gajosik Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 Jeżeli się nie mylę pierwsza generacja 2005, druga 2012 trzecia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 Kupiłem wczoraj szósta ale stary model i sprzedawca twierdzi że nowy model nie jest taki doskonaly jak stary...zresztą różni się ceną:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 Kupiłem wczoraj szósta ale stary model i sprzedawca twierdzi że nowy model nie jest taki doskonaly jak stary...zresztą różni się ceną:-) a co ma powiedzieć jak na składzie ma złogi starego modelu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 ostatni mial niby....i jeszcze do wyboru mialem morethana ale wybralem exista....zobaczymy jak sie sprawdzi:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 myślę, że wyszedł z założenia, że sprzedając Ci poprzedni model krzywdy Ci nie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 a co ma powiedzieć jak na składzie ma złogi starego modelu Dokladnie, preciez nie wyrzuci, a wypchnac z magazunu jakos trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 Może i tak...ale cena mnie skusiła do zakupu:-):-):-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 Sam bym sie skusil, ta wersja 2012 bardziej mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 spojrz na alegro po ile sa daiwa exist 3012:-):-):-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 Cena dobra, taka jaka powinna byc, a nie 5tysi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 dokladnie z Toba zgadzam...mam daiwa lexa za 400zl i nie wiem czy jest bardzo duza roznica zeby kosztowal 5tys exist...przesada lekka byla w tej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 Może i tak...ale cena mnie skusiła do zakupu:-):-):-) ale jakie emocje Cię ominęły 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 i co w mordę oznacza to "G", byle nie to o czym pomyślałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 nie mam pojecia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 i co w mordę oznacza to "G", byle nie to o czym pomyślałem W/g sprzedawcy na Alledrogo symbol "G" oznacza model nie ujęty w katalogu na rok 2015.Co to ma znaczyć to już nie wiem ale taką odpowiedź dostałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 A ktory z Existow lepszy ? 12 tka czy 15tka ? Ktos mial okazje porownac oba w warunkach lowiska ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 Stelle Ci się już znudziły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 Stelle Ci się już znudziły?Tego nie powiedziałem... One nie są na zasadzie jeden lub druga. Uzupełnieniem sa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 A ktory z Existow lepszy ? 12 tka czy 15tka ? Ktos mial okazje porownac oba w warunkach lowiska ? Sądząc po nawale odpowiedzi widze że Daiwy są bardzo popularne w PL Sam ostatnio oglądając nową Caldię za około 900 zł powstrzymywałem się przed parsknięciem śmiechem.....ten kołowrotek nie jest warty połowy tej kwoty. Chyba że ktoś mnie wkręcał że to Cardia lub że tyle kosztuje....żarty jakieś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Maszracje kolego ceny tych kołowrotków są kosmiczne i powinny być co najmniej tańsze o 50%...albo po prostu my polacy za mało zarabiamy:-):-):-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 wersja (G) jest na rynek EU, opisana jest tak na pudełku, JDM tak z grubsza jak porównywałem w ręce to poza inaczej opisanym kartonem/pudelkiem....ma napisy na pokrętle hamulca, a EU ma czyste pokrętło, JDM ma inny pierścień "dookólny"na korpusie w miejscu wkręcania korby z drugiej strony, EU ma na stopce napis DAIWA Japan, czy sama chyba DAIWA juz nie pamiętam, wersja JDM ma made in japan, daiwa i numery seryjne....innych szczegółów bardzo nie zauwazyłem, ale byc może są...wersje 3000 i 2500 sa tylko na rynku EU/USA, jesli porównamy 3012 z JDM i 3012 EU to nie sa takie same ty;lko właśnie posiadają róznice jak napisałem wcześniej....kultura pracy obu wersji jak dla mnie taka sama, na żwyo ten model wyglada bardzo ładnie, jak dla mnie duzo lepiej od 2012 wersji....czy róznica w cenie EU-JDM warta jest zakupu JDM tego nie wiem, zalezy pewnie dla kogo...mi się wydaje ze raczej nie wersj EU też mam u siebie...ososbiscie wolałbym tysiąc złotych nadwyżki przepier.... na cos innego ale byc może w trakcie uzytkowania wyjda jakieś głębsze róznice między nimi...czas pokaże ...ewentualnie jakaś "sekcja" obu wersji 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 wersja (G) jest na rynek EU, opisana jest tak na pudełku, JDM tak z grubsza jak porównywałem w ręce to poza inaczej opisanym kartonem/pudelkiem....ma napisy na pokrętle hamulca, a EU ma czyste pokrętło, JDM ma inny pierścień "dookólny"na korpusie w miejscu wkręcania korby z drugiej strony, EU ma na stopce napis DAIWA Japan, czy sama chyba DAIWA juz nie pamiętam, wersja JDM ma made in japan, daiwa i numery seryjne....innych szczegółów bardzo nie zauwazyłem, ale byc może są...wersje 3000 i 2500 sa tylko na rynku EU/USA, jesli porównamy 3012 z JDM i 3012 EU to nie sa takie same ty;lko właśnie posiadają róznice jak napisałem wcześniej....kultura pracy obu wersji jak dla mnie taka sama, na żwyo ten model wyglada bardzo ładnie, jak dla mnie duzo lepiej od 2012 wersji....czy róznica w cenie EU-JDM warta jest zakupu JDM tego nie wiem, zalezy pewnie dla kogo...mi się wydaje ze raczej nie wersj EU też mam u siebie...ososbiscie wolałbym tysiąc złotych nadwyżki przepier.... na cos innego ale byc może w trakcie uzytkowania wyjda jakieś głębsze róznice między nimi...czas pokaże ...ewentualnie jakaś "sekcja" obu wersji A jak porownasz po ogledzinach 12 Exista do 15tki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 15tka duzo łądniejsza, 12stka ja nie wiem czym się ktokolwiek podnieca...raptem nikt szczególnego przez 3 lata nie mówił o 12tce , a teraz jak wszedł nowy model to jakieś dyskusje o czymś czego i tak prawie nikt nie posiada. Osobiście 15tka jest najładniejszycm existem do tej pory, potem najstarsza wersja, a 12tka...to niewypał designerski w 12tce pstrągarzowi będą pokrzywy wchodzić pod szpulę przez ultra ażury 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 15tka duzo łądniejsza, 12stka ja nie wiem czym się ktokolwiek podnieca...raptem nikt szczególnego przez 3 lata nie mówił o 12tce , a teraz jak wszedł nowy model to jakieś dyskusje o czymś czego i tak prawie nikt nie posiada. Osobiście 15tka jest najładniejszycm existem do tej pory, potem najstarsza wersja, a 12tka...to niewypał designerski w 12tce pstrągarzowi będą pokrzywy wchodzić pod szpulę przez ultra ażury Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Ma może ktos dostep do schematu exista 15 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi