WOBI Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Kurcze sezon w pełni ,a nikt się nie chwali? Dziś na krótkim wypadzie po pracy trafiła się tylko dziewięćdziesiąteczka (fajnie powalczyła) ,ale za to sandacze fajnie brały.Udało się kilka wyjąć niestety wszystkie +- 60cm. Sprzęt:cast na blanku Lemax 6'6"-18lb.,Revo S,P.P.-15lb.,Fluo-0,73mm i Cannibal 10cm na 10g. 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Wielu by się pochwaliło. Ale wiesz jak w Polsce jest z rybami 90+ i 100+. Czasem jedna na sezon to już jest coś. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 (edytowane) Dzisiaj z kolegą @Little_Wing w ostatnim momencie zmieniliśmy decyzję co do łowiska i troszkę zaryzykowaliśmy. Opłaciło się - mieliśmy piękny szczupakowy . Zaczęło się niewinnie od mojej 70tki. Gratuluję ryb ale ta nie spełnia forumowego minimum Potem pogryziony przez niemałego szczupaka okoń (oczywiście okoni było dużo więcej), 94 cm kolegi @Little_Wing (pewnie sam wstawi foto) i jeszcze moje prawie 90 cm . A to wszytsko w centrum miasta ! Edytowane 24 Października 2015 przez milupa 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Kurcze sezon w pełni ,a nikt się nie chwali? Dziś na krótkim wypadzie po pracy trafiła się tylko dziewięćdziesiąteczka (fajnie powalczyła) ,ale za to sandacze fajnie brały.Udało się kilka wyjąć niestety wszystkie +- 60cm.Zobaczymy czy przykozaczysz jak wrócisz Ostatnio na rybach to musiałem je sobie narysować .....a szczupaki w Polszy to sam wiesz....biorą tylko w sumowym trolu GTR za grubą mamuśkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Witam łowców zębaczy.Może zaciekawi Was krótka relacja z połowówhttp://jerkbait.pl/blog/14/entry-353-husaria-atakuje/Wędziska castingowe i spinningowe do 3/4 oz.długości do 7 stóp,muchowe wt 8 długości 9 stóp.Łowisko o głębokości do 2,5 m, większość brań w pobliżu trzcin i nad podwodnymi łączkami.Połowy w głębinach nieudane.Przełom września i października,południowa Szwecja,szkiery. pozdrawiam - Paweł 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 25 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Tak sobie przeglądam fotki i widzę, że tych jeszcze nie było Wyprawa na ryby z moim kompanem wędkarskim Michałem. Od dłuższego czasu nie było nam dane razem połowić bo nie zgrywało nam się wolne w pracy i zawsze coś stawało na przeszkodzie. Później Michał miał wizytę rodziny więc przez najlepszy okres oglądał tylko masę zdjęc, ba dostawał wiadomości na bierząco o każdej rybie co go dodatkowo wkurzało... Po prawie 3 miechach bez kija w rękach zabrałem go na szczupaki. Chłop miał cichą nadzieję na pobicie swojego PB 104cm. Przed wyprawą powiedziałem mu, że jak dobrze pójdzie to poprawi swój PB dwukrotnie. Tak też się stało... Trafiliśmy na kolejny "dzień konia". Złowione 18 ryb z czego tylko jedna ryba poniżej 90cm, w tym 5 metrowych. Pokaże tylko 3 ryby, bo pozostałe przy tej trójce wyglądają conajmniej słabo. Wszystkie 3 myślę, że w ciagu godziny, max 1,5? złapane w kolejności ze zdjęć.Michał i jego pierwszy PB - 109cm.Tego trolla nie muszę przedstawiać - 112cm. Kolejny PB kolegi tym razem 114cm.PozdrM 43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Melanżyk do czego na pontonie montujesz ten uchwyt trollingowy bo na fotkach słabo widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 25 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Melanżyk do czego na pontonie montujesz ten uchwyt trollingowy bo na fotkachen słabo widać Wsuwam za ten materiał do mocowania ławki PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lafer Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 dzisiejszy obszarpany z pływadła na muchę. Wędka w 9 klasie, linka Airflo Ridge Striper WF10S Di7. Ryba ze spadu z dwóch na pięć metrów. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
universo Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Moje 97 z nocnych łowów, z racji że zostawiłem mocniejszy kij koledze na testy, wybrałem się z kijkiem który ma cw od 2-10gr, więc chyba nie muszę mówić jakie były emocje podczas holu.... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 I na tym poprzestańmy, przypomnę że nie robimy dochodzeń na własną rękę - zgłaszamy swoje wątpliwości do moderatora. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
universo Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Nie kochani rybka zdrowa wrócila do wody taki chodnik jest 2 metry od wody i to było jedyne źródło światla aby kamerka sportowa dała radę latarnie przy deptaku, więc spokojnie bez obaw pełne C&R no i jeszcze Foto :-D mam oczywiście z tego filmik ale to nie miejsce na wstawianie filmów z yotuba...a zreszta i tak na nim mało widać tylko słychać moje emocje hehe pozdro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Dzisiejszy street pike,z centrum mojej wsi.Rybka miała poważnie zaburzone proporcje ciała,bardzo duży łeb i poważną nadwagę przy 92cm długości.Przy holu było trochę gimnastyki,bo musiałem się przespacerować ponad 100m po wysokim nabrzeżu,aby mieć dogodne miejsce do lądowania ryby.Sprzęt grubo-okoniowo-lekko-sandaczowy,czyli kij handmade na blanku St.Croix 3S69MLXF,Shimano Nasci C3000,Nanofil 0,13,przyneta to seledynowe kopytko Hammer 3,5' na 10g główce. ...i miejsce połowu... 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lars Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 @Paavo, jak ten delfin od Kawalca się spisuje w praktyce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 (edytowane) @Paavo, jak ten delfin od Kawalca się spisuje w praktyce?Konstruktorem uchwytu jest Janusz Dudziak i wędziska z Delfinem w ofercie pracowni Kawalec są spod jego ręki (oprócz mojego modelu wędziska,które wykonałem we własnym zakresie).Uchwyt jest super ergonomiczny,bardzo wygodnie leży w dłoni,jest ciepły i fenomenalnie przekazuje sygnały z blanku do ręki,tyle mogę powiedzieć. Edytowane 30 Października 2015 przez Paavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daroo2009 Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Konstruktorem uchwytu jest Janusz Dudziak i wędziska z Delfinem w ofercie pracowni Kawalec są z pod jego ręki (oprócz mojego modelu wędziska,które wykonałem we własnym zakresie).Uchwyt jest super ergonomiczny,bardzo wygodnie leży w dłoni,jest ciepły i fenomenalnie przekazuje sygnały z blanku do ręki,tyle mogę powiedziećTeż jestem posiadaczem takowego uchwytu, i potwierdzam. Może nie wygląda na pierwszy rzut oka najlepiej, ale jest dużo plusów. Do największych moim zdaniem to praktycznie brak wagi,bardzo wygodny, no i te czucie w lapie. Ja mam zamontowany w ul pod okonia, kolejny kij jak bym zbroił pod jig to na pewno był by z delfinem. Łowcy gratuluje kaczorka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lars Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Konstruktorem uchwytu jest Janusz Dudziak i wędziska z Delfinem w ofercie pracowni Kawalec są z pod jego ręki (oprócz mojego modelu wędziska,które wykonałem we własnym zakresie).Uchwyt jest super ergonomiczny,bardzo wygodnie leży w dłoni,jest ciepły i fenomenalnie przekazuje sygnały z blanku do ręki,tyle mogę powiedzieć.Dzięki za sprostowanie . Napisz jeszcze proszę jak trzymasz kołowrotek, tzn. między którymi palcami jest stopka kołowrotka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Dzięki za sprostowanie . Napisz jeszcze proszę jak trzymasz kołowrotek, tzn. między którymi palcami jest stopka kołowrotka?U mnie stopka kołowrotka ''ląduje'' miedzy palcem serdeczym a małym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 JanuszD z forum jest twórcą Delfina w razie czego ;-)Też go mam. Wiem na pewno, że już nigdy innych uchwytów. Trzeba go wziąć do ręki żeby zrozumieć ideę i dosłownie cudowność tego produktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 (edytowane) Dzisiaj mi się udało na fotce nie widać, ale już był tłuściutki Sprzętowo:Xzoga JA-S 75mh2 20lbShimano Ultegra 4000Power Pro 20 lbRH 12 w wolnym prowadzeniu Edytowane 2 Listopada 2015 przez Popeye 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majdan Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Wczorajsze zmagania nad jeziorkiem zaowocowały jedynie dwoma szczupaczkami (55cm, i 67cm). Małe ale już grubiutkie, więc trzeba poświęcić trochę czasu na "upolowanie" wymarzonej metrówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szu23 Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Na co go złowiłeš?Dzieki.kolega napisał - RH12 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 4 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Jedna z metrówek złapanych na 4 dniowym wypadzie z forumowym kolegą.Jakieś 5h trollowania dużych gum na 4 kijach bez rezultatu, Michał zmienia na Piranię Nemo i po 3 min BAAM - metróweczka. Wkrótce może naskrobię jakiś raport. PozdrM 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawlusSidewinder Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Sensacja! Anonimowy informator udostępnił zdjęcia, które przedstawiają atomowy okręt podwodny klasy Szczuka przebywający na szwedzkich wodach terytorialnych!... Zapewne Rosjanie jak zwykle wszystkiemu zaprzeczą 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cipstiger Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Niespodzianka z głebin 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi