chojny83 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Ale koledzy wyżej syf w wątku zrobili, proponuję iść na rybki a nie wątek zaśmiecać...Pomijam kolegę tomasa, piękna sztuka, gratuluję! Ja dzisiaj dostałem wigilijny nakaz wypróbowania "magicznej przynęty", którą dostałem już rano w prezencie.I trafiłem, w pierwszym rzucie! Szczupak stał w połowie toni.I powrót do domu, po prezenty: Sprzętowo, Dragon Ultima, Shimano Twin Power, na końcu przynęta od św. Mikołaja ale nie powiem jaka Pozdrawiam i Wesołych Świąt życzę!Adam. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Faktycznie, lepiej wrzucić zdjęcie słabo zaprezentowanej, średniej ryby, z paluchami wpakowanymi w skrzela, złowionej na przynętę "nie powiem jaką" niż dyskutować o konkretnych przynętach i metodach połowu Ja również pozdrawiam świątecznie. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Z ręką większą od głowy podpartą korbą od kołowrotka. Myślałem, że coś moderator pokasował, a ten niby syf to dyskusja o woblerach do trollingu tak?Ech, żebym ja kiedyś taką 80tke złowił.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ts21 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Ale koledzy wyżej syf w wątku zrobili, proponuję iść na rybki a nie wątek zaśmiecać... A przeczytałeś ten "syf" chociaż, czy nie podoba Ci się bo jest za dużo tekstu, a za mało obrazków? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 A koledzy jak zawsze wszystko biorą za bardzo do siebie...Nic to, po mnie w tym wątku :-) Jeszcze raz życzę Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku też.Adam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Jak już dyskutujemy to ja też się dorzucę.Zdjęcie słabe, bo byłem sam. Na super zdjęciu mi nie zależy, zależy mi na szybkim i sprawnym powrocie ryby do wody. Ręce nie są wyciągnięte do obiektywu i nie są w skrzelach tylko pod pokrywą skrzelową. A to co trzymam w ręku to pilot do robienia zdjęć.Mi również przykro, że to nie metrówka.Tyle ode mnie w tym temacie, w przyszłym roku może coś tu jeszcze wrzucę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Ale koledzy wyżej syf w wątku zrobili, proponuję iść na rybki a nie wątek zaśmiecać...Pomijam kolegę tomasa, piękna sztuka, gratuluję! Ja dzisiaj dostałem wigilijny nakaz wypróbowania "magicznej przynęty", którą dostałem już rano w prezencie.I trafiłem, w pierwszym rzucie! Szczupak stał w połowie toni.DSC09834.JPGI powrót do domu, po prezenty: Sprzętowo, Dragon Ultima, Shimano Twin Power, na końcu przynęta od św. Mikołaja ale nie powiem jaka Pozdrawiam i Wesołych Świąt życzę!Adam.Zarzucać chłopaką którzy regularnie łowią spore ryby,regularnie że robią "syf" podziwiam :-) Z tego co pamiętam z wątku od początku roku to Guzu ma chyba największego 125 cm ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 (edytowane) "Syf" miał być pół żartem, pół serio. Fakt, nie każdy musiał tego tak odebrać.Aby nie zaśmiecać, tyle w temacie, uciekam na świąteczną kolacyjkę, mniam, mniam... Edytowane 24 Grudnia 2015 przez chojny83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiemnastak Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Fajnie że ten wrócił do wody, dziś byłem z psem nad rzeką, gość przy mnie lądował szczupaka.Pięknie podebrany ,miał 93cm i blisko 6kg, wspaniale wypasiona samica.Żal było patrzeć jak ładował kabana do bagażnika, wolał bym żeby byle jak, ale został wypuszczony.Prawdę mówiąc bardzo w...a mnie jego radość , szkoda takiego tarlaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tabias Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Idźcie jeść inrozpakowywac prezenty bo gadacie głupoty. Rybka ładna dobrze wypuszczona . Dziś widziałem na pod warszawskim starorzeczu starszego Pana miał w siatce dwa szczupaki po mniej wiećej 60 cm jaki szok przeżyłem jak zebrał się znad wody a rybki siup do wody . Tak na święta powiedział ze ma karpia i nie je złowionych ryb ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Tabias to po co je wsadza do siatki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tabias Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Niewiem Daro ale nie wyciągniesz mnie w bezsensowna dyskusje niewiem dlaczego ich nie wypuszczał od razu. Łapał ma żywca i wyglądał na klasycznego porzeraczka ryb jednak je wypuścił i to było spoko.ma po co na zawodach wrzucają do siatki ? Po co jak kręcą film wędkarski wrzucają ryby do siatki i na końcu wypuszczają ? Po co setki splatwikowsow w Anglii i na świecie łowi ryby i wypuszcza je po zakończeniu łowienia ? Po co na ebro niektórzy trzymają złowione sumy i na koniec łowienia je wypuszczają ? Z pozdrowieniami 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David72 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Panowie, ktoś kiedyś napisał, żeby pod zdjęciem napisać jaka wędka, jaka linka, jak przynęta, itp. Tak miało być, aby każdy mógł się coś nauczyć od bardziej doświadczonych. Teksty w stylu "super przynęta, ale nie powiem jaka" są trochę, jakby to powiedzieć, w stylu małolatów, lub .... psa ogrodnika. A może to była choinka na trolu? Lub coś podobnego, że kolega nie chce się pochwalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Siedzę przy stole i pije wódkę i nie wiem oco chodzi. Zlowilem i pokazuje. A jem karpia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 A pieprzycie idźcie nad wodę i złówcie chociaż takie "średnie" szczupaki jak chojny, nagrajcie jak wypuszczacie i wypijcie ich zdrowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 Helo,Wracamy do tematu - świetna dyskusja o oliwie szczupaków. Proszę o kontynuację. PozdrawiamRemek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Tak z ciekawostek i dla rozluźnienia atmosfery to mamy potwierdzone kolejne podwójne trafienie. Po rybie którą złowili Krzysiek i hle hle przyszła kolej na szczupaka ze Szwecji. Tym razem dosyć ładna ponadmetrowa ryba. Pierwszy raz złowiona w 2014 przez Krzyśka w płytkiej zatoce na jerka. Drugi raz w 2015 kilometr dalej w płytkiej zatoce na jerka przez Pumbę. Ryba ma charakterystyczny znak szczególny znamię na grzbiecie chyba niezłośliwy nowotwór.Nazwaliśmy go Wrzód:) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Taps Opublikowano 27 Grudnia 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Wczorajszy,świąteczny 107 cm. Z brzegu,bez napinki, przygotowań, to taki spacer był :-) Fakt,że miejscówka dobrze znana,"prześwietlona" przeze mnie echem jakiś czas temu. Przynęta jerk TAPS Traper 12cm OC 64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Mnie dzisiaj udało się złapać trzy sztuki dwa mniejsze około 50-55 i jeden większy 82Wszystkie na mój jerk prototypRybki trzymają się płytszej wody na głębszej zero aktywnościSprzętowo CD nano do 35g kręcioł turek i pletka 8 splotowa od Psulka 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 W poszukiwaniu zanderów i pajków ostatni tegoroczny Gruba 93 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 @Taps piekna zdobycz ! gratulacje ,ja dziś miałem trzy ale takie ze ten Twój to by je naraz wciągnał pozdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 (edytowane) Łowilem okonie... Strzał w opadzie na Berkley Flex Cut . Ostro zacinam i czuje dużym opór.Pierwsza myśl to okoń 50+, bo wcześniej takie 40-45 wyjeżdżały ale po chwili mocne walnięcia łbem rozwiały Wszelkie wątpliwości. Piękna i strasznie gruba mama z 13m ląduje w podbieraku. Ale fart! Pletka 0,10 Berkley i do tego bez przyponu, tylko 3m fluorocarbonu 0,26. Edytowane 28 Grudnia 2015 przez wobler129 44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Kolego woblerku łowisz naprawdę ładne ryby które nie potrzebują wciskania ich w obiektyw a przez takie zabiegi twoje zdjęcia są po prostu słabe .Ja też spieprzyłem sobie kilka zdjęć takimi zabiegami i już mi to przeszło.Jest tyle możliwości żeby zaprezentować fajnie rybę a ty wybierasz najgorszą .NIe potraktuj tego jako zazdrość tylko jako aluzję a rybek gratuluję . 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Potwór z jeziora istnieje A tu zakończenie sezonu wyjątkowo udane pomimo podłej pogody 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaro73 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 (edytowane) Piękne zębate PanowieI moje zakończenie sezonu: Edytowane 30 Grudnia 2015 przez milupa wymiar 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi