Skocz do zawartości

pomocy ! shimano catana 3000 SFB nie kręci

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
rozebrałem sobie moją Catane 3000 SFB do smarowania i mam problem, po nasmarowaniu i skręceniu całości młynek ledwo kręci. Pobrałem sobie schemat, wydaje mi się że złożyłem całość tak jak na schemacie. Panowie pomóżcie co tutaj źle zrobiłem...

post-55161-0-69359100-1420483525_thumb.jpg

post-55161-0-80929700-1420483528_thumb.png

Witam,

rozebrałem sobie moją Catane 3000 SFB do smarowania i mam problem, po nasmarowaniu i skręceniu całości młynek ledwo kręci. Pobrałem sobie schemat, wydaje mi się że złożyłem całość tak jak na schemacie. Panowie pomóżcie co tutaj źle zrobiłem...

Najprostsza maszynka w składaniu i problem,żaden smar nie jest tu winien,tylko składający niestarannie właściciel. Nie ma tu żadnych kombinacji,znaki na przekładni i kółku mimośrodowym musza być idealnie trafione w punkt.

Proponuję ponownie wymontować i uważnie na sucho przyjrzeć się przekładni aby zrozumieć dalszy tok postępowania.

Pozdrawiam

Józef Leśniak

Najprostsza maszynka w składaniu i problem,żaden smar nie jest tu winien,tylko składający niestarannie właściciel. Nie ma tu żadnych kombinacji,znaki na przekładni i kółku mimośrodowym musza być idealnie trafione w punkt.

Proponuję ponownie wymontować i uważnie na sucho przyjrzeć się przekładni aby zrozumieć dalszy tok postępowania.

Pozdrawiam

Józef Leśniak

spróbuje ! oby się udało

A to kółko napędzające ( z numerami) próbowałeś obrócić o 180 stopni ?

Jak nic nie pomoże to umyj wszystko do czysta i sprawdź jak chodzi na "sucho".  Łącznie z łożyskami. Oporówki nie dotykaj.

Schematu jej nie masz w pudełku ? Łatwiej sprawdzić gdzie co ma być.

schemat mam w pdf, pobrałem ze strony internetowej.  Brambor próbowałem tak jak zaznaczyłeś na zdjęciu i dalej nie jest dobrze.

napisy też próbowałem obrócić o 180 i jakoś bez efektu. o ząbek w prawo i lewo i jednak nie to.
chyba będę musiał na sucho sprawdzać