Skocz do zawartości

woblery Spawciu

Spawciu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich dłubaczy  :)

Na imię Kamil

w końcu się ujawnię bo tylko komentuje pytam a nie wiadomo kim jestem

dłubie hmm ,można powiedzieć że się rok czasu tylko zgłębiam wiedzę , czytam i oglądam a dłubałem/dłubie jak dostanę natchnienia no i jak czas i chęci były czyli bardzo rzadko . 

Teraz chciałem się zebrać i się wziąść konkretniej niż do tej pory

balsa/lipa a malowanie lakierami od kobiety ,póki nie dojdę do jakiegoś poziomu w wykonywaniu podobnych korpusów to za lakiery akrylowe brać się nie chce.

podziękowania dla Piotrka B. z forum za cierpliwość do mnie i dla reszty dłubaczy którym chciało się poświecić swój czas na odpisywanie mi ;p

szału nie ma ,dupy nie urywa no dobra to czas na zdjęcia

post-52648-0-36081800-1420374870_thumb.jpg
post-52648-0-26172600-1420374875_thumb.jpg

niby boleniowe ,były 3szt ale jeden został na rafie w wiśle , niestety nic nie złapały

post-52648-0-66082300-1420374873_thumb.jpg

krapiki sprawdzone w bojach na szczupakach i okoniach w trolu na mazurach były 4szt

korpusy moje ,oklejanie i malowanie/oklejanie Piotrka.B z forum  :)

pozostałe nic nie złapały ;p

post-52648-0-04113900-1420374872_thumb.jpg

kolejne ,co cuda w wodzie wyczyniają i nic nie łapią no poza okoniem co parę swoich starszych braci atakował

post-52648-0-58332200-1420374864_thumb.jpg

3 na górze smużaki , nic nie złapały bo bez oczu ;p

fiolet i zieloniak nie mam do nich cierpliwości a niebieski łapie okonie za wszystkich  :)

post-52648-0-90954500-1420374876_thumb.jpg

moja przenośna pracownia , najpotrzebniejsze rzeczy w torebce i zawsze w potrzebie z samochodu wyciągam i mogę działać  :))

post-52648-0-59695200-1420374879_thumb.jpg

mała seryjka którą miałem łapać sandacze ale sie nie wyrobiłem przez grudzień  :P

i pójdzie w kąt na razie bo sezon kleniowo/okoniowy się zaczyna

post-52648-0-93977300-1420374877_thumb.jpg

skoro łapie to trzeba powielić a i rozmiarami pasuje do kuszenia jazi i kleni 

wszelkie uwagi i porady mile widziane  :)

Edytowane przez Spawciu
  • Like 3

Fajnie, że założyłeś swój wątek :) woblery bardzo ciekawie się prezentują, widać, że masz poczucie estetyki :)

ps. jak nie chcesz na razie zbyt wiele inwestować to polecam taki oto farbki plakatowe:

5900263020065-astra-20ml-8-kolorow-farby

Świetnie kryją każdą powierzchnię, są tanie i wystarczają ba długo :) po rozmieszaniu można uzyskać praktycznie każdą barwę :)

Cena bardzo przystępna.

Fajnie, że założyłeś swój wątek :) woblery bardzo ciekawie się prezentują, widać, że masz poczucie estetyki :)

ps. jak nie chcesz na razie zbyt wiele inwestować to polecam taki oto farbki plakatowe:

5900263020065-astra-20ml-8-kolorow-farby

Świetnie kryją każdą powierzchnię, są tanie i wystarczają ba długo :) po rozmieszaniu można uzyskać praktycznie każdą barwę :)

Cena bardzo przystępna.

Ja również ich używałem na początku. Woblerami interesowałem się od około 3 lat,a prób do poważniejszej produkcji było wiele. Mi te farbki na początku podpasowały. Z czasem zacząłem malować lakierami do paznokci i o nich zapomniałem. Przez dwa lata ich nie używałem i mi zaschły, ale na początek mogę jak najbardziej polecić. Jeśli Cie wobki dobrze wciągnął to kupisz sobie aero, a frabki pójdą w odstawkę razem z lakierami do paznokci :)

post-57188-0-33483100-1420386443_thumb.jpg

Ja również witam i czekam na dalsze dzieła Twojego autorstwa :)

P.S. Ja miałem o wiele gorsze początki. Gratuluję ;)

Edytowane przez Wil

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Bardzo ciekawe kształty i kolorki.

Nabierasz wprawy i pomalutku to widać.

Taka moja rada; oczy na początku maluj białą farbą np umocz delikatnie samą końcówkę wiertła w farbie i dotknij w miejsce oczka. poczekaj aż farba wyschnie i czarną kropkę mniejszym wiertłem nałóż

Daje to o wiele ładniejszy efekt i wobek już wygląda atrakcyjniej :)

Na skosie też zrobisz B) (no chyba że aż rant będzie).

Zrób jak Irek napisał końcówką wiertła albo pędzelka. Najlepiej jeszcze oddziel białą i czarną farbę warstwą lakieru a efekt będzie lepszy.

Sory Irku że "porwałem Ci Show", ale akurat Cię nie było więc odpisałem  ;)

PS. Kamil rób więcej na raz, wtedy będzie Ci łatwiej, szybciej się wprawisz, mniej lakieru zmarnujesz i łatwiej będziesz wyciągał wnioski  :)

• Like 1

• 4 miesiące temu...