Skocz do zawartości

Marker lub pisak do podpisywania woblerków

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...

Znalazłem w tym poście temat o kalkomanii do podpisywania czy opisywania woblerów. Czy ktoś mógłby zgłębić ten temat? Jaką najmniejszą czcionkę da się nadrukować? Czy białe napisy da się zrobić? Itp. Itd.

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...

Znalazłem w tym poście temat o kalkomanii do podpisywania czy opisywania woblerów. Czy ktoś mógłby zgłębić ten temat? Jaką najmniejszą czcionkę da się nadrukować? Czy białe napisy da się zrobić? Itp. Itd.

Pozdrawiam

Melanzyk ostatnie swoje jerki podpisuje za pomocą kalkomani to może jego warto zapytać. Normalnie można drukować czcionkę nr 4 ale jest to naprawdę mikrus .

• 11 miesięcy temu...
  • 1 rok później...
Myślę że w tym przypadku nikt Ci nie pomoże. Jest masę rodzajów mazaków, masę rodzajów pigmentów, masę producentów. Każdy marker może różnie reagować na różne rodzaje lakierów. Co więcej różne kolory z tej samej serii markerów różnie reagują :/

Sam musisz dojść do odpowiedniej konfiguracji.

Dodając do powyższej informacji - po pierwsze, zaczekać. Na prawidłowe i całkowite wyschnięcie. Dotyczy to każdej farby, mazaków również. Bez prawidłowego wyschnięcia farb możliwe są rzeczy, które wydają się niemożliwe ;)  :D

• Like 1

Dodając do powyższej informacji - po pierwsze, zaczekać. Na prawidłowe i całkowite wyschnięcie. Dotyczy to każdej farby, mazaków również. Bez prawidłowego wyschnięcia farb możliwe są rzeczy, które wydają się niemożliwe ;) :D

No może I masz racje sprubuje raz jeszcze bo nie całą farbe mi zmylo cześć została jak to nie pomoże kupię za 6€ te mazaki Co Lolo polecał czekam dalej może ktoś coś jeszcze coś napisze.

Dodając do powyższej informacji - po pierwsze, zaczekać. Na prawidłowe i całkowite wyschnięcie. Dotyczy to każdej farby, mazaków również. Bez prawidłowego wyschnięcia farb możliwe są rzeczy, które wydają się niemożliwe ;) :D

up

No I niestety odczekalem od pomalowania jakieś 12h I niestety też troszkę spłyneło jutro sprubuje zabawy ze spreyem może bedzie lepiej. Muszę szukać rozwiazania I prubować w najgorszym wypadku inne mazaki a jeśli to nie pomoże to malowanko pedzlem zostaje????????????????

Więc postanowilem psiknąć tym razem spreyem szybkoschnacym podkladowym na mazaki I cud nic nie spływa więc jest OK jedynie Co mi się nie podoba to kolory mazaków więc trzeba kupić coś lepszego firmowego Bic lub Edding I bedzie git.

Przy opisywaniu Rystor mi się dobrze sprawdzał.

Przy opisywaniu Rystor mi się dobrze sprawdzał.

Przy opisywaniu, nawet pierwszy lepszy pisak z papierniczego daje radę ;)

Kiedyś miałem jakiegoś co nie spływał... ale po czasie sam szukałem i kombinowałem z różnymi...

Można by pisać jak mniej spływało bo zawiesia od strony napisu... biały jakiś nie spływał, ale pisał słabo... itd.

A teraz pierwszy lepszy CD TOMA dwustronny (2 grubości) daje radę, tylko początkowo nie maczanie w poliuretanie, najpierw na gąbkę i cienko pacnąć sygnaturkę Domaluxem (ja nim...) zanurzeniowo dopiero jak doschnie zabezpieczenie napisu. Pamiętać to co Janusz już wspominał, warstwy mają doschnąć.

Edytowane przez *Hektor*

Panowie do podpisywania wobleròw nadaje sie ,, cienkopis kreślarski - Rystor ,, Maja ròżne średnice od 0.10 w gòrę. Ja nim podpisuje troszke podeschnie i można śmiało w hartzlaka , i nic mi jeszcze nie spłynęło :) Naprawdę polecam .

• Like 1