Skocz do zawartości

Shimano BeastMaster

Tadeusz67

Rekomendowane odpowiedzi

AX właśnie mam takiego na warsztacie, będzie totalnie przerobiony, bardzo fajny blank, tylko ilość lakieru masakryczna, po szlifowaniu i przezbrojeniu w normalne przelotki będzie extra rzeczny uniwersał.

Widziałem Beastmastery obrane ze skóry i ubrane na nowo i.....    Wychodzą z tego fajne kijki zaskakująco różne(na plus) od oryginału

Chyba znalazłem w necie, to będzie SBM270L. Kij będę miał dopiero za parę dni, kupowałem na szybko w ciemno, mając tylko te 3 zdjęcia i opis kija od osoby, która absolutnie nie zna się na wędkarstwie i dla niej to był "Beastmaster C.W."... ;)

Mam nadzieję, że 250zł za kijek nie będzie wyrzucone w błoto... ;)

Edytowane przez Żbiku

Ten pierwszy, mam takiego na warsztacie, będzie totalnie przerobiony, bardzo fajny blank, tylko ilość lakieru masakryczna, po szlifowaniu i przezbrojeniu w normalne przelotki będzie extra rzeczny uniwersał.

Hubert, też mam takowego do przezbrojenia.

Wersja 3m, 10-30g.

Jakí może być realny wyrzut tego kijka, co by dźwignął w rzecznym nurcie?

Moim największym błędem była sprzedaż swojego AX 270 15-40 za jakieś śmieszne pieniądze (nie chciałem zarabiać bo kupiłem też na wyprzedaży) , ten z tematu to oczywiście wersja pierwsza bez żadnych oznaczeń AX,BX po prostu BeastMaster.

Z tego co czytam lubisz Żbiku szybkie i raczej nie siadające pod gumką blanki - ten z pewnością będzie wolniejszy i o parabolicznym wręcz ugięciu.Seria skończyła się dla mnie na modelu BX , następne są ok, ale to nie jest już to samo czyli po prostu wędkarski  AK47 , zakopiesz, utopisz , odpędzisz dzikie zwierzęta a kłusownikowi nabijesz guza , wykarczujesz sobie wiosną drogę na łowisko a na zimę zrobisz pogrzebacz do kominka by wiosną po założeniu przelotek łowić dalej.

• Like 3

shimano bestmaster AX miałem takiegoi i wyglada identycznie -żadnych różnic.

Różnice tak na pierwszy rzut to inny uchwyt i inne omotki - AX na przelotkach ma maty a przy fore jak mnie pamięć nie myli brązowo złote omotki.

Kolega Brambor wstawił fotki AX.

jak ktoś potrzebuje dokładnego  info najlepiej zapytać u pewnego źródła - wyżej już się nie da :D :lol:

post-50934-0-37665600-1420407920_thumb.jpg

Edytowane przez Szymon82
  • Like 2

Chyba znalazłem w necie, to będzie SBM270L. Kij będę miał dopiero za parę dni, kupowałem na szybko w ciemno, mając tylko te 3 zdjęcia i opis kija od osoby, która absolutnie nie zna się na wędkarstwie i dla niej to był "Beastmaster C.W."... ;)

Mam nadzieję, że 250zł za kijek nie będzie wyrzucone w błoto... ;)

Jest to na 100 procent  SBM270M pierwsza wersja Beastmastera. Za te kase to dla samego blanku było warto .

thx @godski - załatwiłeś mi spokojny sen i nie będę szukał.. cholera jak to można się pomylić a szedł bym w zaparte... 

edit; 

ja swojego sprzedłem bo był za ciężki(3m,10-30cw) ale fakt katapulta z niego była ostra, kumpel do dziś łowi...  :)

Edytowane przez tibhar