godski Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 a Kamil to crv-ka niejeździ przypadkiem ?Faktycznie, mylą mi się te japończyki. Dlatego zapobiegawczo napisałem "zdaje się". Ale kopalnią wiedzy na temat furek jest i basta . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 (edytowane) Padło "a" więc powinienem dopowiedzieć "b". Ostateczny wybór, to Passat 1.8 TSIHonda?Ba, to wybór pomiędzy: mieć wszystkie korony zębowe, czy przerzucić się puddingi. Nie dało rady No cóż,Waldemarze Edytowane 1 Lutego 2015 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Kto używa toyotki rav 4 drugiej generacji,jak się spisuje jako holownik do łodzi i jak działa napęd 4x4. Muszę kupić jakiś holownik a nie chcę typowej terenówki, po czasie spędzonym z patrolem już się wyleczyłem.Nie potrzebuję też trzeciego auta w domu ma służyć również na co dzień do normalnej jazdy.Ostanie pół roku,tego ubiegłego,miałem okazję z taką Rav-ką......Silnik 2,0D4D ......fajne na ryby ,spalanie w granicach 8,5 tzw "średnie",czytaj korki + średnio ciężki teren-typowo wędkarski. Ta co użytkowałem przeleciała 200tyś km,ale po dwóch kobitach była ,więc raczej średnio wydeptana.Przyspieszenie nawet fajne,przy pierwszym kursie nawet się zdziwiłem,zrywne to,ale zaznaczę że użytkowałem wersję 3 drzwiową.Teren-3 koła w błocie/wodzie,jedno na suchym -dała radę nie raz,wszystkie w błocku..........jeśli było czego się przyczepić...również.Mnie nigdy nie zawiodła jednym słowem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Ostanie pół roku,tego ubiegłego,miałem okazję z taką Rav-ką......Silnik 2,0D4D ......fajne na ryby ,spalanie w granicach 8,5 tzw "średnie",czytaj korki + średnio ciężki teren-typowo wędkarski. Ta co użytkowałem przeleciała 200tyś km,ale po dwóch kobitach była ,więc raczej średnio wydeptana.Przyspieszenie nawet fajne,przy pierwszym kursie nawet się zdziwiłem,zrywne to,ale zaznaczę że użytkowałem wersję 3 drzwiową.Teren-3 koła w błocie/wodzie,jedno na suchym -dała radę nie raz,wszystkie w błocku..........jeśli było czego się przyczepić...również.Mnie nigdy nie zawiodła jednym słowem.Ostanie pół roku,tego ubiegłego,miałem okazję z taką Rav-ką......Silnik 2,0D4D ......fajne na ryby ,spalanie w granicach 8,5 tzw "średnie",czytaj korki + średnio ciężki teren-typowo wędkarski. Ta co użytkowałem przeleciała 200tyś km,ale po dwóch kobitach była ,więc raczej średnio wydeptana.Przyspieszenie nawet fajne,przy pierwszym kursie nawet się zdziwiłem,zrywne to,ale zaznaczę że użytkowałem wersję 3 drzwiową.Teren-3 koła w błocie/wodzie,jedno na suchym -dała radę nie raz,wszystkie w błocku..........jeśli było czego się przyczepić...również.Mnie nigdy nie zawiodła jednym słowem.Dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz199044 Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Użytkował ktoś Vw Caravella z silnikiem benzynowym 2.8 ? Rocznik 1999 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardziu Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Użytkował ktoś Vw Caravella z silnikiem benzynowym 2.8 ? Rocznik 1999 ?Tak, posiadałem. Szybko się pozbyłem.Rdza jadła go szybciej niż wpieprzał paliwo. Nie polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 (edytowane) Polecam Ci Skode Octavię kombi w dizlu silnik 1.9 tdi po lifcie 2010 rok zalezy ile masz kaski.Ja mam 2004 110km 1.9tdi pali 6 l na 100km.Mnie wyszła 15 000zł. Edytowane 7 Lutego 2015 przez Albatros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 @krisu23Bierz smialo diesla 2.0 sąsiad ma i nic w niej nie naprawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 A ja sobie jeźdzę octavią 1,9tdi 110 km i mogę polecić ten samochodzik. nabiłem już licznik do 300 tys. Po niedawnej wymianie turbinki wszystko smiga az miło. jedno co mnie boli to hałas w środku - autko mogło by być bardziej wyciszone... dwumasy, pompowtryski śmigają jak złoto pomimo przebiegu a do plusów można zaliczyć to że silnik nie jest wrażliwy na jakość paliwa... no i spalanie w trasie na poziomie 5 l/100km jest wspaniałe (autostrada 130-140 km/h).Ja jadąc do Augustowa zszedłem na 4.6 litra na 100km. Polecam ale żeby była nie zajechana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz199044 Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Tak, posiadałem. Szybko się pozbyłem.Rdza jadła go szybciej niż wpieprzał paliwo. Nie polecam. Dzięki za info. Kupiłeś coś innego tych samych gabarytów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardziu Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Dzięki za info. Kupiłeś coś innego tych samych gabarytów ? Tak, Chryslera T&C, jeżdżę już 4 modelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Tak, Chryslera T&C, jeżdżę już 4 modelem.Też mam takiego. 2010 rok. Dość awaryjne auto. Ale kupiłbym takie drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz199044 Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 To ma być do jazdy za granice, i na dojazdy do pracy, więc odpada :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardziu Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 (edytowane) Też mam takiego. 2010 rok. Dość awaryjne auto. Ale kupiłbym takie drugie.A co w nim takiego awaryjnego? Katuję 4 sztukę. Nigdy mnie żaden nie zawiódł. Naprawy proste, części w normalnych cenach. A jak się ma rodzine w usa to za grosze. Trzeba sie przyzwyczaić do tego że to nie auto do szybkiej jazdy. A i na ryby jak się jedzie po 500-1000 km to nie widze nic lepszego. Edytowane 7 Lutego 2015 przez bardziu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Poszukaj Toyoty Hiace D4D, chodź to mało popularne autko w Polsce. Na pewno da rade, Vito też są ok ale starsze roczniki też rdza wpierd..a że aż słychać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 W ciągu 3 lat 2 razy nawalił mechanizm dźwigni zmiany biegów przy kierownicy. Oczywiście raz na Chorwacji a drugi raz na Bagnach u Mańka. Maniek świadkiem. Wada konstrukcyjna hamulców. Trzeba wymieniać całe zaciski. Również typowe. I nietanie. Dopadło mnie to w Łomży i musiałem zostawić samochód i wracać wynajętym.I jeszcze kilka innych drobiagów.Chłodnice klimy delikatne i trzeba wymieniać co 2-3 lata.Powyższe to typowe usterki tych samochodów. Potwierdzone u sprzedawców i w serwisach. I jeszcze kilka innych drobiagów. Generalnie autko lubi sięgnąć do kieszeni.Poprzednio miałem Alhambrę i tam nic a nic. Tylko rocznik pomieszałem. To 2008, ale juz nowa buda. Kanciak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Też mam takiego. 2010 rok. Dość awaryjne auto. Ale kupiłbym takie drugie.A ja miałem z 2006 chyba 2.8 disel i drugiego bym nie kupił. Nie na moje nerwy. Podobnie jak z francuzami, niby ok ale zawsze coś mu dolegało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Ale luksusik jest. A mam full wersję Limited.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Komfort podróży jak w klasie V, to fakt wygodnie się jeździ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 (edytowane) Panowie jak toś szuka fajnego, niezawodnego autka mam piękną Skodę Octavie I 1,9tdi 110km . Stan techniczny i wizualny bardzooo dobry srebrny metalik zapraszam na oględziny i jazdę próbną Edytowane 7 Lutego 2015 przez Czoper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hektor7901 Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Fajny wygodny,przestronny vw Multiwan T-4 lub T-5 rzędowe 2,5 TDI na fajnym wypasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Panowie jak toś szuka fajnego, niezawodnego autka mam piękną Skodę Octavie I 1,9tdi 110km . Stan techniczny i wizualny bardzooo dobry srebrny metalik zapraszam na oględziny i jazdę próbną Od nowości ją masz? Pewnie głupie pytanie... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Sprowadziłem sobie z Niemiec. Bardzo dbam o auta i ten samochód jest tego przykładem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Powyższe to typowe usterki tych samochodów. Potwierdzone u sprzedawców i w serwisachKolega pracujący u nas w firmie od lat zawsze miał vana a w tym były 4 Chryslery albo Dodge jak kto woli. Autko awaryjne, ceny serwisu wysokie. 3 lata temu ostatniego sprzedaliśmy i wzieliśmy Toyotę Sienę. To jest bajka nie auto , dużo wygodniejsze a pali tyle samo tzn. trasa 10-11l a miasto 16, no ale motorek 3500cm3. Byłem pod koniec stycznia Sieną Kraków/Oświęcim i jechało się rewelacyjnie. Kolega który przez 22 lata pracy w firmie jeździł VW , 4 Chryslerami i teraz Sieną twierdzi że Siena jest najlepszym czym jeździł. Acha, powinno się wyjaśnić do końca marca czy będziemy sprzedawali ostatniego Chryslera którego mamy na stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 ...wzieliśmy Toyotę Sienę. To jest bajka nie auto ...To będzie mój kolejny samochód jak aktualna Avensis kiedyś wyzionie ducha. No, może jeszcze Tundrę rozpatrzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi