.Ostatnim razem jak zaczałem sie bawic -( czyli otwierałem kabłak oraz trzymalem ja tylko na napietej delikatnej szczytowce ),to inna ,, cholera ,, zeżarła 50taka z przyponem.. Tutaj kadr pt,, tytułem - ,, extreme agression ,,PołamaniaMarcel 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mejdżor Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 U mnie przez 3 dni biczowania 5 esoxów, 3 kontrolne pistolety, jeden klasyczny piećdziesiątak i 65cm. Btw jakoś te majowe szczupaczki nie miały za dużo werwy, po zdecydowanym braniu następowało ciągniecie kłody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirko filipovic Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Marcel chociaz ty ze szczuplymi dopisujesz , kolejne gratulacje i by dobra passa trwała 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qmichalq Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 (edytowane) Fotka nie najlepsza ale trochę widać Na forumowe minimum, moim zdaniem, to on nie wygląda... Edytowane 7 Maja 2015 przez mario 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas277 Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 (edytowane) Ładne te Wasze majowe zębacze. Ja też jednego mogę pokazać Edytowane 4 Maja 2015 przez lukas277 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirko filipovic Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 No to rozumiem , piekny krokodajl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. @slider@ Opublikowano 5 Maja 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Majówkowe 96cm Kolejne 96cm... Po trzech latach udało się w końcu pobić magiczną granicę 100cm. 115cm, ważył około 13,5kg. 54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 To ładnie Michał połowiłeś, gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mottle Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 To sie nazywa rozpoczecie sezonu !!!! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas277 Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 To są Szczupaki panie. Gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Slider graty !Krajowe ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Slider graty !Krajowe ????Taa, napewno z jakiejś podwarszawskiej sadzawki )))) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 (edytowane) Krajowe nie krajowe nie ważne. Piękne rybony! Gratulacje!! Edytowane 5 Maja 2015 przez Qcyk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Krajowe niekrajowe nie ważne. Piękne rybony! Gratulacje!!Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Slider tydzien u Maćka widać wykorzystałeś ładnie :-D super ;-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomibdg Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 (edytowane) Dwie 65tki może to nie metrówki kolegów ale na naszych przekłusowanych starorzeczach ciężko żeby dorosły. Gratuluję - Niestety ryby nie spełniają minimum forumowego, proszę zapoznaj się z zasadami zamieszczania zdjęć Edytowane 6 Maja 2015 przez milupa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Panowie powiedzcie jaki sposób prowadzenia przynęty sprawdza wam się najlepiej? Łowie głównie na gumy ok 10cm, wahadła typu Alga 2-3 i obrotówki od roz. 4 lub Lussox 2 i 3. Pytam, bo widzę, że sporo osób ma mniejsze lub większe sukcesy, a u mnie nawet brania. Łowię na głębokim jeziorze (średnio 12m, najgłebszy punkt ok 40m), ale miejsca do których mam dobry dostęp mają zazwyczaj kilka metrów z miejscowymi spadami. Próbowałem już wielu technik, jednostajnie, z opadu, z lekkim podszarpywaniem, czekałem aż przynęta zejdzie do dna, zwijałem "w pół wody" i nic. Miejsca, w których łowię, z uwagi na ukształtowanie terenu są najbardziej nasłonecznione od 9 do 14. Będę wdzięczny za sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kemot11 Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Dwie 65tki może to nie metrówki kolegów ale na naszych przekłusowanych starorzeczach ciężko żeby dorosły.65 to chyba miały w sumie, ale jeśli się mylę to musisz mieć w klatce ze 140 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomibdg Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 tomibdg, on 05 May 2015 - 22:53, said:Dwie 65tki może to nie metrówki kolegów ale na naszych przekłusowanych starorzeczach ciężko żeby dorosły.65 to chyba miały w sumie, ale jeśli się mylę to musisz mieć w klatce ze 140 No nie będę Cię przekonywał bo i nie ma po co. Tyle ile miały tyle napisałem i nie za bardzo interesuje mnie jak wychodzi z proporcji do klatki, przynęty kalosza itp:) A nie są jakieś duże żebym naciągał zreszta tak jak napisałem po co ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 6. Publikujemy zdjęcia ryb których orientacyjne wymiary(nie chcemy i nie oczekujemy na zdjęcia z miarką) dla poszczególnych gatunków wynoszą co najmniej: .....Szczupak - 75cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Panowie powiedzcie jaki sposób prowadzenia przynęty sprawdza wam się najlepiej? Łowie głównie na gumy ok 10cm, wahadła typu Alga 2-3 i obrotówki od roz. 4 lub Lussox 2 i 3. Pytam, bo widzę, że sporo osób ma mniejsze lub większe sukcesy, a u mnie nawet brania. Łowię na głębokim jeziorze (średnio 12m, najgłebszy punkt ok 40m), ale miejsca do których mam dobry dostęp mają zazwyczaj kilka metrów z miejscowymi spadami. Próbowałem już wielu technik, jednostajnie, z opadu, z lekkim podszarpywaniem, czekałem aż przynęta zejdzie do dna, zwijałem "w pół wody" i nic. Miejsca, w których łowię, z uwagi na ukształtowanie terenu są najbardziej nasłonecznione od 9 do 14. Będę wdzięczny za sugestie. CzescPodobna głebokosci maja moje jeziora.Głowne ploso to 15m. Przewaznie zasadzam sie na spadach.Wyszukuje rownych blatów. 8-10 metrowych.Łagodne stoki podnoszace sie ku wyspie czy brzegowi to tez swietne miejsca.Zadne zielska mnie nie interesuja. Zreszta jest jego nie wiele.Duze sztuki - tam gdzie lowie - kreca sie wokoło glebokiej wody.Jesli Twoje jezioro to nie studnia bez ryb, to moze powinienes zwiekszyc kaliber gum.Dla mnie minimum to 15cm, choc przyznam, ze i przy ,, okoniowaniu ,, potrafi siasc gruba ryba.Jednak stanowczo polecam np pietnastki.Jest kilka dni w roku w ktorych aktywnosc szczupakow jest bardzo duza.Walą w lecacą gume w toni jeden za drugim.Sa niesamowicie ruchliwe i agresywne.Jednakże zazwyczaj trzeba sie solidnie napracowac przynetą przy dnie.Niema lekko...Pozdrawiam M 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur1125 Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Majówkowe 96cm P1080114.jpg Kolejne 96cm... ..... Napisz jak możesz na jakie wabiki i jak głęboko podane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Dzięki Marcel za odpowiedź, mam nadzieję, że uda się złapać tej wiosny coś wartego pokazania.Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Napisz jak możesz na jakie wabiki i jak głęboko podane. Savagear 3D line thru Trout 30cm 290g, prowadzony na około 2,5-3m 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi