adriano Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Szukałem w zasobach forum ale nie znalazłem Może by któryś z kolegów napisał w jakich latach wychodziły modele Exista.Mamy ładny opis poszczególnych modeli/generacji Stelli ale Exista brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Szukałem w zasobach forum ale nie znalazłem Może by któryś z kolegów napisał w jakich latach wychodziły modele Exista.Mamy ładny opis poszczególnych modeli/generacji Stelli ale Exista brak Przyjelo sie mowic o Exist 05Exist 12Exist 15 Czyli 3 generacje Existow.Ponadto Exist Hyper Custom (na bazie pierwszej generacji 05). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieqbw Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Jest jeszcze z tego co ja widziałem Exist hyper branzino Exist Steez I być może jeszcze jakieś klony ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Wersja Steez to była chyba na rynek USA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 (edytowane) Wersja Steez to była chyba na rynek USA. Byl i Steez JDM w generacji 05 - Steez 2506 i Steez 2004.Byl i Steez na US / Australie (w generacji 05 i w generacji 12) - tu juz modeli bylo wiecej 2500,2508,3012h... Co nie zmienia faktu, ze generacje Existow sa (byly) 3 : 05,12,15 Edytowane 2 Stycznia 2017 przez Guzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieqbw Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Byl i Steez JDM w generacji 05 - Steez 2506 i Steez 2004.Byl i Steez na US / Australie (w generacji 05 i w generacji 12) - tu juz modeli bylo wiecej 2500,2508,3012h... Co nie zmienia faktu, ze generacje Existow sa (byly) 3 : 05,12,15 Rocznikowo.... Tak jak piszesz:-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolomeo213 Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Panowie powiem tylko tyle przeczytałem 12 stron myśląc że któryś z was napisał coś konkretnego po testach i przynajmniej rocznym używaniu tego kołowrotka wady zalety itd. a tu tylko bicie piany i stekanie że cena za wysoka i mlaskanie zwolenników Stelli nic nie wnoszące do tematu jednym słowem stratą czasu który mogłem poświęcić na coś pożytecznego ...Jeśli na tym forum są choć trzy osoby posiadające wyżej wymieniony młynek proszę o napisanie kilku słów a konkretnie :-Posiadany rozmiar-Jak długo jest używany i z jakimi wagami przynęt najczęściej wspolpracuje-wady ,zalety co przeszkasza-stan co się dzieje i jakie niespodzianki wychodzą w trakcie użytkowania-stopien zadowolenia z kultury pracy od 1 do 10 po czasie korzystania z owego sprzetuZ góry dziękuję za konkretne odpowiedzi użytkowników a tych którzy nie chcą się narażać na bicie piany przez następne 12 stron proszę o opinie na priv bardzo mi na niej zalezy.Pozdrawiam Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Panowie powiem tylko tyle przeczytałem 12 stron myśląc że któryś z was napisał coś konkretnego po testach i przynajmniej rocznym używaniu tego kołowrotka wady zalety itd. a tu tylko bicie piany i stekanie że cena za wysoka i mlaskanie zwolenników Stelli nic nie wnoszące do tematu jednym słowem stratą czasu który mogłem poświęcić na coś pożytecznego ...Jeśli na tym forum są choć trzy osoby posiadające wyżej wymieniony młynek proszę o napisanie kilku słów a konkretnie :-Posiadany rozmiar-Jak długo jest używany i z jakimi wagami przynęt najczęściej wspolpracuje-wady ,zalety co przeszkasza-stan co się dzieje i jakie niespodzianki wychodzą w trakcie użytkowania-stopien zadowolenia z kultury pracy od 1 do 10 po czasie korzystania z owego sprzetuZ góry dziękuję za konkretne odpowiedzi użytkowników a tych którzy nie chcą się narażać na bicie piany przez następne 12 stron proszę o opinie na priv bardzo mi na niej zalezy.Pozdrawiam BartekTo jest na szczęście forum dyskusyjne a nie szafa grająca melodie na życzenie.A nawet w szafie trzeba coś więcej, niż "dziękuje". A czyta się to tu wszystko na własne ryzyko 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 30 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Panowie powiem tylko tyle przeczytałem 12 stron myśląc że któryś z was napisał coś konkretnego po testach i przynajmniej rocznym używaniu tego kołowrotka wady zalety itd. a tu tylko bicie piany i stekanie że cena za wysoka i mlaskanie zwolenników Stelli nic nie wnoszące do tematu jednym słowem stratą czasu który mogłem poświęcić na coś pożytecznego ...Jeśli na tym forum są choć trzy osoby posiadające wyżej wymieniony młynek proszę o napisanie kilku słów a konkretnie :-Posiadany rozmiar-Jak długo jest używany i z jakimi wagami przynęt najczęściej wspolpracuje-wady ,zalety co przeszkasza-stan co się dzieje i jakie niespodzianki wychodzą w trakcie użytkowania-stopien zadowolenia z kultury pracy od 1 do 10 po czasie korzystania z owego sprzetuZ góry dziękuję za konkretne odpowiedzi użytkowników a tych którzy nie chcą się narażać na bicie piany przez następne 12 stron proszę o opinie na priv bardzo mi na niej zalezy.Pozdrawiam Bartek Znalazłeś idealną formę wypowiedzi, by zniechęcić zarówno do siebie jak i do dania ci tej opinii. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Witam ktoś przypomni wersję exista 2500 PEH 2012 jak się spisuje ta lub inna wersja z tego rocznika ? Troszkę mnie niepokoi ta ażurowa szpula , czy nie zbiera się przez te otwory syf do wewnątrz ? ... jak wypada porównanie ew. do wersji 2015 ( Tą mam i sobie chwalę ) myślałem o zakupie lekkiego kołowrotka ca 180 g pod kij pstrągowy w rozważaniu też stezz 2500 type II jakieś rady komentarze ..? pzdr Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 12 to to samo co 15 , brud się nie zbiera a design miażdży type 2 też fajniutki i ciekawe rozmiary chociaż mi nie podszedł wizualnie ale przemawia za nim to że można dorwać nowe w dobrych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 właśnie mam namierzonego 2500 PEH 2012 niewiele używany i mocno się zastanawiam co będzie lepszym wyborem ten czy type II ...akurat z niższym przełożeniem ...( bez HS) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majunio Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Mam '12 2500R z normalnym przełożeniem. Miałem też '15 2500 z normalnym przełożeniem. Obydwa bajka, '15 trochę bardziej szumiał. Obydwa perfekcyjne, design kwestia gustu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Witam nie miałeś / masz Kolego problemów wynikających z ażurowej szpuli w tym 12 i jak kręci po czasie skoro sprzedałeś 15 to znaczy że wyżej postawiłeś 12 czy bardziej pasowała ta wersja R pod założenia wędkarskie ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majunio Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Witam nie miałeś / masz Kolego problemów wynikających z ażurowej szpuli w tym 12 i jak kręci po czasie skoro sprzedałeś 15 to znaczy że wyżej postawiłeś 12 czy bardziej pasowała ta wersja R pod założenia wędkarskie ...?Żadnych problemów ze szpulą, sam kołowrotek też kręci jak w dniu zakupu. '15 sprzedałem bo coraz mniej łowię na spinning a jednak wersja R daje więcej możliwości. W zasadzie dzięki swojej niskiej wadze mogę go używać do łowienia okoni na delikatny zestaw a dzięki mocy spokojnie mogę go podpiąć do czegoś mocniejszego. Poza tym do '15 miałem dwie szpule, ale głębokie a do '12 płytkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Wie ktos moze czy podwojna korbka z 2015 Daiwa Exist 2506 PE-DH bedzie pasowac do 2017 Daiwa Morethan 2510 PE-H? Z gory dziekuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Wie ktos moze czy podwojna korbka z 2015 Daiwa Exist 2506 PE-DH bedzie pasowac do 2017 Daiwa Morethan 2510 PE-H? Z gory dziekuje za odpowiedz.Będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Super! Duze dzieki Daniel. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 A czy jest byc moze jakas inna podwojna korbka (nie koniecznie Daiwa), ktora bedzie kolorystycznie i rozmiarowo pasowala do 2017 Daiwa Morethan 2510 PE-H? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 W takim czarnym połysku jak morethan nie ma podwójnej korbki Kolorystycznie najbardziej zbliżona jest ta od Exista 15 DH.Alternatywa to korbki innych producentów - zpi, composite studio, zerogra, livre... Albo srebrna korbka RCS DH z pierwszej generacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Slicznie dziekuje. Czyli pewnie zostanie przy korbce od Exist 15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awid Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 (edytowane) DAIWA EXIST 2510 Z 2015ROKUWitam jak w temacie czy ktoś z użytkowników tego kołowrotka może mi coś o nim powiedzieć tzn. Czy warto go kupić i jak się sprawuje bo czytałem że daiwa lubi po jakimś czasie zabkowac . Chce go używać na klen jaz okoń oraz bolen i szczupak na lekko tzn przynęty Max 10g łowisko to Wisła. Edytowane 19 Kwietnia 2020 przez Jano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Jak kupisz nowy i nie będziesz grzebał to nic nie będzie ząbkować 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 (edytowane) Jak kupisz nowy i nie będziesz grzebał to nic nie będzie ząbkowaćMuszę przyznać, coś w tym jest. Zdarzyło mi się kiedyś rozebrać certate, do smarowania. Tak niekompletnie. Zdjąłem jedynie kosz, bok i wyjąłem koło zębate główne. Przemyłem, dałem nowy smar wg wskazań @zorro, złożyłem a tu coś nowego. Dodatkowa terkotka.Otwierałem póžniej młynek 8-10 razy, za każdym razem przestawiając układ koła, względem piniona i ponownie skręcając całość do kupy. Udało się w końcu a ja wciąż nie wiem, co było tego przyczyną. Edytowane 20 Kwietnia 2020 przez popper 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi