radekc1991 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Witam,rozebrałem sobie moją Catane 3000 SFB do smarowania i mam problem, po nasmarowaniu i skręceniu całości młynek ledwo kręci. Pobrałem sobie schemat, wydaje mi się że złożyłem całość tak jak na schemacie. Panowie pomóżcie co tutaj źle zrobiłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Spróbuj usunąć podkładkę. Może za ciasno jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 O jak na moje oko to strzałki nie są w osi dokładnie z tym dynskem jak pokazane na zdjeciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 no próbuje o 1 ząbek przestawiać ale coś nic nie przynosi efektu. wyjęcie podkładki też nie pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Ale co ciężko kręci ?? Zacina , ociera ? Rozkręcałeś tez oporówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 no ciężko, coś gdzieś trze jakby lub się blokuje. kółko nie jest idealnie okrągłe i chyba coś nie tak z tym ustawieniem. no oporówkę rozkręcałem i złożyłem. ale oporówka chodzi dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 A bez bocznej obudowy kręci się dobrze ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 może w środku worm shafta przez który przechodzi ośka od posuwu szpuli jest smar , który blokuje obroty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 w środku gdzie przechodzi ośka jest powiedzmy tłusto, nie ma tam smaru. bez obudowy także kręci ciężko. Czy ma znaczenie czy ten napis 11N25 jest z lewej strony czy z prawej ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Ten sysak co wystaje musi byc w linii prostej ze strzałkami jak na schemacie.Druga sprawa pewnie łożysko z prawej strony jeśli jest za mocno wcisnąłeś.Jaki smar użyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Nie Do kręci les za mocno koła ?? Tego z dynskem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 łożysko jest tylko z lewej strony a z prawej plastik w kształcie łożyska. smar użyłem Penna , kółka z dynksem się nie dokręca w żaden sposób tylko nakłada. zrobie fote jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Podkładki dobre założyłeś przy składaniu oporwego łożyska? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 tak to wygląda. czuć wyraźny opór przy kręceniu. próbowałem po 1 ząbek w lewo lub prawo i to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 wydaje mi się że wszystko w oporowym tak jak było góra kręci leciutko jak próbuje palcem ale na dole jest problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 No to zakładaj elementy po kolei i patrz co powoduje problem. To nie statek kosmiczny żebyś sobie nie dał rady. Grunt to robić to powoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 (edytowane) A kosz założyłeś i dokręcileś nakrętkę od mocowania kosza z pinionem? Czy może kręciłeś bez kosza? Edytowane 5 Stycznia 2015 przez Kokosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 próbowałem z koszem i bez. ten tryb na dole z trzpieniem nie jest idealnie okrągły tylko bardziej w ksztalcie kwadrata i powiecmy 1/3 obrotu idzie lżej a potem straszny opór i znowu lżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Witam,rozebrałem sobie moją Catane 3000 SFB do smarowania i mam problem, po nasmarowaniu i skręceniu całości młynek ledwo kręci. Pobrałem sobie schemat, wydaje mi się że złożyłem całość tak jak na schemacie. Panowie pomóżcie co tutaj źle zrobiłem... Najprostsza maszynka w składaniu i problem,żaden smar nie jest tu winien,tylko składający niestarannie właściciel. Nie ma tu żadnych kombinacji,znaki na przekładni i kółku mimośrodowym musza być idealnie trafione w punkt.Proponuję ponownie wymontować i uważnie na sucho przyjrzeć się przekładni aby zrozumieć dalszy tok postępowania. PozdrawiamJózef Leśniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Najprostsza maszynka w składaniu i problem,żaden smar nie jest tu winien,tylko składający niestarannie właściciel. Nie ma tu żadnych kombinacji,znaki na przekładni i kółku mimośrodowym musza być idealnie trafione w punkt.Proponuję ponownie wymontować i uważnie na sucho przyjrzeć się przekładni aby zrozumieć dalszy tok postępowania. PozdrawiamJózef Leśniakspróbuje ! oby się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brambor Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 (edytowane) A te strzałki nie powinny byś prosto do osi szpuli ? i potem załóż wodzik od posuwu szpuli na oś. Edytowane 5 Stycznia 2015 przez Brambor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 A to kółko napędzające ( z numerami) próbowałeś obrócić o 180 stopni ?Jak nic nie pomoże to umyj wszystko do czysta i sprawdź jak chodzi na "sucho". Łącznie z łożyskami. Oporówki nie dotykaj.Schematu jej nie masz w pudełku ? Łatwiej sprawdzić gdzie co ma być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 schemat mam w pdf, pobrałem ze strony internetowej. Brambor próbowałem tak jak zaznaczyłeś na zdjęciu i dalej nie jest dobrze.napisy też próbowałem obrócić o 180 i jakoś bez efektu. o ząbek w prawo i lewo i jednak nie to.chyba będę musiał na sucho sprawdzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brambor Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 (edytowane) To małe koło zębate na przekładni jest w kształcie elipsy i musisz ustawić. Zdjęcie z tej strony http://www.haldorado.hu/articles.php?articleid=2903 Edytowane 5 Stycznia 2015 przez Brambor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar80 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 na górnym kole masz strzałki i na dolnym również. ustaw je w jednej linii i będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi