Spawciu Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 (edytowane) Witam wszystkich dłubaczy Na imię Kamilw końcu się ujawnię bo tylko komentuje pytam a nie wiadomo kim jestem dłubie hmm ,można powiedzieć że się rok czasu tylko zgłębiam wiedzę , czytam i oglądam a dłubałem/dłubie jak dostanę natchnienia no i jak czas i chęci były czyli bardzo rzadko . Teraz chciałem się zebrać i się wziąść konkretniej niż do tej pory balsa/lipa a malowanie lakierami od kobiety ,póki nie dojdę do jakiegoś poziomu w wykonywaniu podobnych korpusów to za lakiery akrylowe brać się nie chce. podziękowania dla Piotrka B. z forum za cierpliwość do mnie i dla reszty dłubaczy którym chciało się poświecić swój czas na odpisywanie mi ;p szału nie ma ,dupy nie urywa no dobra to czas na zdjęcia niby boleniowe ,były 3szt ale jeden został na rafie w wiśle , niestety nic nie złapały krapiki sprawdzone w bojach na szczupakach i okoniach w trolu na mazurach były 4sztkorpusy moje ,oklejanie i malowanie/oklejanie Piotrka.B z forum pozostałe nic nie złapały ;p kolejne ,co cuda w wodzie wyczyniają i nic nie łapią no poza okoniem co parę swoich starszych braci atakował 3 na górze smużaki , nic nie złapały bo bez oczu ;p fiolet i zieloniak nie mam do nich cierpliwości a niebieski łapie okonie za wszystkich moja przenośna pracownia , najpotrzebniejsze rzeczy w torebce i zawsze w potrzebie z samochodu wyciągam i mogę działać ) mała seryjka którą miałem łapać sandacze ale sie nie wyrobiłem przez grudzień i pójdzie w kąt na razie bo sezon kleniowo/okoniowy się zaczyna skoro łapie to trzeba powielić a i rozmiarami pasuje do kuszenia jazi i kleni wszelkie uwagi i porady mile widziane Edytowane 12 Stycznia 2015 przez Spawciu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 szału nie ma ,dupy nie urywa ... Na szał i dupy przyjdzie czas... wróć kwestia czasu i dłubania a efekty z każdym wobkiem będą coraz lepsze. Pzdr i wrzucaj więcej nowych materiałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Fajnie, że założyłeś swój wątek woblery bardzo ciekawie się prezentują, widać, że masz poczucie estetyki ps. jak nie chcesz na razie zbyt wiele inwestować to polecam taki oto farbki plakatowe: Świetnie kryją każdą powierzchnię, są tanie i wystarczają ba długo po rozmieszaniu można uzyskać praktycznie każdą barwę Cena bardzo przystępna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawciu Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 moja kobieta lubi malowac paznokcie a lakierow to ma ze 100-200szt ktore pozniej wyrzuca wiec mam kolorow pod dostatkiem. patrzac na moje 2-3sztukowe wielkie serie to na razie styka póki nie marudzi dzieki za pocieszenie co do woblerkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 No w końcu... Dobrze że nie pojechałeś dzisiaj na ryby, bo temat by nie powstał .Eeee tam Kamil moje pierwsze były gorsze, aby do przodu przed siebie . Wal jak w dym jak coś będziesz potrzebował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Witaj we własnym wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert-10 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Nie jest tak złe jak to opisywałeś, tego łownego to dobrze z kataloguj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 (edytowane) Fajnie, że założyłeś swój wątek woblery bardzo ciekawie się prezentują, widać, że masz poczucie estetyki ps. jak nie chcesz na razie zbyt wiele inwestować to polecam taki oto farbki plakatowe: Świetnie kryją każdą powierzchnię, są tanie i wystarczają ba długo po rozmieszaniu można uzyskać praktycznie każdą barwę Cena bardzo przystępna. Ja również ich używałem na początku. Woblerami interesowałem się od około 3 lat,a prób do poważniejszej produkcji było wiele. Mi te farbki na początku podpasowały. Z czasem zacząłem malować lakierami do paznokci i o nich zapomniałem. Przez dwa lata ich nie używałem i mi zaschły, ale na początek mogę jak najbardziej polecić. Jeśli Cie wobki dobrze wciągnął to kupisz sobie aero, a frabki pójdą w odstawkę razem z lakierami do paznokci Ja również witam i czekam na dalsze dzieła Twojego autorstwa P.S. Ja miałem o wiele gorsze początki. Gratuluję Edytowane 4 Stycznia 2015 przez Wil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 A może kolega pójdzie w pędzelki i gąbeczki zamiast aero ja polecam spróbować malowania gąbką mi się spodobało ale wychodzi mi tylko na małych a z tego co widzę póki co rozmiarówki masz bardziej kleniowo-okoniowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawciu Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 nakladam lakier do paznokci wlasnie na gabeczke i dopiero gabka ciapkam na woblerki . grzbiet i brzuch czasami pomijam ale przy przejsciach kolorow fajny efekt daje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawciu Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 (edytowane) a wieczór zapowiada sie ciekawie ciekawe co z tego wyjdzie i jak to bedzie latało przy balsie 2cm i 3cm Edytowane 6 Stycznia 2015 przez Spawciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawciu Opublikowano 28 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 (edytowane) cos tam sie powoli robi 1rząd37mm 3,9g z 2jajami , 4,5g z trzema2rząd36mm-40mm i waga od 3,6-4,7g3rząd20mm waga 1jajkowe 1,7g ten z dwoma 2,7g Edytowane 28 Stycznia 2015 przez Spawciu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Fajny ten Twój początek Kamil Oby tak dalej, na efekty przyjdzie czas.Jest naprawdę ok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawciu Opublikowano 28 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Fajny ten Twój początek Kamil Oby tak dalej, na efekty przyjdzie czas.Jest naprawdę ok podnoszą na duchu takiego posty i aż chce się dalej strugać , kolejne juz sie moczą w caponie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Dla mnie też nie jest źle JAk ja zaczynałem i mam swoje woblery to do tej pory się z nich śmieję Dzisiaj wstawię w wątek to sam zobaczysz ;] I widać że się rozwijasz, a dalej już będzie tylko lepiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawciu Opublikowano 15 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 kolejne się powoli tworzą , jeden już na testach urwany ;p 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Bardzo ciekawe kształty i kolorki.Nabierasz wprawy i pomalutku to widać.Taka moja rada; oczy na początku maluj białą farbą np umocz delikatnie samą końcówkę wiertła w farbie i dotknij w miejsce oczka. poczekaj aż farba wyschnie i czarną kropkę mniejszym wiertłem nałóżDaje to o wiele ładniejszy efekt i wobek już wygląda atrakcyjniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czorny Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Ten żółty garbaty z 2 zdjęcia wygląda ciekawie. Będę Cię obserwował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawciu Opublikowano 15 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Stoner na plaskiej plaszczyznie ok a tam gdzie sa skosy to jak to rozwiazac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Na skosie też zrobisz (no chyba że aż rant będzie).Zrób jak Irek napisał końcówką wiertła albo pędzelka. Najlepiej jeszcze oddziel białą i czarną farbę warstwą lakieru a efekt będzie lepszy. Sory Irku że "porwałem Ci Show", ale akurat Cię nie było więc odpisałem PS. Kamil rób więcej na raz, wtedy będzie Ci łatwiej, szybciej się wprawisz, mniej lakieru zmarnujesz i łatwiej będziesz wyciągał wnioski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Piotrek już Ci podpowiedział co nieco.Możesz jeszcze ściąć delikatnie nożykiem rancik w miejscu przyszłego oczka, tak abyś uzyskał kawałek odpowiedniej powierzchni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 Bardzo ładne widać progres, ten żółty górny na pierwszym zdjęciu ma ciekawy ster, To jakaś żywica czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawciu Opublikowano 24 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Bardzo ładne widać progres, ten żółty górny na pierwszym zdjęciu ma ciekawy ster, To jakaś żywica czy co? nie tam balsa ew lipa tylko lakier zapowietrzony taki efekt zrobildosyć głęboko schodzi jak na swój rozmiar dzieki sterowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi