Żbiku Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 (edytowane) No to jestem spokojny, że zakup udany (przynajmniej model). Jaki będzie realny stan, zobaczymy za parę dni Myślę, że pasta polerska, szpachla i papier ścierny do korka przywróci mu dawny blask A jak choć trochę podpasuje, to może pomyśle o zdjęciu lakieru i nowym uzbrojeniu. Dzięki wszystkim za pomoc. Edytowane 4 Stycznia 2015 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 (edytowane) @godski,ale pięknie zachowane kijki ... pozazdrościć .Niestety. Tego SBM270MH sprzedałem dawno temu. Zdjęcie z archiwum. Ale oprócz tego Ax-a ze zdjęcia mam jeszcze BX-a do 80 gramów i AX-a do 200...I jeszcze BX 240ML się przyplątał. Edytowane 4 Stycznia 2015 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brambor Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Nie ma takich do 80g, a ten do 200 to chyba AX Boat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 (edytowane) Jakbyś tego AX- a 240 chciał się pozbyć to na giełdę raczej wstawiać nie musisz , wezmę chętnie o ile nie będzie kosztował 1000 zł jak ostatnio na forumowej ktoś chciał zaoszczędzić Edytowane 4 Stycznia 2015 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 (edytowane) Nie ma takich do 80g, a ten do 200 to chyba AX BoatSHIMANO BEASTMASTER AX SILURUS 2.7/3.0 200gZa około 5 stówek mozna jeszcze kupić. Może jak na Ebro się kiedyś wybiorę to się przyda.A jak nie to lokata kapitału jak znalazł Edytowane 4 Stycznia 2015 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brambor Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 (edytowane) A to tak, zgadza się jest taki model. A ten do 80g ? to jaki.... Edytowane 4 Stycznia 2015 przez Brambor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 A to tak, zgadza się jest taki model. A ten do 80g ? to jaki....SBMBX21H. Max. cw 120 gram ale best performance to 40-80 gramów. 120 pewnie nie pociagnie. Pierwsza przelotka na pojedyńczej stopce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 (edytowane) Może zbytnio się nie znam ale postawił bym że to model Shimano Beastmaster XH ostatni poprzednik AX. Edytowane 4 Stycznia 2015 przez CarIvan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brambor Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 No to do 120g to by się zgadzało i jest jeszcze do 150g też z przelotkami na pojedynczej stópce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 (edytowane) Może zbytnio się nie znam ale postawił bym że to model Shimano Beastmaster XH poprzednik AX. XH -Extra Heavy czyli moc - masz takie oznaczenia na Catanach, Techniumach , Speedmasterach i chyba wszystkich Shimano Edytowane 4 Stycznia 2015 przez Szymon82 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 XH -Extra Heavy czyli moc - masz takei oznaczenia na Catanach, Techniumach , Speedmasterach i chyba wszystkich Shimano No to jednak się nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 XH -Extra Heavy czyli moc - masz takie oznaczenia na Catanach, Techniumach , Speedmasterach i chyba wszystkich ShimanoNie. Oznaczenie tego do 120 gramów jest SBMBX21H a nie XH... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 (edytowane) Bałagan się zrobił , ja odpisywałem na post CarIvana , ten do 120 g to nie jest XH, wszystko się zgadza. Edytowane 5 Stycznia 2015 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Hubert, też mam takowego do przezbrojenia.Wersja 3m, 10-30g.Jakí może być realny wyrzut tego kijka, co by dźwignął w rzecznym nurcie?Ja właśnie taki sam przerabiam, tylko 2,7m, jeszcze nad wodą nie był, ale 21-24 gramy to max, i kijek pod żelazo i wobki, raczej nie pod gumę.Będzie boleniowa katapulta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Masz jakieś fotki przerobionego już BM? Napisz proszę, co w nim robiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 (edytowane) Ja też żałuje, że kilka lat temu pozbyłem się BM 270MH 15-40.Ale wpadł niedawno oczko lżejszy brat, który czeka na przezbrojenie. Żbiku, te stare konstrukcje Shimano po przezbrojeniu to kapitalne kijki.Ostatnio od Pana Józka wróciły do mnie po ,,resocjalizacji"Hyperloop AX 270ML i Solstace SSO 300MH, wystarczyło zmienić przelotki i skrócić dolniki.Poprawiła się czułość, akcja, ugięcie, nie są już tak spolegliwe, szybciej gasną.A waga... Wg mnie moc i już legendarna niezniszczalność skądś musi się brać.Poza tym jesteśmy facetami czy miętkimi kluchami?:-)Ważne by kij był dobrze wyważony. Fotka z wspólnego leżakowania i ugięcie Hyperloopa. Edytowane 8 Stycznia 2015 przez Arek X 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Ja jestem w trakcie całkowitego przerabiania Diaflasha EX 270 5-20g. Dostanie całkowicie nową rękojeść, uchwyt i przelotki. Mam też Technium BX 240 15-40g, który mi bardzo pasuje, jedynie co to muszę wymienić omotkę w przelotce startowej, bo przeraźliwie klika... Również myślę o nowym spacingu do niego. Porzucam trochę tym Beastmasterem i może też oddam go do skrobania i nowego spacingu. Arku, skracałeś dolnik bez zmiany położenia uchwytu? Nie przeszkadza Ci niesymetryczność elementów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Panowie, a jak jest ze zdejmowaniem przelotek z blanku Bestmasterów?Z tego co mi się kołacze we łbie, to reklamowano je jako "wkomponowane w strukturę blanku" czy też "stanowiące monolit z blankiem"..... coś w ten deseń.Czy to wina starczej fantazji pamięci, czy też to był bełkot marketingowy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 (edytowane) Wkomponowane chyba w lakier blanku ...Zdejmowałem z pierwszej serii i nie było problemów tylko trzeba skrobać całość bo ślady zostają. Edytowane 5 Stycznia 2015 przez siatkaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 (edytowane) Arku, skracałeś dolnik bez zmiany położenia uchwytu? Nie przeszkadza Ci niesymetryczność elementów?To samo pytanie zadał mi pan Józek jak powiedziałem co i jak.W żadnym wypadku mi to nie przeszkadza.Kije po łowieniu chowam w pokrowiec i wstawiam w stojak.A podczas transportu czy długość składów jest równa czy nie to i tak trzeba troche uważać by czymś nie przygnieść.Mi bardzo podobają się uchwyty Shimano, dlatego zależy mi by pozostały nietknięte.Jedynie foregrip tak jak w Hyperloopie- masakrycznie długaśny, został skrócony by tak w miare proporcjonalnie wyglądał w porównaniu z reargripem.W jego miejsce poszedł uchwyt na wabia i ciut dłuższa dolna omotka na nim.Końcówka dolnika odpowiednio dociążona by wyważyć kije i np przy Solstace- dolnik ucięty 11cm- trza było dać ok 60g ołowiu by kij był idealnie wyważony z Ultegrą 6000. Co do przelotek to założone w obu Forecast Batson a na szczyt SiC.I pasują do tych kijachów wg mnie idealnie. Edytowane 8 Stycznia 2015 przez Arek X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 (edytowane) Panowie, a jak jest ze zdejmowaniem przelotek z blanku Bestmasterów?Z tego co mi się kołacze we łbie, to reklamowano je jako "wkomponowane w strukturę blanku" czy też "stanowiące monolit z blankiem"..... coś w ten deseń.Czy to wina starczej fantazji pamięci, czy też to był bełkot marketingowy??W pierwszej serii (tej na pierwszej fotce w wątku) i w kolejnej AX omotki zrobione są z jakiejś maty węglowej, nie są wkomponowane w blank. Podobno schodzi to bezproblemowo. Pozostałe serie, czyli BX, CX, DX mają już standardowe omotki z nici. Edytowane 5 Stycznia 2015 przez Pumba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaNerra Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Ten przerabiany to mój (identyko jak ten z fotki) i to jest pierwszy wypust Beastmastera jeszcze przed opisami AX, BX itd. Kijek ze świetnym blankiem dramatycznie długim dolnikiem. Przeszacowany o jakieś 5-7g realnie do 25 +-. Genaralnie za 250 to dla samego blanku warto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 A to sorry za dezinformacje, Mam takiego ax od 50 100 dlatego zasugerowałem ze powinien mieć przelotki na podwójnych stopkach.pozdrawiam A to sorry za dezinformacje, Mam takiego ax od 50 100 dlatego zasugerowałem ze powinien mieć przelotki na podwójnych stopkach.pozdrawiamTak przy okazji, ile waży ten sumowy AX? To model z dopalaczem + 30 cm w trzech składach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Andrzejku, znalazłem coś takiego, tyle, że nie po naszemu ;-) http://www.spinning.kharkov.ua/index.php?n=snasti/rodsishimano.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brambor Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 (edytowane) Jeśli dobrze pamiętam 340g. Pełna nazwa: Shimano BeastMaster AX MULTI SILURUS Spinning 270-300 Edytowane 6 Stycznia 2015 przez Brambor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi