Filip14 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Pogoda paskudna ale coś udało się wydłubać.Branie bardzo delikatne,zresztą widać jak jest zapięty.Fotka słaba,ale przy takiej pogodzie ciężko zrobić dobre foto Przynęta znana i lubiana- Relax 6" na 10 gramach. 42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orni Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Filip piękna rybka Gratulacje Na jakiej głębokości wziął? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Blat 5 metrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 @Filip14 5 metrów i tylko 10 gr do relaxa 6? ja na takiej głębokości stosuje 20 gr, a 10tke przy 2 metrach Chyba, że to miał być w zamyśle bardzo wolny opad? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Właśnie takie obciążenie dużej gumy o tej porze roku jest zapewne tajemnicą skutecznego wędkowania Gratuluję 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Generalnie staram sie łowić tak lekko jak jest tylko możliwe.Czasami,gdy jest spory wiatr stosuję 12-15 g ołowiu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 I słusznie. Duża guma i jak najmniejsze obciążenie, jak najbardziej leniwy opad. Filip wie o tym i efekt jest. Pogratulować, Filipie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Właśnie takie obciążenie dużej gumy o tej porze roku jest zapewne tajemnicą skutecznego wędkowania GratulujęTak - o tej porze roku taka improwizacja (balet) w prowadzenia dużej lekkiej przynęty jest skuteczna.Zależy to od danego łowiska i jego specyfiki.Na jeziorach typu sielawowego o znacznej głębokości raczej trudno o takie łowienie,choć można próbować. Także na każdych innych .A szczególnie gdy pierwsze przymrozki "zetną" przybrzeżną warstwę wody bardzo cienką warstwą lodu (takie nic,przezroczysty"kryształek"). I jak wrzucimy przynętę to pęka. A często się zdarza że te grubasy wyłażą sobie na żer w partie przybrzeżne jak tylko słoneczko lekko podniesie temperaturę. Tylko,aby to wypróbować jest jeden mały niuans, trzeba właśnie w tym bardzo krótkim momencie gdy to się dzieje być na rybach . Pozdrawiam Józef Leśniak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiełbik Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Pogoda paskudna ale coś udało się wydłubać.Branie bardzo delikatne,zresztą widać jak jest zapięty.Fotka słaba,ale przy takiej pogodzie ciężko zrobić dobre foto Przynęta znana i lubiana- Relax 6" na 10 gramach. fajnie wygląda:) wypasiona sztuka. Gratulacje, tym bardziej, że szczupaki koło Krakowa bardzo słabo żerowały, ja łowiłem na żwirowni 3,5 godz. bez brania dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 (edytowane) Dzisiejszy ;-) Edytowane 12 Grudnia 2015 przez golsyl1980 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Testy nowowyprodukowanych "ebretówek" wypadły zaskakująco OK PZDRZanderix 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polak9 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Testy nowowyprodukowanych "ebretówek" wypadły zaskakująco OK IMG_3468_jpl.jpg PZDRZanderixPiękna ryba gratulacje ale z jakiego dnia ? Byłem w te dni co Ty na Drużnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daroo2009 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 U mnie dziś chłodno,ale słonecznie, z lekkim wietrzykiem. Woda 4st,mamuśki wyszły się troszkę poopalać, brały na 2-3m wodzie, tak jak koledzy wyżej wszystko na gume na lekko,z tym ze w moim przypadku nie chciały gryźć nic dużego,tylko shaker 4''. Probowałem wahadełkiem,wobkiem, jerkiem i nic. Kilka rzutów shakerem na główce 10gr i od razu były efekty. Większość w przedziale 80-85 ale trafiła się tez jedna 94cm piękna spasiona. Ryby w doskonalej kondycji, bardzo waleczne. Pozdrawiam Darek 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Darek, cholera, przez Ciebie odpaliłem Flaszeczkę, którą miałem zachomikowaną na Święta....Ale warto...Szczere gratulacje. Słuchaj, a u Ciebie kiedyś te wody pokrywają się lodem....hmmmm? Pozdrawiam serdecznie.Alek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daroo2009 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Darek, cholera, przez Ciebie odpaliłem Flaszeczkę, którą miałem zachomikowaną na Święta....Ale warto...Szczere gratulacje. Słuchaj, a u Ciebie kiedyś te wody pokrywają się lodem....hmmmm? Pozdrawiam serdecznie.AlekPokrywaja jak najbardziej, ale nie każdego roku. Osobiście wolał bym by jezioro pozostało w takim stanie jakim jest obecnie przez całą zimę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 (edytowane) U mnie ledwo wymiarowe śliczne 80 , przepraszam i obiecuję że się poprawię Edytowane 15 Grudnia 2015 przez jacekp29 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilku82 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Byłem dzisiaj przed pracą trochę porzucać na pobliskim kanale i przydarzyła mi się dziwna sytuacja... Łowiłem na jakąś tam gumę i podczas opadu miałem normalne branie nawet dość mocne, zaciąłem i wyciągnąłem szczupaczka na oko z 40 cm zaciętego pośrodku brzucha wyczepiłem biedaka w wodzie, na szczęście łowię bez zadziorów więc nie było problemu jednak kiszki mu pewnie poharatało :/ I teraz tak się zastanawiam jak to możliwe... Nie trafił w przynętę czy jak.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Hejka To moja ryba z płytkiej wody - około 0,5-0,8m. Super reagowały na agresywnie prowadzonego Svartzonkera. Sprzętowo; jerk Svartzonkera, kijek Abu Garcia Veracity, mutli Abu Revo STX, plećka Spiderwire 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Wow, Maciek jak za dawnych lat mam pytanie o Svartzonkera bo nie widze wyrażnie na zdjęciu - czy guma jest uzbrojona na małej głowce jigowej czy tylko na wkeconej sprężynie ? A jeśli to drugie, to czy nie traciła stabilności podczas prowadzenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 To raczej ABU Garcia Svartzonker McHybrid niż guma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 dokładnie: http://www.abugarcia.se/catalogue/beten,885/svartzonker,1243/catalog,1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreczmar Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 (edytowane) To i ja się pochwalę całe 64 cm szczęściaNiestety rybka nie spełnia forumowegoMinimum. Edytowane 18 Grudnia 2015 przez Sebo0707 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Ten chciał tylko powąchać: A ten spróbować tylko trochę: 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Wow, Maciek jak za dawnych lat mam pytanie o Svartzonkera bo nie widze wyrażnie na zdjęciu - czy guma jest uzbrojona na małej głowce jigowej czy tylko na wkeconej sprężynie ? A jeśli to drugie, to czy nie traciła stabilności podczas prowadzenia ? Tak jak koledzy pisali, to jerk z gumowym ogonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi