Skocz do zawartości

DAIWA Exist 2015 opinie, uwagi

DonPablo

Rekomendowane odpowiedzi

Ws. reklamy proszę o kontakt z adminem (@remek albo @Friko)

2500 i 3000 nie istnieja na JDM.

Mozesz napisac cos wiecej o tych modelach ?

Waga ? pojemnosc szpuli ? przelozenie ? dlugosc ramienia korbki ? typ knoba ? 

Dzieki

Edytowane przez mario

Zaraz napiszę ale najpierw skoczę do piekarni po bułki :)

Oba mają mieć pojemność szpulki podobną do Certate, korba RCS - długości nie podają. Uchwyt typu T soft coat. Mag Sealed i cała reszta jak w pozostałych.

Sory za podanie cen moderatorze  :) <<edit>> To nie jest giełda ani sklep.

Edytowane przez mario
  • Like 1

I proszę , ludzkie ceny zza Odry przywędrowały nad Wisłę - od AM do FM  :D . I pięknie https://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/daiwa-exist-ii-g3-a17-p443-k16131.html .

Postanowiono opuscic wstydliwa zaslone milczenia nad generacja 2012 i jego cenami w Europie ? 

Czemu to sie nazywa Exist II a nie Exist III  ? 

Moze jakis stazysta wstawia tam produkty na www.

czytam ten temat i tak się zastanawiam ile co niektórzy by zapłacili za spinfishera czy redarca jak by był ładniej pomalowany jak np.exist czy stella i miał by napisy daiwa lub shimano, podejrzewam że tyle samo co za exista lub stelle ;)

Wiec myslisz, ze jestesmy idiotami co na kolowrotkach sie nie znaja???

• Like 1

japoński twin power jest jeszcze rozsądną propozycją w porównaniu do stelli,  która różni się małymi detalami a jest prawie droższa o tysiaka, za exista nigdy nie zapłacę ponad 3kafle, po pierwsze że mi sie nie podoba a po drugie mam za niego dwa twin powery, zresztą wolałbym już certatkę  od exista :) 

stella za 1800 już jest bardziej rozsądną propozycją niż 2500pln, chociaż twinpower bardziej mi się podoba, ale o gustach się nie dyskutuje ;)

japoński twin power jest jeszcze rozsądną propozycją w porównaniu do stelli,  która różni się małymi detalami a jest prawie droższa o tysiaka, za exista nigdy nie zapłacę ponad 3kafle, po pierwsze że mi sie nie podoba a po drugie mam za niego dwa twin powery, zresztą wolałbym już certatkę  od exista :)

stella za 1800 już jest bardziej rozsądną propozycją niż 2500pln, chociaż twinpower bardziej mi się podoba, ale o gustach się nie dyskutuje ;)

Poprzestanmy na tym, ze Stella rozni sie od Twin Powera malymi detalami. 

Relacje cenowe, ktore widac, ze masz wspaniale ogarniete, nie beda tematem do dyskusji - wiadomo, gentelmeni o pieniadzach nie rozmawiaja.

Z mojego punktu widzenia jest tak, ze wszystkie kolowrotki spiningowe roznia sie miedzy soba malymi detalami. 

Kolowrotki sa male, czesci sa male, albo jeszcze mniejsze. Wszystko sprowadza sie niemal do atomow.

A jak kto sie nie zna, nie wyznaje, nie potrzebuje i nie widzi roznicy - to po co przeplacac ? :D

Na swiatowych rynkach jest pewnie kilkanascie tysiecy roznych modeli kolowrotkow - sposrod nich jeden nazywa sie Shimano Stella, drugi Daiwa Exist.

Naprawde trzeba chciec by na nie trafic.

• Like 5

jest kilkaset tysięcy kołowrotków a na tym forum tylko kilka się przewija ;)

Mysle, ze mozesz smialo wlaczyc sie w rozwoj tego forum piszac o nowych kolowrotkach innych firm. Jesli np dystrybutor SPRO wprowadzi cos ciekawego w 197 reinkarnacji "Arca", to mysle, ze taka informacja bedzie cieszyla sie zainteresowaniem fanow tego sprzetu.

Tak samo, jak Dragon jeszcze bardziej ulepszy, doskonale produkty z logiem smoka itd itp

Dodam od siebie : 

W wedkarstwie, ale tez w innych hobby, istnieja grupy pasjonatow szukajace rozwiazan "ultimate". Nie kompromisow czy innych zaklec "wart swoich pieniedzy" czy " dobra relacja jakosci do ceny".

• Like 4

Jestem szczęśliwym posiadaczem Daiwy Exist 2508, ale tak jak koledzy wyżej również uważam, że nie jest warta aż takich pieniędzy jak oferowane za ponad 3 tysiaki

Gdy rozgrywane były mistrzostwa w siatkówkę w Japonii, koledzy przywieźli te cudeńka i jeden z  nich odkupiłem za coś około 900zł i tyle jest dla mnie wart.

Rewelacyjny kręcioł na pstrąga i do tej rybki go stosuję.

Nikogo nie uważam, że się nie zna na kołowrotkach, ale za 3 tysiące to można kupić z 5 innych naprawdę dobrych kołowrotków.

Oczywiście jak kogoś stać to kupi i tyle.

Nie rozumiem dyskusji, wart tych pieniędzy czy nie, sprawa jak zwykle dyskusyjna.

Cola  miałeś szczęście, że odkupiłeś exista za 900zł.Pewnie w porównaniu do naszych krajowych zarobków taka powinna być cena.

Czy ta fura jest tyle warta?

http://allegro.pl/porsche-918-spyder-carbon-ceramika-s-polska-f-vat-i5178186809.html

Uważam, że zdecydowanie nie, bo mnie na nią nie stać.

Powinna kosztować 50 tysięcy złotych polskich :) .

Nie rozumiem dyskusji, wart tych pieniędzy czy nie, sprawa jak zwykle dyskusyjna.

Cola  miałeś szczęście, że odkupiłeś exista za 900zł.Pewnie w porównaniu do naszych krajowych zarobków taka powinna być cena.

Czy ta fura jest tyle warta?

http://allegro.pl/porsche-918-spyder-carbon-ceramika-s-polska-f-vat-i5178186809.html

Uważam, że zdecydowanie nie, bo mnie na nią nie stać.

Powinna kosztować 50 tysięcy złotych polskich :) .

Mnie też nie ale chyba klikne "kup teraz" ;)

A na stelle czy existy także są promocje wystarczy cierpliwie czekać.

• Like 3

A czemy Wy chcecie za Exista dawać ponad 3 tysie....

Proszę bardzo...polski sklep,paragon,gwarancja,vat i cała reszta  :D

https://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/daiwa-exist-ii-g2-a17-p443-k16131.html

bo 3 tysie fajnie brzmi i nadaje kontrastu dla wypowiedzi ;) pozatym lepiej mieć exista za 3 tysie niż 2.5 tysia.