Super Arek GT Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Co do starych serii BM to one są z opisu przeszacowane, a nie jak napisałeś- niedoszacowane...Dla przykładu BM AX 300H 20-50g ma co robić w nurcie z Kalewą 3 która waży 30g.Tak samo z BM 300L z pierwszej serii- niby do 15g a klęka przy szybkim prowadzeniu Dorado Invader 5cm.One mają moc, da radę rzucić ciężarem dwukrotnie większym od podanego w opisie.Ale co potem zrobić z wyrzuconą przynętą?Z racji swej akcji i szybkości- nie dadzą rady.Taki ich urok- wygnie się w paragraf co przełoży się na komfort łowienia, a raczej jego brak- jak uświadczyłeś, a nie pęknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 I z tym się zgadzam.. Tylko to podważa sto stron napisanych wcześniej...???? Więc po co te głupoty pisać ? Obalamy mit ? Wszyscy piszą...cw razy dwa, tak generalizuję oczywiście by uwypuklić temat, a Ty rozsądnie piszesz o przesacowaniu.. i ja się pod tym podpisuje w przypadku tego kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 No mega dziwne... ja też uważam że podwieszony slider 10 czyli 46g to już czuć mooocno.. a czytam sto stron jak to takim do 30g BX rzuca się klockami... w sumie mięsiste 60g to też zacny kij, no ale.jednak nie ogarniam tego... podróbki robili ?Zdarza mi się jeszcze zabrać nad wodę sbmax 2,4m 10-30g i tym kijem bez problemu rzucam i operuje przynętami do około 50 g.Wspomniany slider 10s czyli 46g, dał mi rybę metrową którą pięknie wciąłem.Czyli potwierdzam większość tu napisaną że te kijaszki z powodzeniem można przeciążyć.Ale z drugiej strony przy zakupie swojego ax, miałem możliwość porównać z mocniejszym sbmax do 40g i po za dwustopkowymi przelotkami nie widziałem różnicy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 Da się.. ja wiem.. widelcem zupę też..???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saperus8 Opublikowano 27 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2020 Shimano Beastmaster FX Predator 300cm 21-56g-,,macał" ktoś ten kij jakieś podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Witam czy którys z kolegów orientuje sie ile wazy set 10 przelotek łacznie ze szczytowa wBeast master przed ostatni .Schimano beast master.SBMDX27ML 7-21 gram 270cm.Oraz o zdjecie z bliska przelotki startowej w najnowszej seri fx 5-21g 270cm.Najlepiej z przodu i z boku ,bo wiem ze to fazlite fuji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Czy ktoś łowił kijkami Shimano Beastmaster EX do 100g w długościach 2.4m albo 2.7m w caście? Symbole CBMEX24XH lub CBMEX27XH. Zastanawiam się czy faktycznie dźwigną w rzucie i holu gumy 100g... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Dźwignie. Do tego jak trzeba, gnie się po sam dolnik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Jest ktos kto podzielu sie opinia uzytowa nowego Beast mastera fx?Wędka Shimano Beastmaster FX Spinning 2,70m 5-21g-15969Wędka Shimano Beastmaster FX Spinning 2,70m 5-21g-15970Wędka Shimano Beastmaster FX Spinning 2,70m 5-21g-15971Wędka Shimano Beastmaster FX Spinning 2,70m 5-21g-15972Wędka Shimano Beastmaster FX Spinning 2,70m 5-21g-15973Wędka Shimano Beastmaster FX Spinning 2,70m 5-21g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Z racji ze temat umarł moge o jakies porównanie wedek schimano beast masterfx 5-21g 270cm drugi ro speedmaster dx 5-21g 270cm.Bardzo podobnie to wyglada i czy jest sens brac speed mastera bo praca pewnie bardzo podobna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Panowie szukam i nic ciekawego niemoge znalesc.Mam beast mastera przed ostatni wypust od 7-21g 270cm.Pytanie czy nowy fx o podobnych parametrach lub spedmaster sa bardzo podobne jesli chodzi o akcje do tego którego mam?Myslałem przerobic starego ale moze byc dupa bo komponenty których uzyli ,,przelotki"sa ciezkie a chciałem go znacznie odchudzic By niestracił znacznie z akcji.Tylko czy jest sens bo moze aktualne modele sa bardzo podobne.I lepuej moze kupic albo beast mastera 5-21g lub speedmastera 5-21g czy jest sens brac drozszy model?Pomózcie bo niemam nigdzie wmiare blisko sklepu by pomacac na sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Mam tego Speedmastera. Ciężko mi powiedzieć jak się ma do obecnej generaji Beast'a (FX) ale od poprzedniej (EX) wyraźnie się różni. Jest lżejszym i szybszym kijem ale gnie się po dolnik jak trzeba. Bardzo dobry rzutowo.Miałem ten sem dylemat co ty swojego czasu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Panowie szukam i nic ciekawego niemoge znalesc.Mam beast mastera przed ostatni wypust od 7-21g 270cm.Pytanie czy nowy fx o podobnych parametrach lub spedmaster sa bardzo podobne jesli chodzi o akcje do tego którego mam?Myslałem przerobic starego ale moze byc dupa bo komponenty których uzyli ,,przelotki"sa ciezkie a chciałem go znacznie odchudzic By niestracił znacznie z akcji.Tylko czy jest sens bo moze aktualne modele sa bardzo podobne.I lepuej moze kupic albo beast mastera 5-21g lub speedmastera 5-21g czy jest sens brac drozszy model?Pomózcie bo niemam nigdzie wmiare blisko sklepu by pomacac na sucho.Mam 2.7 w cw 7-28 i 5-21. Oba fajne, szybkie i bardzo lekkie (121 i 127g). Rzutowo też w porządku i zapas mocy jest. BTW 7-28 jest do sprzedania bo wystarczy mi jeden. Kij ze 3 razy bad wodą, na gwarancji, mam kwity. Za dużo szpeju mi się nazbierało po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Tez mam ale przed ostatni 270cm i 10-30 na dzielonej rekojesci,ale szukam drugiego nowszego lub speedmaster raczej.Aktualnie tez mam dwa.Ale dzieki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonF Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 WitamCzy któryś z kolegów posiada może FX 210 21-56?Potrzebuje kijek pod gumy około 15cm z niewielkim obciążeniem do prowadzenia w toni, czasem większe wahadełko, założenie - szczupak.Wspomniany model posiada jednostopkowe czy dwustopkowe przelotki? Może ktoś mógłby wstawić zdjeciaPozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszLazi92 Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 Panowie nie zabijcie, ale mam pytanie czy ktoś z Was sprawdzał kijek BestMaster 14-40g na główkach jigowych 3g-5g i np predatorach rozmiar 3? Od razu mówie, nie chce go kupić, z zamiarem takiego łowienia. Mam okazje pożyczyć ten patyk nad wodę w weekend i go sprawdzić, nie mam jednak tyle miejsca by zabrać dwa kijki.. łowisko też mi nie pozwoli na cięższe przynęty niż wyżej wymienione (1,5-2m, stojącej wody) co podpowiecie? Ma to w ogóle sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fladra Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 (edytowane) Panowie nie zabijcie, ale mam pytanie czy ktoś z Was sprawdzał kijek BestMaster 14-40g na główkach jigowych 3g-5g i np predatorach rozmiar 3? Od razu mówie, nie chce go kupić, z zamiarem takiego łowienia. Mam okazje pożyczyć ten patyk nad wodę w weekend i go sprawdzić, nie mam jednak tyle miejsca by zabrać dwa kijki.. łowisko też mi nie pozwoli na cięższe przynęty niż wyżej wymienione (1,5-2m, stojącej wody) co podpowiecie? Ma to w ogóle sens?Ja na majówkę kupiłem sobie wersję ex właśnie w tej gramaturze. To nie jest kijek do takich przynęt. Mówię o wersji ex 240cm Edytowane 6 Maja 2020 przez fladra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zMazur Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 Shimano beastMaster predator fx 2,4 7 - 28 grCzy ktoś używa powyższego kijka - prosiłbym o opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zMazur Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 wygląda na to że kijek jest nielubiany i nikt z forumowiczów nie ma z nim styczności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Używam oczko lżejszego, 2.4m 5-21g. Kozacki spin, lata z niego jak z patyka 2.7m. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zMazur Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 jaką ma akcję? jak prowadzi się gumki, woblerki - czy łatwo mozna jigować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Używam oczko lżejszego, 2.4m 5-21g. Kozacki spin, lata z niego jak z patyka 2.7m. Woblery na bolenia ogarnie w rozmiarze siek siga 9cm czy będzie klękał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJack Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 Panowie, czy serie w Beastmasterach, czyli AX, BX, CX, DX, EX i FX to są po prostu nowsze wypusty?Czy seria EX jest udaną serią ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 Im literka w alfabecie dalsza tym model nowszy.Pierwsxy był Ax i puzniej było stopniowo słabiej bo najbardziej porzadane sa nadal pierwsze serie.Ale uwazam ze to bardzo solidne wedki .Miałem dwie dx iEx i byłem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 Seria AX nie jest pierwszą serią jeżeli chodzi o Shimano Beastmaster, to tak w ramach ścisłości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi