Skocz do zawartości

DAIWA Exist 2015 opinie, uwagi

DonPablo

Rekomendowane odpowiedzi

W takim układzie "przebijam" i zapraszam do "wyskoczenia" z prawie piątki  :D

https://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/daiwa-exist-g3-a17-p443-k12013.html

No szefa w FM chyba p...o. Mam nadzieję że nie przegrał procesu o cieknące gacie i musi teraz straty odrabiać :lol:  :lol: .

• Like 3

miałem się nie angażować w ta dyskusję, ale jak masz robić takie "wrzutki", to lepiej po prostu nie pisz nic

Ale dlaczego nie, jakis czas temu, dosc dawno mozna bylo kupic kurtke Simms Gore-Tex za 500 zl, Calcutte 201 DC za 750 zl czy Stelle za tysiaka, wiem, kupowalem, oprocz Stelli oczywiscie :) :) :) 

• Like 1

Bo nowka za tysiaka nie jest do d..y :) Zamowilem wtedy Certate i TP plus 201DC, Ginrinpeche jak likwidowali sklep mial takie ceny ale to dawno temu, dawno temu za funta bylo dwa dolary i jak sie simmsa za 200 wyczailo to mozna bylo szalec :)

jeszcze nie tak dawno dolar kosztował 2 złote i komu to ku..a przeszkadzało  :angry:

Zajrzyj na znany portal, na którym można kupić na całym globie.

Najtaniej do wzięcia z opcji "buy now" za 350$ + 20$ wysyłka. Licząc walutę po 4zł - daje 1600zł (z cłem około 2000zł)

Zdaję sobie sprawę, z eto już niewiele taniej niż w kraju po 2400zł

Ale jak ktoś słusznie zauważył, jakiś czas temu "zielony" stał po 2,5zł Z tamtych czasów ten sprzęt kosztował właśnie średnio 1500zł, podczas gdy u nas w jednym ze sklepów, który ściąga te kołowrotki z Japonii były po 2400zł

Wiem cos na ten temat, ponieważ mój pierwszy exist został kupiony w 2008 i wiem ile za niego dałem.

Tyle  w temacie i darujmy sobie proszę te teksty z piciem coli. Skoro to forum koleżeńskie, to bądźmy koleżeńscy i uprzejmi. Jozi

• Like 1

Tak, można kupić jak u Niemca audi A6 w dieslu 3,0, full wypas, 6 letni z licznikiem o przebiegu 60 000km.Jeździł tylko do sklepu i kościoła raz w tygodniu :lol:  :lol: .

Na znanym portalu aukcyjnym najtańsza opcja:

http://www.ebay.pl/itm/2015-NEW-Daiwa-EXIST-1025-Spinning-Reel-From-Japan-/271778505328?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f4742e270

I sklep  http://www.marunouchishop.com/main/daiwa_e/ed_exist.html

Mówimy w wątku  o exist 2015, o żadnym innym

@Cola opowiem Ci bajkę ze starych czasów jak Pan Jan Kobuszewski opowiadał bajki na dobranoc dla dorosłych

Spotyka Towarzysz Edward Gierek Pana Kobuszewskiego i pyta dokąd tak Pan pędzisz? Pan Jan odpowiada "pędzę do społem bo szynkę przywieźli". ee tam Panie Janku-odpowiada towarzysz Edward, teraz szynki będzie w bród. Pan Janek spojrzał na niego z uśmiechem mówiąc "Panie Edziu od opowiadania bajek dla dorosłych to ja jestem".

Nie wiem jak inni ale ja Twojej bajki za bardzo nie przyswajam.

Jeżeli uważasz, że niekoleżeńsko się zachowałem wobec Ciebie to przepraszam, ale wielu nowych kolegów czyta a mnie zależy by nie myśleli że na tym forum to jacyś śmieszni ludzie są i łykają takie dziwa jak kormoran ryby.

• Like 1