Skocz do zawartości

Szczupaki 2015

Melanzyk

Rekomendowane odpowiedzi

Savagear 3D line thru Trout 30cm 290g, prowadzony na około 2,5-3m

Klamca! Ryba nr 2 skusila sie na Hybryde B3 20cm w wersji plycej schodzacej :ph34r:

Slider moze pochwalisz sie jak ladnie zwaliles swoja pierwsza zyciowke tego dnia? :rolleyes:

Pozdr

M

EDYT: promieniejesz stary :D tryskasz radoscia na tych fotach :D

Edytowane przez Melanzyk

Taa nie ma nie ma :) teraz już widzę ze to 90tka :) kolega tak bardzo chciał się pochwalić Bujowi, pittowi, Kubie i innym wcześniejszymi prawie metrami ze w trakcie holu życiowki miał telefon w ręce :P nie musze pisać chyba nikomu co się może stalo gdy ryba dostała luzu na lince :D

PoZdr

M

• Like 3

Taa nie ma nie ma :) teraz już widzę ze to 90tka :) kolega tak bardzo chciał się pochwalić Bujowi, pittowi, Kubie i innym wcześniejszymi prawie metrami ze w trakcie holu życiowki miał telefon w ręce :P nie musze pisać chyba nikomu co się może stalo gdy ryba dostała luzu na lince

Tfada, menska pszyjaźń :D

Łowcom serdecznie gratuluję pięknych ryb. Straszsznie grubo łowicie :o

Ja sezon zapoczątkowałem dopiero w ostatnią sobotę i niedzielę  :mellow:  

Na szczęście rybki na mnie zaczekały i w naszych przełowionych wodach spotkałem jeszcze trzy wymiarki  :) Gabarytowo nie ma się czym chwalić, ale rybki były waleczne i pięknie zagryzły moje gumy na płytszej wodzie. 

ale przypierdzielił na samo rozpoczęcie sezonu !

Się może okazać, że i na zakończenie jednocześnie :D Rzadko łowię szczupaki, choć lubię...Ale zawsze czasu mało, a i okoliczne wody średnio sprzyjające jerkowym wojażom. To taki gol zdobyty na wyjeździe ;)

Czyli wahadło daje radę hehe niektórzy już zapomnieli że takie przynęty jeszcze istnieją gratulacje oby więcej takich rybek pozdrawiam 

Dokładnie. Teraz zobaczyć nad wodą wędkarza z wahadłem to nie lada sztuka.

Kiedyś wyskoczyłem na starorzeczu z wahadełkiem, to ludzie patrzyli jak na zbira, który przyszedł łowić "dinozaury" 

Na szczęscie, ryby jeszcze chyba nie nauczy się rozpoznawać, czy to woblerek Rapali za 50 zł. czy może wahadło Jaxona za 5 zł.   :P

Edytowane przez Thomason
  • Like 4

Tam gdzie łapie wahadła są najskuteczniejsze, tylko wielkość do pory roku dopasowuje.

Na jesienie duże gumy też dają rade, woby i obrotówki są omijane przez ryby.

Tylko kolor z roku na rok się zmienia, w tamtym roku jaskrawe żółte gumy grały pierwsze skrzypce i złote wahadła.

W tym natomiast gumy tylko białe i srebrne wahadła.