Skocz do zawartości

Shimano BeastMaster

Tadeusz67

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwsze serie beastmasterów to pancerne kije, można nimi trzciny kosić :) . Trzeba natomiast mieć na uwadze, że swoje ważą i lecą na pysk. Mam SBMAX300MH do 40g i pierwszą serię 270XH do 100g. Nie było łatwo je kupić ale cierpliwość opłaciła się. Po pierwszych testach oba kije trafiły na warsztat do forumowego kolegi 

http://jerkbait.pl/user/45769-tomek-wielgus/

zostały przerobione i już nie lecą na pysk. Teraz pozostało już tylko łapać.

Edytowane przez krisspin

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

Panowie zamówiłem Okume Black Rocka ale go nie mieli na stanie, z czegoś ciekawego w tym sklepie znalazłem tytułowego BeastMastera podobno w ramach rekompensaty mam mieć super cenę :) Jest to wersja EX 240cm 14-40g cena w sklepie to 374zł wart tych pieniążków ? Kojarzy ktoś czy on ma uchwyt na przynęty oraz jego realny ciężar wyrzutu ? Poradzi sobie np ze sliderem 10S i gumami 43g ? Czy to już dla niego za dużo ?

Dawał z tym radę lekko czy to już raczej jego max ? Ja myślę tym do 40g rzucać maksymalnie Cannibalem 15cm (33g) + główka 10g, myślałem też spróbować slidera 10s (46g). Gryzie mnie to czy poradzi sobie z tym czy to już za dużo.

Edytowane przez SpinnONB

• 2 tygodnie później...

Witam, zastanawiam sie nad dobrym spinningiem na łapanie z łódki, głownie szczupaków. Dzięki pochlebnych opinii doświadczonych wędkarzy trafilem na ślad handmade Xzoga albo Beastmastera 240BX, ewentualnie AX. Gdzie takiego BM jeszcze można dostać ?. Ewentualnie czy ktoś ma taka wędkę na sprzedaż ?? Czy gramatura 14-40g nie będzie za duża do miotania gumami w gramaturze 10-25g?? czy dostępne były wersje 10-30g ??.Ewenatualnie jakie wędki są godne polecenia??

Edytowane przez DzikiBill

Witam, zastanawiam sie nad dobrym spinningiem na łapanie z łódki, głownie szczupaków. Dzięki pochlebnych opinii doświadczonych wędkarzy trafilem na ślad handmade Xzoga albo Beastmastera 240BX, ewentualnie AX. Gdzie takiego BM jeszcze można dostać ?. Ewentualnie czy ktoś ma taka wędkę na sprzedaż ?? Czy gramatura 14-40g nie będzie za duża do miotania gumami w gramaturze 10-25g?? czy dostępne były wersje 10-30g ??.Ewenatualnie jakie wędki są godne polecenia??

Miałem BX, AX i mam pierwszą serię. BX dużo różni się od AX nie wspominając już o pierwszych wypustach BM. We wcześniejszych postach wysłałem zdjęcia porównujące AX i starczego BM w wersjach XH.

Marek Szymański: "Lubię Beast Mastery Shimano. Mówię na nie „tanie mięso”. Za tę cenę w żadnej innej ofercie nie dostaniemy tyle dobroci. 30 gramowym Beast Masterem 270 cm, bezstresowo wyholujemy 20 kg rybę..."

http://jerkbait.pl/topic/17321-artyku%C5%82-prawdziwy-wi%C5%9Blak-marek-szyma%C5%84ski-wywiad/

• 2 miesiące temu...