Skocz do zawartości
  • 0

Zlot głowatkowy jerkbait 23-24-25 października 2009

Kuba Standera

Pytanie

Witajcie moi drodzy!

Chciałbym Was zaprosić na zlot głowatkowy naszego portalu. Będzie to druga impreza na ten temat, pierwsza była dwa lata temu. Miłośnicy ruchomej szpulki przybywajcie nad Dunajec, zarówno ci multiplikatorowi jak i muchowi, dla spinningistów też znajdziemy kącik ( w którym będziemy indoktrynować jedynie słuszną metodą ;) )

Głowacica - chyba najbardziej tajemniczy drapieżnik naszych wód. Na naszym forum praktycznie nieobecny.

Chętnych na spotkanie z tym drapieżnikiem pragnę zaprosić na spotkanie w miejscowości Sromowce Wyżne nad Dunajcem, w gospodarstwie agroturystycznym Chmiel:

http://www.chmiel.pieniny.net/

- znajdącym się prawie nad wodą, z okien pokoi na pięterku widać rzekę. W najbliższej okolicy jedne z najlepszych głowatkowych miejscówek w okolicy - Strażnica, Wodowskaz, Szopa (Stodoła), Czerwone Skałki. Nie daleko do Szczawnicy i na OeS w Krościenku gdzie muszkarze mogą zapolować na głowacicę z muchówkami, licząc na ryby poddane praktycznie zerowej presji. Druga połowa października to najlepszy okres na spotkanie z tą rybą, w dodatku okoliczności przyrody powinny być jeszcze w miarę akceptowalne a jednocześnie powinno być tam naprawdę ładnie, jesień ma swój klimat.

Z dodatkowych atrakcji mamy - bliskość Łącka i śliwowicy, Słowację po drugiej stronie rzeki (co po wprowadzeniu euro nie jest już taką atrakcją jak drzewiej bywało), zamek w Niedzicy i ruiny w Czorsztynie, jak tez i samo jezioro Czorsztyńskie, znajdujące się kilka kilometrów od kwatery.

Kwatera pomieści bez problemu kilkanaście osób, więc możecie zapisywać się żwawo.

Zapraszam Was już w piątek, zdaję sobie sprawę ze zobowiązań pracowo-rodzinnych, ale może niektórym uda się już wtedy przybyć?? W piątek wieczorem spotkamy się mam nadzieję już w pełnym składzie u Chmiela w celu integracji, wymiany doświadczeń i spożycia obiado-kolacji.

W sobotę pobudka żeby być nad wodą już godzinę przed wschodem słońca. Łowimy tak długo jak starczy nam sił. W ciągu dnia można zrobić małą przerwę na zwiedzanie okolicy, odsypianie czy co kto chce. W zależności od życzeń popołudniem lub późnym wieczorem obiadokolacja (przed wyjściem na wieczór/zmrok lub po powrocie - godzina po zachodzie słońca) i z powrotem nad wodę, żeby łowić w najlepszym czasie - o zmroku do godziny po zachodzie słońca. Wracamy na kwaterę i tam dochodzimy do siebie, opowiadamy i holach wielu złowionych tego dnia ryb.

Niedziela - start znowu wcześnie, łowienie wieelkich ryb. Pewnie część z uczestników będzie chciał wracać w miarę wcześnie żeby dotrzeć przed nocą, ale dla tych którzy nie maja daleko, jak również dla tych którzy za nic mają jazdę nocą po drogach Państwa Środka Europy proponuję zostać do zmroku i łowić tą mityczną godzinę po zachodzie słońca, kiedy minie i ona (wszystko co dobre się kończy) uściśniemy sobie prawice i ruszymy do domów.

Cena zlotu wliczając dwie obiadokolacje, dwa noclegi i licencje na 3 dni łowienia (piątek, sobota i niedziela) powinna wynieść ok 200pln. Ilość miejsc ograniczona do 18, choć gdyby był ktoś bardzo chętny a miejsca by się już kończyły to pewnie znajdziemy coś i dla niego.

Zapraszam Was serdecznie, przybywajcie licznie zmierzyć się z Królową Podhala!!!

• Odpowiedzi 349
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

...

Wędka - najlepiej żeby miała power, rybę trzeba zaciąć bardzo mocno, ma twardy pysk. Wyobraźcie sobie że musicie sporą kotwicę wbić w podeszwę buta na rozciągliwej żyłce na dystansie 30m. Niezbyt łatwe zadanie, prawda? ...

I takie informacje lubię najbardziej. Czytelnie i prosto - dla mnie, który nie był nigdy na takim łowisku - info wyjaśnia wszystko.

EDIT: Proszę mnie również zapisać. Szykuje się chyba super ciekawe łowienie.

Może wreszcie uda mi się Was poznać? :mellow:

Wpadniesz na zlot? nie udało się w IE, może uda się tutaj?

Dokładnie :mellow:

Strasznie bym chciał! Ciekawi mnie takie łowienie strasznie - zupełnie inne od tego co znam...

• 0

To dopisuję do listy.

1. Standerus - organizator

2. Mifek

3. LadyD

4. Kryst

5. Jajakub

6. Remek

7. TAJMIEN

8. Tornado

9. Popper

10. Grzegorz

11. Piotr, kolega Krysta

12. Wobler-W1 na 50%

13. Jeziorm1

14. LASSOjbait

15. Thymallus

16. Tomi 78

17. Kibol

18.

• 0

Będę na bank bo głowatki mnie lubią .Miesiąc temu miałem dużą głowe przez 10 minut niestety wypieła się :(.W niedziele zaliczyłem moją pierwszą pierwszą na nimfe co prawda 60 centymetrów ale dla mnie nie ma to znaczenia bo liczy się że zaliczona .15 minut puźniej miałem kolejną na striumera ale tak mnie zaskoczyła że nawet nie zaciołem i pozostawiła jedynie duży wir na wodzie .

Wpisz mnie na liste :D mam nadzieje że nie będę jedynym mucharzem.

• 0

Jesteś dopisany, powoli miejsca się kończą a do zlotu ho ho ho, jeszcze półtora miesiąca. Niezdecydowani chyba trzeba się spieszyć, choć zawsze można doorganizowac kwatery, akurat w okolicy bogato z tym jest.

Mucharzem jedynym nie będziesz - ja też wezmę kijki, choć pewnie dwuręczne raczej.

• 0

Witam,

a ja mam jedną prośbę. Jeśli zlot ten stanie się dorocznym, to błagam, wybierzcie inny termin niż 23 października. Równe 5 lat temu zostałem zaobrączkowany i pojawienie się na zlocie w tym terminie skończyło by się walizkami za drzwiami. Gdyby jednak termin z jakiegoś powodu uległ zmianie... :D

Pozdrawiam

• 0

Witam,

a ja mam jedną prośbę. Jeśli zlot ten stanie się dorocznym, to błagam, wybierzcie inny termin niż 23 października. Równe 5 lat temu zostałem zaobrączkowany i pojawienie się na zlocie w tym terminie skończyło by się walizkami za drzwiami. Gdyby jednak termin z jakiegoś powodu uległ zmianie... :D

Pozdrawiam

:huh: :huh: :huh:

A co szanowna Zaobrączkowana robi dla Ciebie? Czy jesteś w obozie? :wacko:

• 0

Zostało ostatnie miejsce, chyba że ktoś będzie naprawdę baaardzoo chciał przyjechać to dobukuję w okolicy noclegi.

Jeśli potencjalni uczestnicy boją się pogody czy braku sprzętu - nie bójcie się, bierzcie ciężkie zestawy które posiadacie, będzie pospolite ruszenie, kilka wędzisk pewnie będzie ponadliczbowych, jakoś to ugryziemy wspólnie, czy muchami, czy castingami/spinningami.

• 0

Jest jeszcze opcja wilk syty i owca cała - weź żonę na zlot, zorganizuję Wam fajną osobną kwaterę, a rano i wieczorkiem do nas wpadniesz pogadać i połowić. A wspólny weekend w górach - bezcenny. Zacząłbym tak - Kochanie, mam wspaniały pomysł jak możemy razem uczcić naszą rocznicę)

• 0

Postaram się je załatwić dla Was, jak zamkniemy listę będę chciał w miarę pewnego z

Waszej strony określenia się kto chce jakie licencje(myślę że muszkarze mogą chcieć na OeS, tam na muchę radykalnie większa szansa zmierzyć się z głową)+ dane do licencji i postaram się je pokupować, żeby jak przyjedziecie wszystko było gotowe. Tym bardziej, że niektórzy będą zapewne mieli opłaty.

Myślę że większość będzie chciała opłaty na piątek i dotrze popołudniu - łowienie wieczorne to tak naprawdę największa szansa na rybę, zal je odpuścić, z resztą w cenie licencji 2x1 dzień i 3dniowej nie ma wielkiej różnicy z tego co pamiętam...

• 0

1. Standerus - organizator

2. Mifek

3. LadyD

4. Kryst

5. Jajakub

6. Remek

7. TAJMIEN

8. Tornado

9. Popper

10. Grzegorz

11. Piotr, kolega Krysta