Skocz do zawartości

pomocy ! shimano catana 3000 SFB nie kręci

Rekomendowane odpowiedzi

Tu masz ładnie pokazane http://www.haldorado.hu/articles.php?articleid=2794

Widzisz to koło po lewej ma kształt elipsy i musisz na małym kole ustawić najdalej wysunięty punk z najmniej wysuniętym punktem na dużym kole po prawej stronie, lub odwrotnie.

Radek a ile masz lat ?, bo prościej się nie da już wytłumaczyć

00045826_0400_0295.jpg

00045827_0400_0281.jpg

Edytowane przez Brambor

Też się z tym chwilę męczyłem,ale to nie takie trudne,to kółko jest "kwadratowe",a zębatka zespolona z przekładnią jest jajowata i teraz musisz spasować tak,żeby jajowaty szczyt zębatki pokrył się ze "spłaszczoną" częścią koła,prościej nie potrafię tego wytłumaczyć :P .

Edytowane przez CM Punk
  • Like 1

Panowie dzięki za pomoc ! Wszystko działa i juz kilka razy miałem dobrze ustawione ale mój błąd polegał na tym że nie zakładałem żadnym razem góry gdzie jest kabłąk. powodowało to że nie było wyważenia albo coś podobnego.
rozebierałem mojego drugiego shimano i dochodziłem o co chodzi i po zdjęciu góry kołowrotek zaczął z oporem kręcić. po założeniu jest super.

Błąd banalny, sory za zamieszanie i dzięki

Panowie dzięki za pomoc ! Wszystko działa i juz kilka razy miałem dobrze ustawione ale mój błąd polegał na tym że nie zakładałem żadnym razem góry gdzie jest kabłąk. powodowało to że nie było wyważenia albo coś podobnego.

rozebierałem mojego drugiego shimano i dochodziłem o co chodzi i po zdjęciu góry kołowrotek zaczął z oporem kręcić. po założeniu jest super.

Błąd banalny, sory za zamieszanie i dzięki

a już w pierwszym poście Kol Kokosz zwrócił Tobie na to uwagę :) ;)

• Like 2