Skocz do zawartości

DAIWA Exist 2015 opinie, uwagi

DonPablo

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Miałem okazję łowić nowym Existem w rozmiarze 3000.

Po testach zarówno tego exista,jak i nowej certate czy luviasa z całą pewnością wybieram Shimano choćby rarenium. O stelli nie wspomnę bo to z wymienionymi daiwami oczywiście w/g mojego zdania nawet nie sąsiadujące ze sobą ligi. Chociaż luvias jest jeszcze jeszcze. 

Exist na sucho chodzi bardzo dobrze niestety pod obciążeniem masakra.Bardzo ciężko startuje,wyrażnie czuć mechanizm. Młynek był podpięty do fabrycznego LXS68MXF i z obciążeniem 15 gr opad to mordęga. W tym samym czasie łowiłem rónież LXS ale 76MF2 z vanquishem i zestaw chodził naprawde dobrze. Trzeba jednak przyznać existowi że jest naprawde ładny. Jeden z ładniejszych kołowrotków jakie widziałem jeśli nie najładniejszy. Ale jak mówią ładna miska jeść nie daje....Jednego po testach jestem pewny.....wybieram shimano. Daiwy to nie moja bajka

• Like 2

Łowiłeś "zwykłym" 4,8:1 czy z większym przełożeniem 5,6:1 ?

Trochę szkoda bo pierwsze złotówki już były odłożone... No nic pewnie na pokładzie zamelduje się STL "14 3000HG lub nowy TP.

Łowiłem modelem 3000 więc w/g specyfikacji to model ze "zwykłym" przełożeniem

A jeżeli już złotówki masz odłożone to gwiazda jest tylko jedna  :D

Ja tam się z tym już pogodziłem i mam spokój i nie kombinuje.....tym bardziej że są opcje na zakupu za bardzo dobre pieniądze ale to juz zapraszam na PW.

• 2 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...

Lexus znany i lubiany.

1220 USD to nie 3.000 ;)

Fakt, ze sa oferty na yahoo, czy TB...a rownoczesnie ktos z przebitka niesamowita wrzuca to w "swiatowy internet" pokazuje, ze "przedsiebiorczych " nie tylko w Polsce mamy" ;)

Edytowane przez Guzu

lubiany na Yahoo , nie lubiany na eBay :)

Przeciez to nie on.

Tylko ktos bierze jego zdjecia.

Kiedys to bardziej sledzilem, wylapywalem takie "smaczki" - byl jegomosc co wstawial zdjecia z TB i mial wystawionych kilkanascie maszyn na ebay.

Przebitka +- 100 % w porownaniu z cenami na TB.

Banalnie to brzmi : ale swiat naprawde jest maly :)

To musisz najpierw zarabiać jak Kulczyk,taki kołowrotek to były dla niego 2 minuty "roboty",a jeziorko już ciut dłużej :) .

A poza tym tak myślę,że takie ceny nie biorą się znikąd,to głód rynku często je wymusza,sprzęt jest limitowany i dostępność mocno ograniczona,więc zapaleniec weźmie kredyt i kupi,choćby miał jeździć maluchem.

Edytowane przez CM Punk
  • Like 1