Skocz do zawartości

Szczupaki 2015

Melanzyk

Rekomendowane odpowiedzi

Kolego woblerku łowisz naprawdę ładne ryby które nie potrzebują wciskania ich w obiektyw a przez takie zabiegi twoje zdjęcia są po prostu słabe .Ja też spieprzyłem sobie kilka zdjęć takimi zabiegami i już mi to przeszło.Jest tyle możliwości żeby zaprezentować fajnie rybę a ty wybierasz najgorszą .NIe potraktuj tego jako zazdrość tylko jako aluzję a rybek gratuluję .

Ale ja tak lubię :-) i nadal będę tak robił ;-)

Ps dziś też super gryźli... Ale okonie :-)

• Like 2

Łowilem okonie... Strzał w opadzie na Berkley Flex Cut . Ostro zacinam i czuje dużym opór.Pierwsza myśl to okoń 50+, bo wcześniej takie 40-45 wyjeżdżały ;)  ale po chwili mocne walnięcia łbem rozwiały Wszelkie wątpliwości. Piękna i strasznie gruba mama z 13m ląduje w podbieraku. 

Ale fart! Pletka 0,10 Berkley i do tego bez przyponu, tylko 3m fluorocarbonu 0,26.

To na Stobnie jeszcze się takie mamuśki uchowały....? :) Ile miała?

Nie cytujemy zdjęć

Edytowane przez milupa

Grudniowy szczupak 93 cm, na zakończenie sezonu z polskiej wody złowiony na: kijek 2,7 cormoran xendon 10-35 gr, kołowrotek Daiwa Capricorn, plecionka Power Pro Super8slick 0,15, wobler storm wiggle wart 7cm. Pogoda słoneczna, bezchmurna, na lekkim "minusie".

post-47464-0-95865700-1451930001_thumb.jpg

• Like 10

Grudniowy szczupak 93 cm, na zakończenie sezonu z polskiej wody złowiony na: kijek 2,7 cormoran xendon 10-35 gr, kołowrotek Daiwa Capricorn, plecionka Power Pro Super8slick 0,15, wobler storm wiggle wart 7cm. Pogoda słoneczna, bezchmurna, na lekkim "minusie".

attachicon.gif93cm grudzień 2015.jpg

A ja chciałem na przykładzie tego zdj. nawiązać do zdjęć z wyeksponowaną rybą na pierwszym planie potocznie nazywanych "na wyciągniętych łapach".  

Zazwyczaj przeciwnicy takich zdjęć jako głównego argumentu używają stwierdzenia "wolę mieć taką fotkę z rybą jaka była w rzeczywistości"

Jak widać Panowie można też zrobić fotkę "w drugą stronę" . Szczupak 90 na pewno nie wygląda W RZECZYWISTOŚCI tak jak na fotce powyżej.

• Like 1